Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


 

Αποτράπηκε προσωρινά η έγκριση του Οργανισμού στον «Ευαγγελισμό» μετά από αγωνιστική παρέμβαση


Ξεσηκωμός να μην περάσουν οι οργανισμοί - σφαγεία των νοσοκομείων
Την προσωρινή απόσυρση του Οργανισμού που συρρικνώνει κατά 30% τις οργανικές θέσεις του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» επέβαλαν χτες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί με το σωματείο τους με αγωνιστική παρέμβαση στη Διοίκηση. Ο Οργανισμός που προτείνει το υπουργείο Υγείας, αν εφαρμοστεί, οι καρδιολογικές κλινικές θα μειωθούν από 2 σε 1, οι παθολογικές από 4 σε 3 και οι χειρουργικές από 4 σε 2. Στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης αναβλήθηκε η συζήτηση του νέου πετσοκομμένου Οργανισμού. Ο διοικητής, πάντως, επιφυλάχθηκε να επαναφέρει την πρόταση του υπουργείου προς ψήφιση μέχρι τέλος του μήνα, κάνοντας μόνο παρατηρήσεις, γι' αυτό εργαζόμενοι κι ασθενείς πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα παρεμπόδισής του.
Το ίδιο ισχύει στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εστάλη από το υπουργείο Υγείας στις διοικήσεις των νοσοκομείων προς επικύρωση, ζητά την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων -καλυμμένων και μη από προσωπικό- με συνέπεια τη δραματική μείωση κρεβατιών και τη συγχώνευση τμημάτων και υπηρεσιών. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:
  • Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» η πρόταση του υπουργείου Υγείας για πετσόκομμα των διαθέσιμων οργανικών θέσεων από 2.889 σε 1.839 -αν δεν ανατραπεί από το λαϊκό κίνημα- θα οδηγήσει στο κλείσιμο των 5 από τις 13 συνολικά πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου.
  • Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου η μείωση των οργανικών θέσεων θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατάργηση της πνευμονολογικής και της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής, αλλά και του Οδοντιατρικού Τμήματος, ενώ παράλληλα δημιουργεί ανασφαλείς συνθήκες στη Νεφρολογική Κλινική, όπου οι γιατροί μειώνονται από 4 σε 3, όταν απαιτούνται 5.
Βουλιάζουν στα χρέη
Τα τραγικά αδιέξοδα που μεγαλώνουν για τα δημόσια νοσοκομεία τα διογκούμενα χρέη τους αποτυπώνονται στην κοινή επιστολή του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών Υγείας (ΣΕΠ), του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ) προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Υγείας, τους Αρχηγούς όλων των Κομμάτων, το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και την Ενωση των Ελληνικών Τραπεζών. Οι σύλλογοι διαμαρτύρονται γιατί τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων για ιατροτεχνολογικά, φαρμακευτικά προϊόντα και αναλώσιμα υλικά έχουν φτάσει, σωρευτικά, σε 1,2 δισ. ευρώ για την τελευταία πενταετία.
Από χτες, λόγω αδυναμίας προμήθειας των απαραίτητων υλικών δε γίνονται οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις στο Κρατικό της Νίκαιας.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: