Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ Μέτωπο αντιπαράθεσης στην παύση παροχών και πληρωμών


«Την ώρα που τα τρομοκρατικά διλήμματα για την πτώχευση διαδέχονται τις εφησυχαστικές υποσχέσεις, την ώρα που οι δύο πόλοι του "ευρωπαϊκού δρόμου ανάπτυξης", κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, συναγωνίζονται για το καλύτερο μείγμα διαχείρισης της κρίσης που θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της "υγιούς επιχειρηματικότητας", οι εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια ήδη βιώνουν την πτώχευση και την παύση παροχών Υγείας, οι φαρμακοποιοί ήδη αντιμετωπίζουμε την παύση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου για την πληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ.
«Ο ΕΟΠΥΥ, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, υποχρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κύρια χρηματοδότησή του είναι από τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Εν μέσω σφοδρής καπιταλιστικής κρίσης με την επίσημη ανεργία να ξεπερνάει το 21% και με το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, με το κούρεμα των αποθεματικών, με την καταλήστευση από το τζογάρισμα σε μετοχές και ομόλογα, με την εισφοροδιαφυγή των μεγαλοεργοδοτών, τα ασφαλιστικά ταμεία μετά βίας κατορθώνουν να πληρώνουν συντάξεις και προχωρούν σε παύση πληρωμών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων».
Στη συνέχεια επισημαίνονται οι «τεράστιες ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών και στους φαρμακευτικούς συλλόγους όταν με ομοφωνία των συνδικαλιστών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στήριζαν τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στήριζαν το τζογάρισμα των αποθεματικών μας ταμείων σε μετοχές και ομόλογα, στήριζαν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία, στήριζαν τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με γνώμονα τη διασφάλιση εσόδων και κέρδους. Προκλητικά περιορίζουν τη φραστική τους αντιπαράθεση με το μνημόνιο, αθωώνοντας ουσιαστικά τις πολιτικές που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων για την Υγεία και το Ασφαλιστικό». Επίσης, σημειώνεται σε άλλο σημείο ότι «στήριξαν την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, συγκαλύπτοντας την αιτία της επίθεσης, τα μονοπώλια, το ρόλο της ΕΕ, της τρόικας και των αστικών κομμάτων και προβάλλουν αποσπασματικούς, συντεχνιακούς στόχους και αυταπάτες ότι μπορεί ένας μεμονωμένος κλάδος, επιστημονικός, επαγγελματικός ή άλλος, να "γλιτώσει" μόνος του, όταν τριγύρω όλοι οι άλλοι κλάδοι βουλιάζουν. Οχι μόνο δεν επιζητούν κανενός είδους συμμαχία με τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, αλλά επιλέγοντας τη γνωστή "μορφή πάλης", να πληρώνει ο ασφαλισμένος μετρητοίς τα φάρμακά του στο φαρμακείο, βοηθώντας την κυβέρνηση να στρέψει εναντίον μας τους φυσικούς μας συμμάχους. Παράλληλα αθωώνοντας την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων, των χονδρεμπόρων και όσων είναι ήδη έτοιμοι να επεκταθούν στο χώρο του λιανικού εμπορίου με αλυσίδες και σούπερ μάρκετ φαρμάκου, βάζουν ταφόπλακα στο μικρό φαρμακείο».
Αναφερόμενη στο ΤΣΑΥ, η ΔΗΠΑΚ επισημαίνει: «Αντίστοιχα προκλητική είναι η σύμπνοια των συνδικαλιστικών ηγεσιών για το ΤΣΑΥ, που πάλι εστιάζουν στην άρνηση εκτέλεσης συνταγών. Στο αρνητικό ενδεχόμενο ένταξης του ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ αντιτείνουν την κατάργηση κάθε έννοιας Κοινωνικής Ασφάλισης με την μετατροπή του ταμείου σε ιδιωτικό επαγγελματικό ταμείο, όπως εδώ και χρόνια προστάζει η ΕΕ στην οποία υποκλίνονται... Ακόμα και τα χρήματα που μας χρωστά ο κρατικός προϋπολογισμός από το 1993 και μετά τα ξεχνούν με την πολιτική που στηρίζουν».
«Σε αντιπαράθεση, τονίζεται, με τις ηγεσίες στους φαρμακευτικούς συλλόγους, η ΔΗΠΑΚ εξαρχής έβαλε θέμα δημιουργίας μετώπου με τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους υγειονομικούς, για την απόκρουση της εξαθλίωσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού, την απόρριψη του ΕΟΠΥΥ και της πολιτικής που περιορίζει τις κρατικές και εργοδοτικές δαπάνες για την Υγεία σε ένα βασικό πακέτο παροχών φτωχοκομείου, ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας, Πρόνοιας, Φαρμάκου. Αυτό το μέτωπο μπορεί να αντιπαρατεθεί στην παύση παροχών Υγείας και στην παύση πληρωμών που έχει φέρει τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς σε οριακή κατάσταση υπερχρέωσης, κινδυνεύοντας ακόμα και η λειτουργία του φαρμακείου.
  • Να απαιτήσουμε την άμεση καταβολή των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων στους φαρμακοποιούς με επαρκή κρατική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, χωρίς καμιά επιβάρυνση των εργαζομένων.
  • Να αντιπαρατεθούμε στη διάλυση του ωραρίου μας.
  • Να αντισταθούμε στο χτύπημα του εισοδήματος, στην υπερφορολόγηση, τα χαράτσια.
  • Με οργανωμένο τρόπο να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια».
  • Σε άλλο σημείο η ΔΗΠΑΚ σημειώνει: «Η στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών μας ηγεσιών, αλλά και των πολιτικών τους φορέων που διαμορφώνουν το σύγχρονο διπολισμό της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, οι συνέπειες που βιώνουμε η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών από την πολιτική της ΕΕ, από την πολιτική που ενισχύει την επέκταση πολυεθνικών στο χώρο του λιανικού εμπορίου φαρμάκου και τη λεηλασία των μικρών φαρμακοποιών, όλη αυτή η εμπειρία μας πρέπει να μετουσιωθεί σε κριτήριο ψήφου στις εκλογές και σε πολιτική στάση συστράτευσης με το ΚΚΕ. Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, για να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του κινήματος και να μπορέσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μετά τις εκλογές να αντιμετωπίσουμε τα σχέδια του κεντροδεξιού ή κεντροαριστερού πόλου της ευρωενωσιακής πολιτικής».  
  • πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: