Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Βάζουν πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ


Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, «κατέβασε ρολά». Με την πρακτική της αυτή βάζει πλάτη για την υλοποίηση των ειδεχθών σχεδίων του υπουργείου Υγείας. Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) και καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν το συμβιβασμό και τη συναίνεση με την αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική των «βιώσιμων» νοσοκομείων.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ, «με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης (ΠΑΣΚΕ) το ΔΣ του σωματείου έκανε 1,5 μήνα για να συγκληθεί σε σώμα (εκλογές έγιναν 25 Μαη) και ενώ στο κρίσιμο αυτό μεσοδιάστημα μεσολάβησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου.
Με ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ εκλέχτηκε τελικώς νέο προεδρείο της Ενωσης το οποίο πάγωσε εκ νέου τη λειτουργία του σωματείου. Με την ανακοίνωση του σχεδίου του υπουργείου Υγείας το προεδρείο της Ενωσης αρνήθηκε να ενημερώσει τις νοσοκομειακές επιτροπές, δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη συνέλευση της Ενωσης, δεν παραβρέθηκε στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Αντ' αυτού, ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ (στέλεχος της ΠΑΣΚΕ) συγκάλεσε συνάντηση των επιστημονικών συμβουλίων των νοσοκομείων της πόλης όπου ανοιχτά τοποθετήθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων, παροτρύνοντας μάλιστα τους ιατρούς να καταθέσουν διορθωτικές προτάσεις επί του σχεδίου του υπουργείου.
Είναι προφανές ότι τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ευθύνη όμως για τη σημερινή κατάσταση έχουν και οι συνδικαλιστές της "ΚΙΝΗΣΗΣ για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ" που επί ένα χρόνο ανέλαβαν τη συνδιοίκηση του σωματείου με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και ακόμη και σήμερα ζητούσαν την ανοχή της κυβερνητικής παράταξης για να ξαναδιοικήσουν την Ενωση».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: