Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Καμαρώνουν για τα χάλια που προκάλεσαν στα νοσοκομεία


Πρωθυπουργικό μήνυμα, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στον «Ευαγγελισμό»
Την ώρα που στη μία μετά την άλλη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μπαίνουν λουκέτα στα κρεβάτια λόγω της λήξης των συμβάσεων των γιατρών και των νοσηλευτών, η κυβέρνηση επιχειρεί να αναστηλώσει τη δραματική εικόνα, με βαρύγδουπες ανακοινώσεις στα εγκαίνια της νέας (ΜΕΘ) του «Ευαγγελισμού», που έγιναν χτες απ' τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η νέα ΜΕΘ στην ουσία είναι σύμπτυξη δύο παλιότερων ΜΕΘ με 30 συνολικά κρεβάτια, που έγινε με ιδιωτική δωρεά. Η κυβέρνηση που, με την πολιτική της και τη συνεχή περικοπή των χρηματοδοτήσεων, συμβάλλει στην όλο και χειρότερη κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία, έσπευσε - με πρωθυπουργικό μήνυμα - να αναγορεύσει τη δωρεά σε ...«κοινωνική προσφορά». Προχωρώντας την πρόκληση ακόμα περισσότερο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τη δημόσια Υγεία ως "πρωταθλητή"» στις «μεταρρυθμίσεις (που) ξεπερνούν τα εμπόδια και κερδίζουν έδαφος».
Αφού δηλαδή διέλυσαν το όποιο δημόσιο σύστημα Υγείας υπήρχε, στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης, αφού έκαναν απροσπέλαστα τα νοσοκομεία σε όσους δεν έχουν βαρύ πορτοφόλι και έχουν καταστήσει την προστασία της υγείας σε είδος πολυτελείας για εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους, τώρα θα συνεχίσουν τις δραματικές ανατροπές σε βάρος τόσο των εργαζομένων όσο και των ίδιων των ασθενών.
ΚΚΕ: Υποχρέωση του κράτους η χρηματοδότηση
Την ανάγκη της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ «Ευαγγελισμού» της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
«Εδώ και δεκαετίες, επισημαίνει, οι ταξικές δυνάμεις μέσα απ' το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού αναδεικνύουν την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα - με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης - για ανάπτυξη μονάδων, τμημάτων, εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των υπηρεσιών, μαζικών προσλήψεων και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών πάντα με γνώμονα τις ανάγκες του λαού μας για δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας».
«Το τελευταίο διάστημα, αναφέρει σε άλλο σημείο, η Εθνική Τράπεζα και διάφοροι εφοπλιστές εμφανίστηκαν ως "ευεργέτες" του Ευαγγελισμού με "δωρεές" - ελεημοσύνες (απ' τα δικά μας λεφτά!) για νέα χειρουργεία και μονάδες. Υπηρεσίες δηλαδή, που είναι δικαίωμα όλου του λαού και που οφείλει το κράτος να παρέχει.
....Τα πανηγυρικά εγκαίνια της ΜΕΘ, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και του εφοπλιστικού κεφαλαίου, στόχο έχουν να συσκοτίσουν τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να είναι στο επίκεντρο της πάλης μας:
  • Την ανάγκη για κρατική χρηματοδότηση του «Ευαγγελισμού" (κι όλων των νοσοκομείων) με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Την ανάγκη για πρόσληψη όλων των ειδικοτήτων κι (Αλήθεια, πώς θα λειτουργήσουν τα νέα χειρουργεία κι οι μονάδες; με το δουλεμπόριο των ΜΚΟ;)
  • Την ανάγκη να μην πληρώνει κανείς το νοσοκομείο και πλήρους κάλυψης όλων των ανέργων και ανασφάλιστων για ΔΩΡΕΑΝ και αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας».
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: