Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Από την χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας


Τον τόνο στη συγκέντρωση, που έγινε χτες το μεσημέρι έξω απ' το υπουργείο Υγείας, έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της 4ωρης στάσης εργασίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), των οποίων το πλαίσιο είναι κατώτερο των αναγκών. Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Μανώλης Βαρδαβάκης είπε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σχέδιο που υπονομεύει την υγεία του λαού. Καταλόγισε στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των παραπάνω Ομοσπονδιών ευθύνες για το ότι σπέρνουν αυταπάτες σχετικά με την κυβερνητική πολιτική. «Η υγεία του λαού αφορά τους πάντες και γι' αυτό πρέπει να είναι ολόπλευρη η απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης».
Στη συγκέντρωση, εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε ο Ερμής Κασές. Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ είπε ότι εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγώνες των υγειονομικών ξεχνώντας, όπως υπογράμμισε ο Μ. Βαρδαβάκης, ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δεν ψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ να κηρυχτεί χτες πανελλαδική απεργία για την Υγεία.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ ήταν: «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στηρίζουν το κεφάλαιο, πουλάνε την Υγεία» και «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός».
Στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων και κλινικών και μειώσεις κλινών.
Από τις 7 το πρωί, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος», όπου είχε οριστεί και η προσυγκέντρωση. Στη συνέχεια, με πορεία κατευθύνθηκαν μέχρι το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι την Αριστοτέλους.
Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας κάλεσε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα. Να συμπορευθούν με το ταξικό κίνημα και να παλέψουν, μαζί τα άλλα λαϊκά στρώματα, για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα υπηρετεί την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι το κόστος και το κέρδος των υγειονομικών μονάδων.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: