Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ




ΑΛΛΑΞΕ  ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ!
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Στις 21 Φλεβάρη  στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ ψήφισε  ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,
Οι εκλογές στην ΕΙΝΑΠ γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για όλους μας.
Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, η επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ- ΔΝΤ γίνεται ακόμα πιο βάρβαρη. Η αντιλαϊκή επίθεση συνδυάζεται με ένταση των κατασταλτικών μέτρων με επίθεση ακόμα και στις στοιχειώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, την επιβολή του δόγματος « Νόμος και Τάξη».
ΟΣΟ ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ε.Ε. ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ
Αλυσοδένουν καθημερινά το λαό με όλο και πιο βάρβαρα μέτρα. Τώρα πια ξέρεις. Αυτά τα μέτρα δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία. Δεν παίρνονται ούτε για τη σωτηρία του λαού, ούτε για τη σωτηρία της χώρας, αλλά για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.  Η κυβέρνηση εκφράζει και προωθεί αταλάντευτα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και την ΕΕ.      
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΑΣ
Εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό (πάγωμα προσλήψεων,  απολύσεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας αλλά και τις επερχόμενες απολύσεις μέσω της εφεδρείας και της αξιολόγησης) είμαστε αναγκασμένοι να  δουλεύουμε με εξοντωτικούς ρυθμούς, καταστρέφοντας την υγεία μας αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
Η εντατικοποίηση  συνοδεύεται από άγριες περικοπές στους μισθούς μας, στην αποζημίωση της εφημερίων αλλά και με απλήρωτη δουλειά… Με όχημα τις ΜΚΟ, τη λεγόμενη «κοινωνική οικονομία» που και οι συνιστώσες της «κυβερνώσας αριστεράς» ευαγγελίζονται, διευρύνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο επιβάλλει πεντάμηνες συμβάσεις των 500 ευρώ και για τους γιατρούς, που θα εναλλάσσονται με την επίσημη ανεργία. Την ομηρία  του επικουρικού διαδέχτηκαν τα μπλοκάκια μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι αντιμετωπίζουν ακόμη πιο σκληρή εκμετάλλευση. Είναι υποχρεωμένοι να μπαλώνουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε βάρος οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.
Το ζοφερό τοπίο που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία είναι συνέπεια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης της Υγείας-Πρόνοιας όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ . Είναι αποτέλεσμα της συνειδητής και σχεδιασμένης πολιτικής που θεωρεί την υγεία πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου.
ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΦΘΗΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ «ΕΥΕΛΙΚΤΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΙΕΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Η επίθεση δεν έχει τελειωμό, συνεχίζεται με το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό, την παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις- απελευθέρωση σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, με αύξηση στις τιμές στο ρεύμα, το νερό, τα εισιτήρια κλπ
Σε παραλήρημα επιθετικότητας και αναλγησίας η συγκυβέρνηση και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους, τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομήχανων συκοφαντούν όποιον ορθώνει το ανάστημα του...
...Η αντιλαϊκή επίθεση βαφτίζεται δικαιοσύνη...
...Κάθε αγώνας βαφτίζεται συντεχνιακός...
... Η απεργία χαρακτηρίζεται αναλγησία προς το λαό που υποφέρει...
Η ιδία επιχειρηματολογία εκτοξεύεται απέναντι και στους γιατρούς, τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.
ΤΩΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ- ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Τώρα που η κυβερνώσα αριστερά (ΔΗΜΑΡ) στηρίζει την κυβέρνηση της επιστράτευσης, των απολύσεων, της τρομοκρατίας… στο όνομα της διάσωσης της εθνικής οικονομίας...
Τώρα που o (ΣΥΡΙΖΑ-EKM) γίνεται συνομιλητής και διαφημιστής μονοπωλιακών κέντρων (ΔΝΤ-ΗΠΑ), αντικαθιστώντας τις «αντιμνημονιακές» κορώνες με διαπιστευτήρια προς τους τραπεζίτες τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.
Τώρα φαίνεται καθαρά ότι δεν έχουμε να κάνουμε γενικά με μνημόνια, με ανάλγητους πολιτικούς και λανθασμένες επιλογές διαχείρισης της κρίσης. Ζούμε τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Καμία διαχειριστική πρόταση δε μπορεί να δώσει διέξοδο προς όφελος του λαού, ούτε η πρόταση της συγκυβέρνησης ούτε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι ενταγμένες στη στρατηγική της Ε.Ε. και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ- ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ
Οι υποσχέσεις και παραινέσεις για «ανώδυνη λύση» είναι υποταγή και συναίνεση στα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο δρόμος της σύγκρουσης και της ανατροπής είναι μονόδρομος.
Η ΔΗΠΑΚ γιατρών, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούμε τους συνάδελφους γιατρούς να δώσουμε μαζί τη μάχη για τις προϋποθέσεις ενός ισχυρού και αποφασιστικού κινήματος. Για:
Να μαζικοποιηθεί, να μαχητικοποιηθεί η λειτουργία και η δράση των σωματείων. Για ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ όργανα πάλης των γιατρών
Να δυναμώσει η κοινή δράση, η ενιαία πάλη των γιατρών με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και συνολικά το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό- λαϊκό κίνημα. Κόντρα σε διασπαστικές συντεχνιακές λογικές: ειδικευόμενοι-ειδικευμένοι, μόνιμοι-επικουρικοί ή με μπλοκάκι, γιατροί- νοσηλευτές, υγειονομικοί-ασθενείς, να σφυρηλατήσουμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία από τα λαϊκά στρώματα. Όχι μόνο για να εμποδίσουμε νέα μέτρα και να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης, αλλά για να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας
Να οργανώσουμε έμπρακτα τη λαϊκή, ταξική αλληλεγγύη για τον άνεργο, τον ανασφάλιστο, το μετανάστη. Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε την δωρεάν εξέταση, νοσηλεία και τη θεραπεία όλων. Να δείξουμε ανυπακοή και απειθαρχία στις εντολές για άσκηση της ιατρικής με κριτήριο το «κόστος», με κριτήριο  τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις.
Μόνο ένα τέτοιο κίνημα  μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στους αγώνες μας. Γι΄ αυτό είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ!
Η λύση βρίσκεται στον αποφασιστικό αγώνα και τη σύγκρουση για:
•   Μονομερή διαγραφή του χρέους.
•   Έξοδο από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.
•   Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Οργάνωση της πάλης ώστε να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω. Πάλη για άλλον δρόμο ανάπτυξης και προοπτικής, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Έτσι μπορεί να ικανοποιηθούν πραγματικά οι λαϊκές ανάγκες.
Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντάσσουν όλες τις μάχες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στον τομέα της υγείας - πρόνοιας
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΔΗΚΝΙ-ΠΑΣΚΕ-Ι.Α.ΣΥ.
Στήριξαν και στηρίζουν ουσιαστικά τα αντιλαϊκά μέτρα όλων των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, στο όνομα της διάσωσης της εθνικής οικονομίας και της καταπολέμησης της διαφθοράς. Στήριξαν και στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στο τομέα της υγείας- πρόνοιας. Καλλιέργησαν εφησυχασμό και αυταπάτες ότι οι γιατροί μπορούμε να εξαιρεθούμε από την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους. Ντύνονται  προεκλογικά το μανδύα του «ακηδεμόνευτου» και «ανεξάρτητου» από πολιτικές  σκοπιμότητες, ενώ με την «αντιμνημονιακή» ρητορεία τους προσπαθούν να απαλλαχτούν από τις ευθύνες τους, για τη σημερινή κατάσταση των γιατρών, του κινήματος συνολικότερα.
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Το ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ.).προσπαθεί να παρουσιάσει ως αιτία των προβλημάτων στην υγεία τα μνημόνια, τη «νεοφιλελευθερη» πολιτική και όχι την πολιτική της Ε.Ε., την επιχειρηματική δράση που έχει ως ατμομηχανή της «ανάπτυξης» την ένταση της εκμετάλλευσης, το χτύπημα των λαϊκών αναγκών και για υπηρεσίες υγείας. Συμβάλλει στον εγκλωβισμό λαϊκών μαζών  υποτάσσοντας του αγώνες στο στόχο της κυβερνητικής εξουσίας και τη διαμόρφωση του αυριανού κυβερνητικού συνδικαλισμού της «κυβερνώσας αριστεράς». Δεν είναι τυχαίο ότι προκήρυσσαν απεργίες μέσα σε μία νύχτα, με τηλεφωνικά Δ.Σ. και δια περιφοράς, αδιαφορώντας για την οργάνωση και την επιτυχία τους.
Καλλιεργούν την αντίληψη ότι τα προβλήματα στην υγεία αποτελούν ζήτημα κατάλληλης ρύθμισης- διαπραγμάτευσης και όχι σύγκρουσης με τα μονοπώλια. Χαρακτηριστικό της συμβιβαστικής πολιτικής τους είναι ότι:
-αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα σε ότι αφορά τις δραματικές περικοπές, μιλώντας για «σπατάλη στις εξετάσεις», «εξορθολογισμό» κ.α.
- υποστηρίζουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων  με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στη βάση «του κόστους-οφέλους»
-η κριτική τους στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων- τμημάτων είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο και  αντί να διεκδικούν να μην υλοποιηθούν ζητάνε αναστολή της εφαρμγής των νέων οργανισμών και επανακαθορισμό υπηρεσιών.
Από την άλλη, χέρι βοήθειας στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στον εκφυλισμό των αγώνων έχουν δώσει και οι παρατάξεις ΑΡΣΙ-ΝΥΣΤΕΡΙ που εμφανίζονται στις εκλογές ως «Ενωτικό κίνημα για την ανατροπή».
Δηλώνουν αντικαπιταλιστική δύναμη, καταγγέλλουν φραστικά το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. και  συμπορεύονται στο κίνημα με τους θιασώτες του ευρωμονόδρομου,  σε  ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ με τη ΔΗΚΝΙ,  στο αυτοαποκαλούμενο «Πανιατρικό Μέτωπο»…
Καλούσαν σε  συντονιστικά σφραγίδες (ΑΡΣΙ, ΝΥΣΤΕΡΙ), χωρίς αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, χωρίς καν αποφάσεις ΔΣ,  χωρίς ουσιαστικά να διασφαλίζεται η συμμετοχή των γιατρών- εργαζόμενων που  σε αρκετές περιπτώσεις δεν γνώριζαν καν ότι συντονίζονται...
Κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την ενότητα και την ίδια στιγμή καλούν σε αγώνα τη μία ομάδα γιατρών απέναντι στην άλλη. Προτείνουν «μορφές πάλης» όπως το κλείσιμο της γενικής  εφημερίας, ορθώνοντας τείχος στη συμμαχία των γιατρών με τους ασθενείς.
Προτείνουν ως διέξοδο από την κρίση την εθνικοποίηση των τραπεζών, την κρατικοποίηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, την κοινωνικοποίηση του ΑΕΠ, δηλαδή καμία αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας των μονοπωλίων και του κράτους που τους υπηρετεί.
Μην τους εμπιστεύεσαι! Είναι φορείς του εκφυλισμού και της ενσωμάτωσης! Γι’ αυτό εχθρεύονται το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γι’ αυτό  πλαγιοκοπούν με ψέματα και συκοφαντίες το ΠΑΜΕ.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ-  ΣΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΔΗΠΑΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ

Παλεύουμε για:
Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες και να αποκατασταθούν οι μισθοί μας. Να δοθούν αυξήσεις.
Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών και γενικότερα εργαζόμενων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς καμιά προϋπόθεση.
Σταθερό 5ήμερο,6ωρο, 30ωρο.Μία εφημερία την εβδομάδα.
Κανένας φραγμός για την ειδικότητα. Η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευση των γιατρών να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό. Καμία εμπλοκή των ιδιωτών και των φαρμακευτικών εταιρειών στην επιμόρφωση των γιατρών.
Αγώνας τώρα για Ενιαίο ,Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα  Υγείας –Πρόνοιας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία.
Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων και νοσοκομειακών κρεβατιών. Καμία εφεδρεία, καμία αξιολόγηση στην Υγεία – Πρόνοια και παντού.
Να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο σύστημα υγείας –πρόνοιας πλήρως και επαρκώς από το κρατικό προϋπολογισμό.
Αποκλειστικά δημόσια, καθολική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα στους άντρες και τις γυναίκες. Μείωση των εισφορών των εργαζομένων για τον κλάδο σύνταξης.
Να ανακληθούν όλες οι περικοπές στους μισθούς.
Απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί. Να καταργηθούν τα χαράτσια

Δεν υπάρχουν σχόλια: