Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα
Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε πολιτική συγκέντρωση χτες στη Χαλκίδα


Σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ, στην παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό), μίλησε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε στην ομιλία του:
«
Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας εκτίμηση σε όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, που, ξεπερνώντας τις δυσκολίες, δίνουν τη μάχη για τα λαϊκά δικαιώματα και συγκρούονται με την πλουτοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις απεργίες και στις διαδηλώσεις, στην καθημερινή δράση. Χαιρετίζουμε θερμά τους εργαζόμενους, πρώην ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ την τελευταία περίοδο και συμμετέχουν μαζί μας στη δράση.
Λέμε σ' αυτούς που ακόμα διστάζουν και διατηρούν ερωτηματικά: Η ίδια η δική σας πείρα τεκμηριώνει ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν γιατρεύεται, είναι εχθρική απέναντι στο λαό, γιατί υπηρετεί συνειδητά τα μεγάλα συμφέροντα. Κάντε το βήμα, συναντηθείτε με το ΚΚΕ και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Η επιλογή σας θα δικαιωθεί, θα δείτε στην πράξη ότι το βήμα αυτό αντιστοιχεί στα δικά σας, στα λαϊκά συμφέροντα και θα κάνει τον αγώνα πιο αποτελεσματικό.
Η συμμετοχή σας στη δράση, στο σωματείο, στο μαζικό φορέα, στο χώρο δουλειάς και η κοινή πάλη με το ΠΑΜΕ στο εργατικό κίνημα, την ΠΑΣΕΒΕ στο κίνημα των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, την ΠΑΣΥ στο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, το ΜΑΣ στο κίνημα των φοιτητών και των σπουδαστών, την ΟΓΕ στο αγωνιστικό Γυναικείο κίνημα, θα δώσει νέα δύναμη στον αγώνα και θα βάλει γερές βάσεις για βαθιές, ριζικές αλλαγές.
Μπορούμε να συζητούμε τις διαφορετικές απόψεις και ταυτόχρονα να συμφωνούμε στο βασικό θέμα, σ' αυτό που αφορά την αναμέτρηση με τις δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που υποσκάπτουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ληστεύουν την εργατιά, την αγροτιά, τις λαϊκές δυνάμεις. Να δίνουμε μαζί τη μάχη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στην αντιλαϊκή πολιτική, με σκοπό την ανατροπή της. Την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και το κτίσιμο μιας κοινωνίας με την εξουσία στα χέρια του λαού, τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγει λαϊκή περιουσία.
Κόμμα συνεπές και δοκιμασμένο
Από τη χθεσινή συγκέντρωση. Στο βήμα ο Γιώργος Μαρίνος
Η ηρωική 93χρονη πορεία του ΚΚΕ έχει ταυτιστεί με τους αγώνες του λαού μας. Αυτήν την πορεία ακολουθεί το Κόμμα μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις μέρες μας και αυτό αποδεικνύεται μέσα στη δράση. Ποια πολιτική δύναμη αποκάλυψε το ρόλο της ΕΕ ως διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσης που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου; Ποια πολιτική δύναμη εναντιώθηκε, καταψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που προέβλεπε αυτά που ζούμε σήμερα; Ποια πολιτική δύναμη έθεσε εξ αρχής την αναγκαιότητα της πάλης για την αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία και οικονομία για να έχει ο λαός στα χέρια του τα εργαλεία της ανάπτυξης;Το ΚΚΕ ήταν η μοναδική πολιτική δύναμη που είπε την αλήθεια στο λαό και οργάνωσε μαζική πάλη, ενώ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ συμφώνησαν με τη λυκοσυμμαχία και έταζαν "λαγούς με πετραχήλια". Να σταματήσουν να κάνουν τους έκπληκτους με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Γιουρογκρούπ κ. Γιούνκερ ότι οι Ελληνες πρέπει να ζήσουν με περιορισμένη κυριαρχία. Το ΚΚΕ έχει μιλήσει γι' αυτά από το 1990, την ώρα που τα άλλα κόμματα μας κατηγορούσαν για εθνικισμό.
Ποια δύναμη εναντιώθηκε στις ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μίλησε για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, θέτοντας το ζήτημα της κατάργησης της ιδιωτικής, καπιταλιστικής δραστηριότητας σ' αυτούς τους κρίσιμους τομείς; Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είπαν την αλήθεια στο λαό και οργάνωσαν την πάλη, την ώρα που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις μάς κατηγορούσαν ως αναχρονιστές και συνέδεαν την πρόοδο με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.
Ποια δύναμη μίλησε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και άλλες επιχειρήσεις, επιβάλλεται να είναι αποκλειστικά δημόσιες, να μη δοθεί ούτε μια μετοχή στους ιδιώτες και ο λαός να παλέψει να λειτουργήσουν με κριτήρια που αντιστοιχούν στις λαϊκές ανάγκες; Το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις συγκρούστηκαν αποφασιστικά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που στήριξε συνειδητά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Ποια δύναμη δίνει τόσα χρόνια μάχες μέσα στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις σε πολύ δύσκολες συνθήκες και επιμένει ότι εκεί, εκεί που δένεται το ατσάλι, δοκιμάζεται η κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δύναμη; Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πρωταγωνιστούν στην οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, στέκονται στο πλευρό των εργατών και των εργατριών. Ποια δύναμη εχθρεύεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και οι άλλες ενώσεις των καπιταλιστών που ελέγχουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;
Εχθρεύονται το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, που έχουν σαφή κατεύθυνση για γερή οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων, ανάπτυξη της πάλης για κάθε πρόβλημα, κτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Δεν τους καίγεται καρφί για τα ψευτοεπαναστατικά λόγια μικρών περιθωριακών αριστερίστικων ομάδων, ή σχημάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί γνωρίζουν ότι ούτε προσανατολισμό έχουν, ούτε οργάνωση, ούτε δύναμη για να τα βάλουν με τα μεγάλα συμφέροντα και να παλέψουν για την ανατροπή τους.
Φοβούνται την οργανωμένη πάλη
Τα λέμε αυτά, για να τονίσουμε ότι το σύνθημα που στρέφεται κατά των 300 βουλευτών της ελληνικής Βουλής, είναι σύνθημα τυφλό, κατασκευασμένο, που το χρησιμοποιούν δυνάμεις που επιδιώκουν να καλύψουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να σπιλώσουν το ΚΚΕ και τους βουλευτές του, που είναι πραγματικά κομμάτι της εργατικής τάξης, κομμάτι του λαού, ζούνε όπως αυτός, με τα ίδια και λιγότερα χρήματα, περνάνε τα ίδια βάσανα. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι δεν φοβούνται τις μούντζες και τις κατάρες. Δεν φοβούνται το σκορποχώρι, τη βαβέλ της λεγόμενης "άμεσης δημοκρατίας".
Φοβούνται την οργανωμένη πάλη, που ξεκινάει από το εργοστάσιο, την επιχείρηση και αναπτύσσεται στις λαϊκές γειτονιές, στους δρόμους του αγώνα, με απεργίες, με διαδηλώσεις, με καταλήψεις και άλλες μορφές της ταξικής πάλης για κάθε λαϊκό πρόβλημα, με σκοπό την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ο δρόμος ανάπτυξης για τον οποίο παλεύει το ΚΚΕ είναι φάρος για το λαό. Αυτή είναι η νέα πρόκληση. Ολα τα άλλα έχουν δοκιμαστεί και έφεραν το λαό στη σημερινή δεινή θέση.
Σ' αυτό το δρόμο ανάπτυξης μπορεί: Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα δουλειάς για όλους και να εξαλειφθεί η ανεργία. Να εξασφαλιστούν δωρεάν, αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας με πραγματική αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της τεχνολογίας. Να εξασφαλιστεί η μόρφωση για όλους, να συνδεθεί το τέλος των σπουδών με το δικαίωμα στην εργασία. Να εξαλειφθεί το καρκίνωμα των ναρκωτικών, να λάμψει η πολιτιστική και αθλητική λαϊκή δημιουργία. Να προστατευτεί το περιβάλλον, να σταματήσει η αθλιότητα της μόλυνσης του νερού που έχει γίνει γάγγραινα για τον τόπο μας, να σταματήσει η μόλυνση της θάλασσας, του αέρα. Σ' αυτό το δρόμο θα επιτευχθεί η πραγματική ισοτιμία των γυναικών».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: