Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 12 πμ   
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 8 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ & ΟΙ 1.618 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ
Κυβέρνηση και Ε.Ε. σχεδιάζουν και άλλες καταργήσεις μονάδων υγείας. Ξεκινώντας με την υλοποίηση της συμφωνίας (από το 1998) για το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων.
Ήδη, με τους νέους οργανισμούς, σε δεκάδες νοσοκομεία καταργούν ολόκληρες κλινικές. Ανοίγουν το δρόμο για νέες μαζικές διαθεσιμότητες υγειονομικών. Για να περάσουν τα σχέδια τους, απειλούν με αύξηση του 5€ και επιβολή 25€ στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. 
Όσες δημόσιες μονάδες υγείας – πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Για να σταματήσουμε τα κυβερνητικά σχέδια – εμείς, το ξέρετε, δεν χαϊδεύουμε αυτιά         ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Για να’ναι νικηφόρος, απαιτεί αντοχή & θυσίες.
Απαιτείται ο αγώνας να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, να γίνει υπόθεση των ασθενών, υπόθεση των λαϊκών οικογενειών κάθε περιοχής. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια, σχέδιο κλιμάκωσης και θα αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης.
Το ξέρετε καλά ότι εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μέχρι να εξασφαλιστεί το δικαίωμα κάθε εργαζομένου σε μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Μέχρι η υγεία να πάψει να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Και να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους να παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους.  
ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Για να παλέψουμε μαζί, δεν ζητάμε από κανένα εργαζόμενο να συμφωνήσει σε όλα μαζί μας. Του ζητάμε όμως να μην δεχθεί να θυσιάσει τα δικαιώματα του για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτή είναι η πραγματική αιτία για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις μονάδων υγείας και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα όπως ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση.    
u περικόπτουν την κρατική χρηματοδότηση για την υγεία, για να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
u μειώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες και παροχές υγείας για να ελαττώσουν το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους.
u θέλουν να εξασφαλίσουν νέα «πελατεία» στους εμπόρους της υγείας. Το 2012, ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε υπηρεσίες υγείας ύψους 1.264 εκατ. ευρώ από ιδιωτικές κλινικές & διαγνωστικά κέντρα.
Αυτή την αλήθεια προσπαθούν να μας κρύψουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ που  ισχυρίζονται ότι τα μέτρα τα επιβάλλει η ΤΡΟΪΚΑ στην κυβέρνηση.
Δεν θέλουν ο αγώνας μας να αποκτήσει το πραγματικό του περιεχόμενο, να στραφεί ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η Ε.Ε. και τα κόμματα τους.
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Οι κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις κάνουν ότι μπορούν για να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, την ηττοπάθεια, και το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των εργαζομένων. Στα μεγάλα νοσοκομεία διαδίδουν ότι εκεί οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν, αντίθετα θα ενισχυθούν με προσωπικό από τα νοσοκομεία που θα καταργηθούν. Ενώ στα νοσοκομεία που απειλούνται άμεσα, πουλάνε «προστασία» στους εργαζόμενους και καλλιεργούν τη λογική ο καθένας να σώσει τον εαυτό του και ας χαθούνε οι υπόλοιποι.
Εμείς δεν κρύβουμε ποιοι είμαστε. Σας καλούμε να εμπιστευθείτε την πλατιά συσπείρωση σωματείων και επιτροπών αγώνα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αποτελεί το Π.Α.ΜΕ   Να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα όχι μόνο για να εμποδίσουμε τα κυβερνητικά σχέδια αλλά και για να έρθει πιο κοντά η μέρα που ο λαός θα είναι πραγματικός αφέντης στην Ελλάδα και  θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγουμε με τη δουλειά μας και μας τον κλέβουν οι καπιταλιστές
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ του Π.Α.ΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: