Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας

ΜΑΣ - ΔΗΠΑΚ
Αύριο στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο νόμο - πλαίσιο

Εξω απ' το υπουργείο Παιδείας θα συγκεντρωθούν αύριο, στις 11 το πρωί, φοιτητές, σπουδαστές, διδάσκοντες και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, για να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο, μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ).
Το ΜΑΣ και η ΔΗΠΑΚ σε σύσκεψη που έγινε προχτές αποφάσισαν κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, που προωθείται από την κυβέρνηση και, αν εφαρμοστεί, θα υποβαθμίσει δραματικά τις σπουδές και το περιεχόμενό τους, θα επιβληθούν πτυχία πολλών ταχυτήτων, ενώ τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ και της ΔΗΠΑΚ αποφάσισαν να γίνει πλατιά ενημέρωση, με συσκέψεις κ.ά., ακόμα και αυτή την περίοδο που κλείνουν οι σχολές.
Μαζική συγκέντρωση θα γίνει την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου, ενώ η ΔΗΠΑΚ έχει αποφασίσει να καλέσει τους Συλλόγους Διδασκόντων σε απεργία την ίδια ημέρα.
Σε κοινή ανακοίνωση του ΜΑΣ, της ΔΗΠΑΚ και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υπογραμμίζεται: «Να μην περάσει - να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο. Οχι στην Παιδεία των μονοπωλίων, ναι στην Παιδεία των λαϊκών αναγκών.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, που θα παρέχει αναβαθμισμένο πτυχίο, ως μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα.
  • Οχι στην πιστοποίηση και τη "διά βίου μάθηση" που παγιώνουν την εργασιακή περιπλάνηση.
  • Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης. Εξω οι επιχειρήσεις από Πανεπιστήμια - ΤΕΙ - Ερευνα.
  • Κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Προκήρυξη τώρα θέσεων μόνιμης, σταθερής, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη όλων των αναγκών της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
  • Καμία απόλυση εργαζομένων. Καμία μείωση μισθών και συντάξεων. Μόνιμη σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ στο γνωστό της ρόλο
Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, στο γνωστό της ρόλο, έβγαλε μια ανακοίνωση - παράπονο στην κυβέρνηση και ...διαμαρτύρεται, κυρίως, για το χρόνο κατάθεσης του σχεδίου νόμου (θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων και σύμφωνα με την υπουργό μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχει ψηφιστεί). Η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ ...κατηγορεί την κυβέρνηση για «ελλιπέστατη» και «αποσπασματική» «διαβούλευση». Δηλώνει πως δεν έχουν ληφθεί υπόψη θέσεις της (οι οποίες δεν αφορούν τον πυρήνα του σχεδίου νόμου) και κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «είναι κρίμα, όταν η ΠΟΣΔΕΠ σήμερα εκφράζει ένα κίνημα για ριζικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία μέσα στα πανεπιστήμια» το υπουργείο να προχωρά σε «άστοχες, φοβικές, επιπόλαιες και αναποτελεσματικές κινήσεις»...

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: