Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ AIDS Εγκληματική πολιτική με φόντο τη σαπίλα και τη βαρβαρότητα


Καμία πρόληψη για τη Δημόσια Υγεία την ώρα που τα κυκλώματα αλωνίζουν κερδίζοντας δισεκατομμύρια ευρώ

Στις 31 έχει φτάσει ο συνολικός αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών που έχουν βρεθεί θετικές στον ιό του AIDS, ενώ χιλιάδες άντρες έχουν τηλεφωνήσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώνοντας πως θέλουν να εξεταστούν. Να θυμίσουμε, πως μέχρι την Τετάρτη στους 100 άντρες που είχαν εξεταστεί, οι 5 είχαν προσβληθεί από τον ιό. Οι πολιτικές ευθύνες είναι εγκληματικές, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αρχικά να καθησυχάσει παρουσιάζοντας τα αυξημένα κρούσματα σαν «περιθωριοποιημένα» στα «γκέτο των μεταναστών» και της συγκυβέρνησης, να αποπροσανατολίσει για τις αιτίες που οδήγησαν στην έξαρση του ιού. Αυτές δεν είναι άλλες από τη γύμνια των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, την ανυπαρξία προληπτικών προγραμμάτων παρέμβασης για την προστασία της υγείας σε αυτές τις ομάδες, όπως οι ιερόδουλες με τις οποίες κάποιοι είχαν «απροφύλακτες σχέσεις».
Ολα όσα έχουν ανακοινωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς το τελευταίο διάστημα, αποτελούν το αποκορύφωμα του κυνισμού και του συμβιβασμού με ένα εκρηκτικό πρόβλημα. Και, μάλιστα, όταν με βάση επίσημα στοιχεία (ΕΣΥΕ) ο τζίρος των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από την πορνεία το 2010 έφτασε το 1 δισ. ευρώ! Κυκλώματα, λοιπόν, που υπάρχουν εδώ και χρόνια και κάνουν τεράστιους τζίρους. Γι' αυτά τα κυκλώματα δεν ακούστηκε και δεν ακούγεται λέξη, παρά μόνο κάποια άγρια κατασταλτικά μέτρα για τις ιερόδουλες.
«Δράση» για την Αθήνα...
Χαρακτηριστικό για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας αρκεί να θυμίσουμε το εξής: Τον Απρίλη του 2010 εκπονήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρόγραμμα «Δράση για την Αθήνα» με προτάσεις, αστυνομικού κυρίως τύπου, που περιελάμβαναν και τα «εκδιδόμενα πρόσωπα».
Η γενική κατεύθυνση των προτάσεών τους λοιπόν ήταν και είναι:
«Ανοίξτε περισσότερα πορνεία, αρκεί να είναι αδειοδοτημένα, να πληρώνουν φόρους και να εκδίδουν αποδείξεις». Εφταναν στο σημείο να προτείνουν μείωση της απαγορευτικής ακτίνας των 200 μέτρων από σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα νεότητας, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ. για την εγκατάσταση οίκων ανοχής στα 100 μέτρα, κυριολεκτικά δηλαδή δίπλα στους παραπάνω χώρους. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι τη ρύθμιση αυτή την έχει προτείνει ο Δήμος της Αθήνας από το 2004, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη ...διευκόλυνση των επισκεπτών. Με αυτή τη ρύθμιση συμφωνεί η Νομαρχία, ενώ στο παρελθόν είχε συμφωνήσει και η Αστυνομία. Θυμίζουμε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ είχαν στηρίξει στην ΚΕΔΚΕ τη διευκόλυνση της αδειοδότησης των οίκων ανοχής με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, πρόταση που δεν πέρασε χάρη στην παρέμβαση του αγωνιστικού γυναικείου κινήματος και της ΟΓΕ. Είχαν προτείνει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δίνονται άδειες εργασίας στα εκδιδόμενα πρόσωπα εκτός σπιτιού, ως αυτοαπασχολούμενοι... Και τώρα έχουν το θράσος να μιλάνε για μέτρα και υγειονομικές βόμβες...
Καμία πρόληψη και οι έλεγχοι... ακριβοί!
Ακόμα, διαπιστωνόταν ότι η παρακολούθηση της υγείας των εκδιδομένων είναι πολύ συχνή! Ναι, αυτό ακριβώς. Κι ενώ σήμερα, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, η κυβέρνηση βάζει υποκριτικά θέμα για την ανάγκη συστηματικών ελέγχων, οι ίδιοι πριν από δύο χρόνια διαπίστωναν ότι κοστίζουν πολύ οι 15ήμεροι έλεγχοι που γίνονται στις ιερόδουλες και μιλούσαν για κατάργηση αυτών των εξετάσεων με το αιτιολογικό ότι κοστίζουν ακριβά στο Δημόσιο (380.000 ευρώ για τα 2.000 άτομα με άδεια). Και δεν είναι μόνο αυτό. Ελεγαν τότε ότι αυτό το κόστος θα έπρεπε να καλύπτεται από το ΙΚΑ, αφού αυτές οι γυναίκες είναι μισθωτές... Αυτή είναι η πολιτική τους κατεύθυνση.
Επιπλέον, πρότειναν απλώς να ενημερώνονται οι ιερόδουλες για τους κινδύνους στην υγεία τους ...και να πηγαίνουν στο νοσοκομείο όταν εμφανίζουν συμπτώματα. Οποιος έχει την παραμικρή σχέση με την υγεία, γνωρίζει ότι τα περισσότερα λοιμώδη νοσήματα, όπως είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα, μεταδίδονται πριν ο φορέας εμφανίσει σύμπτωμα.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι, πέρα από τη γενική θέση για την ανάγκη εξάλειψης της πορνείας, η υγεία αυτών των γυναικών χρειάζεται να ελέγχεται συστηματικά - προληπτικά, να φροντίζεται η υγεία τους. Η ενημέρωση δεν επαρκεί. Υπάρχει ανάγκη για δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - σταθερά προληπτικά προγράμματα παρέμβασης για την προστασία της υγείας σε αυτές τις ομάδες. Ωστόσο, όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια παρέμβαση στις ομάδες αυτές του πληθυσμού, αλλά γενικά, για όλο τον πληθυσμό δεν υπάρχουν προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής και μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ενταγμένα σε ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών έχουν μειωθεί δραματικά, λόγω της ανεργίας και της ανέχειας των γονιών τους. Την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα φυματίωσης, μιας ασθένειας που μεταδίδεται με τον αέρα, πολύ πιο εύκολα από τον ιό του AIDS.
Αλλο παράδειγμα είναι η ανύπαρκτη - ουσιαστικά - πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, που συνδέεται άμεσα με την εξάπλωση του ιού. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) μειώθηκε μέχρι και 50% η χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας προς τα ΚΠ για το 2011 και το 2012, την υποστελέχωση κ.ά., με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι αυξημένες και οξυμένες κοινωνικές ανάγκες.
2004: άδειες με το τσουβάλι για οίκους ανοχής
Επίσης έλεγαν τότε, το 2010, ότι είναι κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία οι μη αδειοδοτημένες εκδιδόμενες, αυτές που παίρνουν ναρκωτικά. Με άλλα λόγια, στόχος δεν είναι η εξάλειψη αυτής της κατάστασης, που είναι και βασικός τρόπος προστασίας και της υγείας όλων, αλλά η αδειοδότησή τους - νομιμοποίηση, προφανώς και για την αύξηση και των φορολογικών εσόδων!
Σήμερα, που επικρατεί η ιδεολογία τού όλα πωλούνται και όλα εκπορνεύονται, έχουμε φτάσει στην αύξηση της σεξοβιομηχανίας, της ανδρικής, ακόμη και της παιδικής πορνείας, χαρακτηριστικό σύμπτωμα της σαπίλας και της βαθιάς αρρώστιας του καπιταλιστικού συστήματος. Το ΚΚΕ γνωρίζει ότι η ρίζα της πορνείας βρίσκεται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό κοινωνικό σύστημα. Και παλεύει σήμερα για να μπει ένας φραγμός σε αυτή την ακραία μορφή εξαχρείωσης και τσαλαπατήματος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: