Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κομοτηνή: Κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου με συμμετοχή της Λαϊκής Επιτροπής, του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ (ΦΩΤΟ)




Η Λαϊκή Επιτροπή Κομοτηνής, με τη μαχητική παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης της ΟΓΕ, συμμετείχε σήμερα στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, εξαιτίας των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, κυρίως από πλευράς ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου και πραγματοποίησαν πορεία, στην οποία συμμετείχαν οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Κομοτηνής, μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης και αφού πέρασαν από τα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης της περιφέρειας, κατευθύνθηκαν στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκεί επέδωσαν ψήφισμα στον περιφερειάρχη απαιτώντας «άμεσα επαναδιατύπωση του οργανισμού του νοσοκομείου, συμπεριλαμβάνοντας σ΄αυτόν όλα τα μέχρι τώρα λειτουργούντα τμήματα και υπηρεσίες, άμεσα προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση άμεσα των τμημάτων που λειτουργούν οριακά, ακόμα και κάτω από τα όρια ασφαλείας και που κινδυνεύουν με κλείσιμο, καταβολή άμεσα όλων των οφειλόμενων αργιών, νυκτερινών, και ιδιαιτέρως του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2011, επαναχρηματοδότηση της περίθαλψης από τον κρατικό προϋπολογισμό, στα προ κρίσης επίπεδα, κατάργηση οποιασδήποτε ατομικής οικονομικής συμμετοχής στις δαπάνες περίθαλψης, αποκατάσταση της αμοιβής του υγειονομικού προσωπικού για να επιτελούν απερίσπαστα το έργο τους».
Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής μοίρασαν ανακοίνωση στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου όπου υπογράμμιζαν τις αιτίες των προβλημάτων του, που δεν είναι αποκλειστικότητα της Κομοτηνής, και έθεταν το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο: «…Γι΄αυτό λέμε όχι: στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια!!!
Λέμε όχι στην απλήρωτη δουλειά, στην εξαντλητική εφημερία, στα ακάλυπτα τμήματα από γιατρούς, και νοσηλευτές, να πηγαίνουμε στην δουλειά από ρεπό νύχτα, από απόγευμα πρωί και να έχει μετατραπεί το πενθήμερο σε εφταήμερο.
Γι΄αυτό δεν δεχόμαστε να τα τσεπώνουν οι εργολάβοι από το ιδρώτα του λαού και το προσωπικό να μένει για μήνες απλήρωτο και να παίρνει τρεις και εξήντα!!!!  
Το ποτήρι ξεχείλισε! Αφού τα ρήμαξαν τα ταμεία κράτος και εργοδοσία, τώρα θέλουν να πληρώσουμε και πάλι εμείς τη νύφη! Μπροστά μας θα παραμένει αμείλικτο το ερώτημα αγώνας ή υποταγή. Γιατί μπροστά μας είναι τα δύσκολα.
Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Καταιγίδα έρχεται αν δεν τους σταματήσουμε. Το όπλο στα χέρια μας είναι ο αγώνας, η ενότητα όλων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα.
Μην πιστεύεις ότι όποια ανάπτυξη θα ωφελήσει το λαό. Την ανταγωνιστικότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών θα ωφελήσει και πάλι.
Όλοι στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για την ανατροπή.
  • Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο
  • Ανάκληση των μειώσεων στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Να καταβάλλονται με την εγγύηση του κράτους. Να καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους.
  • Τώρα προσλήψεις μονίμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού. Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Το προσωπικό να μονιμοποιηθεί στα νοσοκομεία.
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημόσια Διοίκηση.
  • Όχι στις απολύσεις και στην εφεδρεία.
  • Τέρμα στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων προνοιακών ιδρυμάτων. Αποκλειστική, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό».
  •  
  • πηγή  902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: