Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΕΥΒ

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες,



Η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας  μετά από την πλατιά σύσκεψη που διοργανώθηκε στο δώμα του Νοσοκομείου Χαλκίδας κατέληξε στην υποστήριξη του ενωτικού αγωνιστικού ψηφοδελτίου με την επωνυμία "Αγωνιστική Συσπείρωση Ιατρών Εύβοιας".

Το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει υποψήφιους συναδέλφους από τον χώρο των Δημόσιων δομών Υγείας του Νομού μας από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο που συμφωνούν τόσο με το γενικό όσο και με το τοπικό πλαίσιο πάλης της ΔΗΠΑΚ και τους στόχους που βάζει για την ανασύνταξη του Νοσοκομειακού κινήματος στην κατεύθυνση της πάλης για αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Η ΔΗΠΑΚ θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τους υποψηφίους συναδέλφους με στόχο να δυναμώσει η πάλη και η αλληλεγγύη μεταξύ των Νοσοκομειακών Ιατρών του νομού μας και να μαζικοποιηθεί η πάλη για την ανάσχεση των σχεδίων της συγκυβέρνησης για συγχωνεύσεις ,υποβάθμιση , εμπορευματοποίηση, και συρρίκνωση των δομών της δημόσιας Υγείας τόσο στον Νομό της Εύβοιας όσο και πανελλαδικά.

Η ανακοίνωση του νέου ψηφοδελτίου μετά την αναβολή των εκλογών της 10ης Οκτώβρη θα γίνει μόλις οριστεί νέα ημερομηνία εκλογών από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

1) Αν δεν έχουμε ψηφίσει ξανά στις εκλογές της ΕΙΝΝΕΥΒ πρέπει να έχουμε μαζί μας την αστυνομική ταυτότητά μας και 10 ευρώ για την εγγραφή στην Ένωση.

2) Αν έχουμε ξαναψηφίσει απαραίτητη είναι μόνο η αστυνομική ταυτότητα.

3) Στο ψηφοδέλτιο για το ΔΣ βάζουμε μέχρι 3 σταυρούς,στα υπόλοιπα από 1 σταυρό.

4) Ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό προσμετρούνται για τον συνδυασμό.


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ

1. Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο, δημόσιο - δωρεάν ΕΚΑΒ.
2. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, ούτε ώρα απλήρωτης δουλειάς, καμιά περαιτέρω μείωση μισθών να γίνουν τώρα άμεσα αυξήσεις.
3. Να προσληφθεί στο δημόσιο - κρατικό σύστημα όλο το απαραίτητο προσωπικό (υγειονομικό, διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό κ.λπ.) με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
4. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ιδρύματα Πρόνοιας.
6. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμός των δημοτικών ιατρείων για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα των άπορων κατοίκων και των μεταναστών.
7. Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, των ιδρυμάτων Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
8. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα».
9. Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών.
10. Παλεύουμε για κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Η κρατική χρηματοδότηση για Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα.
11. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, μονάδων του ΕΟΠΥΥ ή προνοιακών ιδρυμάτων. Να επαναλειτουργήσουν ειδικές υγειονομικές μονάδες, όπως η παιδοκαρδιοχειρουργική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», το ογκολογικό νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Αθήνα κ.ά. Από αυτήν τη σκοπιά απορρίπτουμε την τροποποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων που επιχειρείται τώρα γιατί οδηγεί στη συρρίκνωση των δημόσιων υποδομών και στη μείωση του προσωπικού, ενώ ο λαός έχει ανάγκη το αντίθετο, την ανάπτυξη και αναβάθμισή τους. Είμαστε αντίθετοι στην επιχειρηματική δράση των νοσοκομείων.
 12. Άμεσα να απαγορευτούν οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο τομέα και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοινωνικοποιηθούν όλες όσες επιχειρηματικές μονάδες υγείας πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις για σύγχρονη, ποιοτική λειτουργία τους.
13. Κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες, της παρακράτησης των συντάξεων των χρονίως πασχόντων για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.
14. Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου και τρόφιμα.
15. Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.
16. Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό από τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, στους χρονίως πάσχοντες και στα ΑμεΑ.
17. Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους, ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.
18. Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, τα ΑμεΑ σε φάρμακα και άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό την περίοδο της άρσης της πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: