Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πανιατρική απεργία στις 20 Φλεβάρη


Υπέρ των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων με άλλους όρους τάσσονται οι παρατάξεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αποφάσισε 24ωρη απεργία όλου του ιατρικού κόσμου στις 20 Φεβρουαρίου.
Την απόφαση για απεργία υπερψήφισε και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών προτάσσοντας όμως για διεκδίκηση πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των γιατρών και των ασθενών. Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ μεταξύ των άλλων τονίζει: «Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εκφράζει και προωθεί αταλάντευτα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και την ΕΕ, για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους. Αλυσοδένουν καθημερινά το λαό με όλο και πιο βάρβαρα μέτρα. Τώρα πια ξέρεις. Αυτά τα μέτρα δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία. Δεν παίρνονται ούτε για τη σωτηρία του λαού, ούτε για τη σωτηρία της χώρας, αλλά για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Τώρα που η κυβερνώσα αριστερά (ΔΗΜΑΡ) στηρίζει την κυβέρνηση της επιστράτευσης, των απολύσεων, της τρομοκρατίας... Τώρα που ο (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) γίνεται συνομιλητής μονοπωλιακών κέντρων (ΔΝΤ-ΗΠΑ), αντικαθιστώντας τις αντιμνημονιακές κορόνες με διαπιστευτήρια προς τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους ...πέφτουν οι μάσκες γκρεμίζονται οι αυταπάτες».
Η εισήγηση εγκρίθηκε απ' τις τρεις παρατάξεις, που στηρίζονται από τη ΝΔ, την ΠΑΣΚ (στηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ) και το «Μέτωπο» (στηρίζεται απ' το ΣΥΡΙΖΑ), όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται: «Καμία νοσοκομειακή κλίνη δεν πρέπει να καταργηθεί. Αξιολόγηση κάθε μονάδος και ρεαλιστικές μετατροπές ορισμένων (π.χ. σε κέντρα αποκατάστασης, τραυματιολογικά κέντρα, εξειδικευμένα κέντρα κ.λπ. σε περιφερειακές δομές). Συγχωνεύσεις μόνο σε διοικητικό επίπεδο». Επίσης, στην απόφαση που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο ΠΙΣ αναφέρεται: «Οι οποιεσδήποτε συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία της χώρας να γίνουν με βάση επιστημονικά και λειτουργικά κριτήρια και αφού εισακουστούν τα θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα τα οποία και γνωρίζουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».
Μ' άλλα λόγια, η πλειοψηφία της ηγεσίας του ΠΙΣ στην πράξη συντάσσεται με την πολιτική της συγκυβέρνησης στο θέμα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, προτάσσοντας άλλες προτεραιότητες.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: