Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ του Π.Α.ΜΕ σε ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ


ΚΑΛΕΣΜΑ

των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας





-                Κλαδικά Σωματεία στις ιδιωτικές κλινικές Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας

-                Σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σάμου

-                Το ΣΥΜΥΣΕΑ

-                Εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις Ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ, ΟΣΝΙΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ΠΟΣΕ – ΙΚΑ



Να οργανωθούμε – Να αγωνιστούμε – Να αντισταθούμε!

Αγώνας ταξικός-Αγώνας παλλαϊκός!

Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε!

Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε!





Αθήνα, NOVOTEL, Τετάρτη 8 Φλεβάρη, 8.30πμ
Πανελλαδική Σύσκεψη για τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας






Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Νοσηλεύτριες/τες, μισθωτοί γιατροί, παρασκευαστές, εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας



Μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο!

Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα χειροτερεύουν. Τελικά που θα πάει αυτή η κατάσταση; Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα; Υπάρχει ελπίδα;

Ακριβώς για αυτά τα ερωτήματα θέλουμε να σου μιλήσουμε, και θέλουμε να σου πούμε:

Αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας, αν δεν οργανωθούμε, αν δεν αντισταθούμε θα μας αποτελειώσουν. Θα δουλεύει ένας το πολύ σε κάθε οικογένεια, με μισθούς Βουλγαρίας, χωρίς δικαιώματα, χωρίς Υγεία, Ασφάλιση κι ελεύθερο χρόνο.

Πολύ απλά θα μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους!



Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει!



Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στην αξιοπρέπειά μας, στα παιδιά μας.

Μόνη λύση, μόνος δρόμος, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, μια φωνή, μια γροθιά.

Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες, χέρι – χέρι να σηκώσουμε το μπόι μας, να υψώσουμε τη γροθιά μας και να βγούμε στην αντεπίθεση:



Να απαιτήσουμε:



Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των εργαζομένων.

 Τέρμα στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο.

Έξω η τρόικα από την Ελλάδα. Ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας.



Εκλογές τώρα! Να φύγει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, να διαγραφεί όλο το χρέος, αποδέσμευση από την ΕΕ και ο λαός στην εξουσία.



Καμιά θυσία-Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία



Εμείς, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στις κλινικές, στα Κέντρα Υγείας ξέρουμε πολύ καλά και από πρώτο χέρι τι σημαίνει υγεία για το λαό. Τι σημαίνει να είσαι βαριά άρρωστος και να μην υπάρχει κρεβάτι, να είσαι άνεργος και να μην έχεις φάρμακα, να έχεις χρόνια πάθηση και να σου λένε έλα μετά από έξι μήνες να εξεταστείς, να μην έχεις φράγκο στην τσέπη και να σου λένε πλήρωσε για τα εξωτερικά ιατρεία, για τις εξετάσεις, για τα φάρμακα ή φύγε!!                  Γνωρίζουμε πολύ καλά πως με την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η επιστήμη και η τεχνολογία, με τον τεράστιο πλούτο που συσσωρεύτηκε, μπορούν όλοι οι άνθρωποι, όλος ο κόσμος να έχει πλήρη, σύγχρονη και δωρεάν υγεία, περίθαλψη, ασφάλιση, πρόνοια. Μπορούν τα νοσοκομεία και οι κλινικές να έχουν επάρκεια σε προσωπικό  και να μην είναι άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές ή να εργάζονται με συμβάσεις έργου ή μερικής απασχόλησης.

Κι όμως ζούμε μια βαρβαρότητα!

Άρρωστοι χωρίς γιατρό, άνεργοι χωρίς φάρμακα, παιδιά που μένουν χωρίς εμβολιασμό, που υποσιτίζονται στους παιδικούς σταθμούς και λιποθυμούν στα σχολεία και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, να έχουμε χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, να μην μένει τίποτα όρθιο από τα δικαιώματά μας.



Τι φταίει γι’ αυτή την κατάσταση; Ποιο είναι το εμπόδιο;



                 Όλα αυτά οφείλονται στην ανάπτυξη, που έχει κριτήριο να στηρίζει τα κέρδη, τα συμφέροντα των καπιταλιστών και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Γι’ αυτήν την ανάπτυξη καλούνται οι εργαζόμενοι να πληρώνουν όλο και περισσότερα για την υγεία τους, γίνονται περικοπές στους μισθούς απολύονται εργαζόμενοι κά.

                 Να γιατί πρέπει να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη παντού, η μαζική συμμετοχή στα σωματεία, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία. Να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης, να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, με στόχο και προοπτική οι καθημερινοί αγώνες μας να διαμορφώνουν προϋποθέσεις να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία των καπιταλιστών.

                 Να επιβάλουμε οι εργαζόμενοι το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες, για να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία-πρόνοια μέσα από το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας. Γι’ αυτό και πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας το πλούτο που εμείς παράγουμε.



ü                        Μια χούφτα μονοπώλια έχουν συγκεντρώσει τον πλούτο στα χέρια τους, ελέγχουν σ’ όλο τον κόσμο την τροφική αλυσίδα. Κι ενώ υπάρχει πλούτος και τροφικά αποθέματα, εκατομμύρια άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη αλλά πεθαίνουν και από την πείνα!!!

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας σήμερα στο κέντρο της Αθήνας κι αλλού ζουν από τα σκουπίδια!

ü                        Μια χούφτα μονοπώλια έχουν στα χέρια τους το φάρμακο, την έρευνα, την τεχνογνωσία, τις υπηρεσίες υγείας. Ο δημόσιος τομέας λειτουργεί και αυτός με το κριτήριο να εξασφαλίζει έσοδα και κέρδη από το ξεζούμισμα των ασθενών και των υγειονομικών, όπως και ο ιδιωτικός.

Κι ενώ υπάρχει η δυνατότητα να έχουν όλοι οι άνθρωποι αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην κυριολεξία γι’ αυτούς το «φάρμακο έγινε φαρμάκι» και οι παροχές υγείας περιορίζονται σ’ ένα «ελάχιστο πακέτο παροχών». Τα μονοπώλια όσο γιγαντώνονται, άλλο τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται. Για το κέρδος, για την κυριαρχία τους, σπέρνουν την πείνα, την φτώχια, την εξαθλίωση. Γι’ αυτό-για το κέρδος-με τους άδικους, ιμπεριαλιστικούς πολέμους ματώνουν τους λαούς.



Όσο θα υπάρχουν μονοπώλια, όσο θα συνεχίζεται η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων τόσο η Υγεία θα γίνεται ένα όλο και πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, τόσο θα χειροτερεύουν οι συνθήκες υγείας και εργασίας. Η ζωή μας θα γίνεται χειρότερη. Μονοπώλια, κέρδη και λαϊκά δικαιώματα δεν συμβιβάζονται.

                         



Γι’ αυτό εμπιστεύσου το ΠΑΜΕ.

Επιβεβαιώθηκε σε όλα όσα σου είπε. Σου είπε την αλήθεια. Έγκαιρα σε προειδοποίησε για τα δεινά που ζεις σήμερα, για την καπιταλιστική κρίση, για το χαρακτήρα της ΕΕ, το ευρώ, κλπ. Μπήκε μπροστά, οργάνωσε τη πάλη, είναι δύναμη σίγουρη, δοκιμασμένη, ψημένη στο καμίνι της ταξικής πάλης. Είναι δύναμη που μπορείς να ακουμπήσεις επάνω της, να συμπορευτείς μαζί της.



Λαός ή Μονοπώλια; Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα!



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Για αυτό:

Όλοι εμείς Σωματεία και συνδικαλιστές σας καλούμε να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας με επίκεντρο τους τόπους δουλειάς. Να στήσουμε επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, στα Νοσοκομεία, στις κλινικές, στα Κέντρα Υγείας, παντού. 

Να ενωθούν Σωματεία, επιτροπές αγώνα, ψηφοδέλτια, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι ανεξαρτήτου σχέσεως εργασίας και όλοι μαζί στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας, να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας, να αντιπαλέψουμε κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ και πλουτοκρατία, να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που δυναστεύουν τη ζωή μας.

Αυτό εννοούμε όταν λέμε: «Να συγκροτήσουμε το ΠΑΜΕ στο χώρο της Υγείας».

Εννοούμε, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα οι εργαζόμενοι στα χέρια τους, να φτιάξουν ένα εργαλείο, ένα επιτελείο που θα οργανώνει, θα συντονίζει τον αγώνα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, των επιτροπών αγώνα, όλων των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας.

Εννοούμε, ότι πρέπει να παλεύουμε καθημερινά, ώστε να διαμορφωθεί ένα κίνημα ταξικό, αγωνιστικό που θα απαιτεί την ικανοποίηση κάθε λαϊκής ανάγκης, που δε θα περιορίζει την πάλη του στην άμυνα, στην αναχαίτιση της αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά θα χτυπάει το κακό στη ρίζα του, θα δίνει προοπτική στον αγώνα, θα παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.                                                                                                                                     Μιλάμε λοιπόν για ένα κίνημα ανατροπής!

Αυτό είναι το ΠΑΜΕ και για αυτό το κίνημα παλεύουμε μέρα – νύχτα, ώστε να ισχυροποιείται, να γιγαντώνεται.

Ένα τέτοιο κίνημα είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια των εργαζομένων, είναι η ελπίδα του σήμερα, η προοπτική του αύριο.

Ένα τέτοιο κίνημα είναι καρφί στα μάτια της πλουτοκρατίας. Το χτυπούν, το υπονομεύουν, το εχθρεύονται από κοινού κυβέρνηση, πλουτοκρατία, αλλά και συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.                                                                                                                                       Για αυτό σας λέμε:

Δεν πάει άλλο με αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα και με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και ΠΟΕΔΗΝ-ΟΣΝΙΕ-ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ-ΠΟΥΓΙΚΑ-ΟΕΝΓΕ-ΠΟΣΕΙΚΑ.

Έχουν συμβιβαστεί  με τη σημερινή κατάσταση, έχουν αποδεχθεί ως τετελεσμένο τη μήτρα του κακού, δηλαδή την Ε.Ε., τον ευρωμονόδρομο, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, τη λογική του μικρότερου κακού, τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή την επιχειρηματικότητα στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας.

Ο συμβιβασμός τους δεν εκφράζεται μόνο στα παραπάνω. Συμμετέχουν στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» που σφάζει στην κυριολεξία τους εργαζόμενους.

Έχουν φτάσει στο σημείο οι ίδιοι (ΓΣΕΕ) να προτείνουν μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων μέχρι 15%!!

Όταν έχεις τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες τι τη θες την εργοδοσία;

Σας λέμε λοιπόν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι εμείς, το ΠΑΜΕ, με αυτές τις ηγεσίες «γλυκό ψωμί» δεν μπορούμε να φάμε. Όσο πιο γρήγορα ξεκόψουν οι εργαζόμενοι από δαύτους, τόσο καλύτερα για αυτούς και για το κίνημα.

Ελπίδα οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν μόνο σε ένα κίνημα ταξικό, αγωνιστικό που θα είναι απαλλαγμένο από την επιρροή κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, αλλά και από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ είναι απάντηση στην καπιταλιστική κρίση

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Αγώνας τώρα για να φύγει η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ).

Λένε ψέματα ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας, για τα χρέη και τα ελλείμματα.

·                           Με το PSI, το «κούρεμα» του κρατικού χρέους, ανοίγουν ένα νέο, πιο βάρβαρο κύκλο εκμετάλλευσης, αφαίρεσης λαϊκών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα προετοιμάζουν ένα νέο κύκλο κερδοφορίας για την πλουτοκρατία.

·                           Υλοποιούν το νέο μισθολόγιο που καρατομεί τις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων. Καταργούν νοσοκομειακά κρεβάτια, κλείνουν κλινικές και τμήματα. Απολύουν 150.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, είτε μέσω εφεδρείας είτε μέσω «αξιολόγησης». Σχεδιάζουν να  πετσοκόψουν παραπέρα τις επικουρικές συντάξεις, να καταργήσουν το κατώτερο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, να καταργήσουν τις τριετίες και τα επιδόματα, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα της κανονικής άδειας, κ.α. Επιβάλλουν νέα φοροχαράτσια, φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

·                           Με τον ΕΟΠΥΥ δίνουν ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών και μετάτο χέρι στην τσέπη.



Έχουμε τη δύναμη: Μπορούμε να τους σταματήσουμε!



Ούτε λεπτό χαμένο! Αντεπίθεση με οργάνωση στους τόπους δουλειάς!

·               Καμιά απόλυση-καμιά «εργασιακή εφεδρεία, είτε μέσω «αξιολόγησης», είτε μέσω κατάργησης νοσοκομειακών μονάδων. Μαζικές προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

·               Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας-στις ατομικές συμβάσεις –στην εκ-περιτροπής εργασία.

·               Κατώτερο βασικό μισθό στα 1400 ευρώ. 2000 μικτά για τους ειδικευόμενους γιατρούς και 2200 μικτά για τους πρωτοδιόριστους ειδικευμένους γιατρούς. Αφορολόγητο εισόδημα 40.000€. Όχι στα φορο-χαράτσια. Αύξηση της φορολογίας στο μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.

·               Να μην καταργηθεί  ή συγχωνευτεί καμία δημόσια μονάδα υγείας, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών. Κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένεια του.

·               Αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο και δωρεάν σύστημα υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια.

·               Να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια της υγείας, του φαρμάκου, της βιο-ιατρικής τεχνολογίας

·               Κρατικός φορέας έρευνας, παραγωγής φαρμάκων και πάσης φύσεως τεχνικών βοηθημάτων

·               Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, 5ήμερο–6ωρο–30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς και άδεια ανάπαυσης την επόμενη μέρα.

·               Άμεση κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος.

·               Όχι στον αποχαρακτηρισμό των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγέλματων (εκτός αυτών που έχουν εκλείψει). Να διευρυνθεί ο θεσμός των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες και ανεξάρτητα σε ποιο ασφαλιστικό φορέα ανήκουν (Ομοιογενείς συνθήκες).

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Θέση στο ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που συμφωνούν με το παραπάνω πλαίσιο πάλης και αποδέχονται το γενικότερο ρόλο του ΠΑΜΕ.

Αυτά τα βασικά αιτήματα, αυτό το πλαίσιο πάλης για να γίνει πράξη προϋποθέτει σκληρή ταξική πάλη και σύγκρουση, απαιτεί κίνημα που να στοχεύει, που στο επίκεντρο της δράσης του πρέπει να έχει την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε., την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.



Αντεπίθεση με οργάνωση στους τόπους δουλειάς!  ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: