Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Επίσπευση των συγχωνεύσεων


Ξεκινούν από σήμερα κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική σύνθλιψης των υπηρεσιών και κατακρεούργησης των παροχών
Από τον «Ευαγγελισμό», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνθλιψη των υπηρεσιών Υγείας που επιχειρεί η κυβέρνηση με τις συγχωνεύσεις. Μάλιστα, χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κλήθηκε από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να τον ενημερώσει για τις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας σε σχέση με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Δηλαδή, τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, την εφαρμογή της λίστας φαρμάκων και την προώθηση των «κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων» και τις «ομοιογενείς διαγνωστικές κατηγορίες» (ΚΕΝ - DRGs), που αποτελούν μπουρλότο για τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέχρι τώρα για όποιον έμπαινε στο νοσοκομείο, το ασφαλιστικό ταμείο πλήρωνε το λεγόμενο κλειστό νοσήλιο - που ήταν διαφορετικό ανά κλινική - συν κάποιες επιπλέον εξετάσεις που καθορίστηκαν το 1998 και δεν ξεπερνούσαν τις 100. Τώρα, λοιπόν, έγινε ανακοστολόγηση αυτών που υπήρχαν στην υπουργική απόφαση του 1998, ενώ κοστολογήθηκαν συνολικά περισσότερες από 700 τέτοιες ιατρικές πράξεις από 136 ευρώ (αιμοκάθαρση) μέχρι και 94.009 ευρώ (εμφύτευση συσκευών κοιλιακής υποβοήθησης).
Στον «Ευαγγελισμό» οι γιατροί και οι εργαζόμενοι θα κάνουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα, ώρα 8.30 π.μ., με αίτημα να μη «συγχωνευτούν τμήματα και κλινικές και να μην κλείσει κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι». Επίσης οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 12 το μεσημέρι, που οργανώνει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) την προσεχή Πέμπτη, 14 Ιούλη 2011.
Σήμερα στη Νάουσα
Συλλαλητήριο ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία, ενάντια στο κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου και στη μείωση κρεβατιών, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, σήμερα Τρίτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου.
Στο νοσοκομείο της Νάουσας προβλέπεται το κλείσιμο 3 κλινικών (μαιευτικής - γυναικολογικής, παιδιατρικής και ΩΡΛ) και η κατάργηση 20 κλινών από τις 120 που υπάρχουν σήμερα. Οι 20 κλίνες αντιστοιχούν σε 42 εργαζόμενους - γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
Στο νοσοκομείο και στο ΙΚΑ Νάουσας οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τραγικές. Δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους 34.500 κατοίκους της περιοχής.
Την Πέμπτη στα Πατήσια
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Ανω Πατήσια (Αγία Βαρβάρα) θα γίνει στις 14 Ιούλη 2011, γιατί με τα σχέδια της κυβέρνησης το νοσοκομείο Πατησίων - με 110 κρεβάτια - μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Η συγκέντρωση γίνεται με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής που εκλέχτηκε στη Γενική Συνέλευση γιατρών και εργαζομένων στο νοσοκομείο. «Απαιτούμε την ανάπτυξη του νοσοκομείου χωρίς κατάργηση καμιάς κλίνης και κανενός τμήματος», αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνέλευσης.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: