Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ Στη μάχη για νοσοκομεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών


Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή 5ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και στις συγκεντρώσεις με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή στάση εργασίας 10 π.μ. - 3 μ.μ. που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και στις συγκεντρώσεις μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του Μετώπου. Στην Αθήνα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στην Πολυκλινική.Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
  • «Να μην κλείσει και να μη συγχωνευτεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο! Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Τώρα προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Οχι στην κινητικοτήτων και στις απολύσεις.
  • Να σταματήσουν οι διπλοβάρδιες και οι μετακινήσεις! Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.
"Οχι" στο κλείσιμο νοσοκομείων και στις πληρωμές
Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πληρότητα, λες και είναι ξενοδοχεία, προχωράει άμεσα στο κλείσιμο νοσοκομείων. Η Πολυκλινική, το νοσοκομείο Πατησίων, το Λοιμωδών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το Σπηλειοπούλειο, η Παναγία, τα νοσοκομεία στο Ληξούρι, στους Μολάους, στα Καλάβρυτα, στη Νεάπολη, στην Κρέσταινα, στην Κυπαρισσία, στην Κύμη, στην Κάρυστο είναι στο στόχαστρο να κλείσουν μέσα στο Καλοκαίρι.
Λέμε "όχι" στο κλείσιμο των νοσοκομείων και στις συγχωνεύσεις, αλλά "όχι" και στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια. "Οχι" στο νοσοκομείο των ασθενών - πελατών και των φθηνών και ευέλικτων εργαζομένων!
Με αφορμή τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, για τα οποία καμιά απολύτως ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση ετοιμάζει ταυτόχρονα να κάνει κι άλλες περικοπές σε εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, νέα σφαγή στις συντάξεις κ.ά.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άνθρωποι να κινδυνεύουν ή και να πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, να επισκεφθούν γιατρούς, να πληρώνουν τα "διόδια" στα νοσοκομεία.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να εργαζόμαστε ο ένας για τρεις, με εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό, να μην μπορούμε να πάρουμε τις άδειές μας και δίπλα μας να είναι χιλιάδες οι άνεργοι νοσηλευτές, παρασκευαστές, τεχνολόγοι, γιατροί κ.ά. και να μη γίνονται προσλήψεις. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μπόρα που θα περάσει, όποιος και αν είναι ο κυβερνητικός μετασχηματισμός, όποια και αν είναι η κυβέρνηση, όσο κουμάντο στην οικονομία κάνουν τα μονοπώλια, όσο η υγεία είναι εμπόρευμα, πηγή κέρδους για τις ιδιωτικές και τις δημόσιες επιχειρήσεις Υγείας. Γι' αυτό και ο αγώνας μας είναι αγώνας για να μην κλείσουν νοσοκομεία, για να μην καταργηθούν κρεβάτια, να μη γίνουν απολύσεις, αλλά είναι και αγώνας για νοσοκομεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση! Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική!
Ενότητα και δράση κόντρα στον εκφυλισμό
Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας. Στη δραστήρια συμμετοχή όλων μας στη δράση των σωματείων. Στο σχεδιασμό και στην καλή οργάνωση και προετοιμασία των αγώνων μέσα από τα ίδια τα σωματεία με την ενεργό μαζική συμμετοχή όλων των μελών στις αποφάσεις και στην περιφρούρηση των κινητοποιήσεων. Στη δύναμη της συμμαχίας, της κοινής δράσης και συμπόρευσης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με τις Λαϊκές Επιτροπές. Τέτοιους αγώνες δε θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει η ΠΟΕΔΗΝ, που έχουν πλειοψηφία οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της συναίνεσης, της μοιρολατρίας και της υποταγής (Η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και το "Ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής αριστεράς").
Εχουν τεράστια ευθύνη η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ που η αντιλαϊκή λαίλαπα βρήκε απροετοίμαστους τους υγειονομικούς, για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπονομεύουν κρυφά και φανερά μαζί με το "ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς" τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζονται σπέρνοντας το δηλητήριο του "αγώνες χωρίς κόστος", ή "έξυπνες μορφές πάλης", δηλαδή απεργίες χωρίς απεργούς, με την άρνηση ή και τη κωλυσιεργία να συνεδριάσουν τα ΔΣ, να γίνουν γενικές συνελεύσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μηδενική σχεδόν συμμετοχή στην απεργία στις 7/6/2013. Τώρα έφθασαν στο σημείο να προκηρύξουν στάση εργασίας στις 27 Ιούνη χωρίς καν να συνεδριάσει και να αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή! Η έγνοια τους δεν είναι πώς θα προετοιμαστούν καλά οργανωμένοι αγώνες, αλλά πώς θα σπείρουν για ακόμα μια φορά αυταπάτες, να περιμένουν οι εργαζόμενοι τους νέους "κυβερνητικούς σωτήρες".
Μην τους κάνετε τη χάρη! Γυρίστε την πλάτη σε αυτές τις ηγεσίες και όχι στην οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία, στο συλλογικό αγώνα! Μη χάνετε την εμπιστοσύνη στη δύναμή σας, στο δίκιο του αγώνα! Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δώστε τη μάχη της επιτυχίας της στάσης εργασίας, τη μάχη ενάντια στον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις, είτε το θέλουν είτε όχι οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές.
Οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω κάτω! Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της πεντάωρης στάσης εργασίας!».
  • Συγκέντρωση έξω από το Γ. Ν. Πατησίων οργανώνει αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, καλώντας κατοίκους και μαζικούς φορείς της περιοχής να συμμετέχουν και να εμποδίσουν το κλείσιμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: