Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
     ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ                                                                                   
                                                            Aνακοίνωση
Η  Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας- Πρόνοιας χαιρετίζει τους  χιλιάδες απεργούς στην υγεία και την πρόνοια, που αψήφησαν την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, ότι πάση θυσία πρέπει να παρθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που δεν έσκυψαν το κεφάλι στη μοιρολατρία που καλλιεργεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
                                                                                  Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στάθηκαν μπροστά στον αγώνα, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να συγκληθούν παντού γενικές συνελεύσεις να οργανώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  και να περιφρουρήσουν την απεργία. Να πιστέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τη δύναμή τους, να παλέψουν για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Να παλέψουν ενάντια στις μειώσεις στους μισθούς που προσπαθεί να επιβάλει παντού η εργοδοσία, ενάντια στην απλήρωτη δουλειά, για να αποκατασταθούν οι μισθοί στο επίπεδο που ήταν πριν επιβληθούν οι μειώσεις, να καλυφθούν  οι απώλειες, ενάντια στις συγχωνεύσεις και στις καταργήσεις δημόσιων νοσοκομείων.                                                                                                                                        Να συνδεθούν οι αγώνες με την ανάγκη να γίνει μονομερής διαγραφή του χρέους, να αποδεσμευτεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή ένωση, να γίνει νοικοκύρης του πλούτου ο ίδιος ο λαός που τον παράγει.                Η προετοιμασία της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς και τα ποσοστά συμμετοχής σε αυτήν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης των συνδικάτων, των ψηφοδελτίων και των επιτροπών αγώνα που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Μετρήσαμε θετικά βήματα, όμως εξακολουθεί μια μεγάλη μάζα εργαζομένων να μη συμμετέχει στις γενικές συνελεύσεις, τις κινητοποιήσεις, να συμβιβάζεται με τις ελλείψεις στους χώρους μας και την εμπορευματοποίηση της υγείας- πρόνοιας. Τα ποσοστά της απεργίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς εξακολουθούν να είναι μικρά. Χιλιάδες εργαζόμενοι απέχουν από τον αγώνα.                                            Την εβδομάδα αυτή επιμένουμε να γίνουν γενικές συνελεύσεις παντού, να βγουν συμπεράσματα, να καταλήξουν σε αποφάσεις. Παίρνουμε πρωτοβουλίες σε κάθε δημόσια υπηρεσίας υγείας πρόνοιας, όπως παραστάσεις διαμαρτυρίας, «κλείσιμο» ταμείων επιδιώκοντας  με τη μαζική δράση και συμμετοχή των εργαζομένων. Συμμετέχουμε δραστήρια στις λαϊκές επιτροπές που έχουν στηθεί, ενισχύουμε την κοινωνική συμμαχία με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων.


Την ημέρα ανακοίνωσης των αντιλαϊκών  μέτρων οργανώνουμε από τώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε τόπο δουλειάς. Επιδιώκουμε να πάρουν τα Διοικητικά  Συμβούλια απόφαση για 2ωρη στάση εργασίας (την πρόταση για στάση εργασίας την  καταψήφισαν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ).                                                                                                                                                            Την 1η Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 11πμ με 3μμ
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας για την Αττική και στις αντίστοιχες ΔΥΠΕ για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Προετοιμάζουμε  νέα  24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης και συζήτησης των μέτρων.
Σηκώνουμε ισχυρό λαϊκό μπλόκο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, είναι όλο δικό τους! Απαιτούμε τη μονομερή διαγραφή του!
Διεκδικούμε:
·         Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας- πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα νοσοκομεία, στα ιδρύματα πρόνοιας και στα ασφαλιστικά ταμεία όσα χρήματα χάθηκαν με το κούρεμα.
·         Να μη συγχωνευτεί- κλείσει καμία κλινική, τμήμα, κλίνη, Κέντρο Υγείας, δημόσιο νοσοκομείο ή του ΙΚΑ. Να μη γίνει καμία μείωση στους μισθούς, να αποκατασταθούν οι μισθοί μας στο ύψος που ήταν πριν τις περικοπές, και με προτεραιότητα στους ΥΕ και ΔΕ. Να πληρωθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα.
·         Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους εργολάβους, στις ΜΚΟ, οι επικουρικοί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Δεν δεχόμαστε καμιά αξιολόγηση, καμία εφεδρεία. Προβάλλουμε εμπόδια στους αξιολογητές!
·         Να σταματήσουν τώρα οι πληρωμές των ασθενών. Στηρίζουμε και εκφράζουμε την  αλληλεγγύη μας στους άνεργους και στους ανασφάλιστους, στους μετανάστες, σε όλους όσους δεν έχουν να πληρώσουν στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε φάρμακο- υγεία- πρόνοια.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: