Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Φουντώνουν οι αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ



Αρχίζουν και φουντώνουν οι αντιδράσεις στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για τη συγχώνευση των δημόσιων νοσοκομείων και εκφράζονται σε επίπεδο νοσοκομείων αλλά και άλλων λαϊκών φορέων.Το έναυσμα των αντιδράσεων δόθηκε χτες με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα του «Ευαγγελισμού». Οι εργαζόμενοι διαμήνυσαν ότι δε δέχονται καμία συγχώνευση ούτε να κλείσει ούτε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι. «Δε θα μπορούμε ούτε εμείς να νοσηλευτούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους. Οπως σημείωσε, στόχος των συγχωνεύσεων είναι ο περιορισμός των δαπανών, περιορισμός των δικαιωμάτων των ασθενών και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Οταν, πρόσθεσε, θα κλείσουν χιλιάδες κρεβάτια, οι ασθενείς θα συσσωρεύονται στα κρεβάτια που θα απομείνουν. Ηδη οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό έχουν οδηγήσει σε εντατικοποίηση της εργασίας. Με δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια οι προσλήψεις θα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, το προσωπικό που θα έχει απομείνει στα νοσοκομεία κυριολεκτικά δε θα προλαβαίνει να παίρνει ανάσα και όλοι καταλαβαίνουμε τι είδους υπηρεσίες θα παρέχονται στους ασθενείς, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Σιώρας.
Κοινή υπόθεση
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ. «Η υπόθεση της Υγείας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του χώρου αλλά όλο το λαό», σημείωσε σε χαιρετισμό της η Αλεξάνδρα Μπαλού στέλεχος του ΠΑΜΕ. Οπως τόνισε, ήδη σήμερα η Υγεία έχει γίνει προνόμιο για λίγους και αυτό θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι αλλαγές που γίνονται στόχο έχουν να μετατρέψουν την Υγεία σε εμπόρευμα και μάλιστα πολύ κερδοφόρο για τους επιχειρηματίες.
Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος στην τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ) και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, που προκήρυξε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) την Πέμπτη, 14 Ιούλη 2011. Με αφορμή την κινητοποίηση της Πέμπτης το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ χτες σε συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι οι συγχωνεύσεις ειδικά στην επαρχία, θα αποτελέσουν έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού καθώς θα κληθούν π.χ. οφθαλμίατροι να αντιμετωπίσουν κατάγματα στην εφημερία!
Την αντίθεσή τους στη μείωση των κλινών και του προσωπικού του Νοσοκομείου Καρπενησίου, για το οποίο προβλέπεται συνδιοίκηση με τα νοσοκομεία Λαμίας και Αμφισσας, εξέφρασαν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας του νομού.
Χτες το βράδυ, και με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, έγινε συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο κλινικών και στη μείωση κρεβατιών του νοσοκομείου. Με πρωτοβουλία του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας θα γίνει σήμερα συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου ενάντια στη συγχώνευση του νοσοκομείου. Η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα το βράδυ, ώρα 7 μ.μ., στην πύλη του νοσοκομείου.
Αύριο, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πατησίων θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και ώρα 7 μμ, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Ανω Πατήσια (Αγία Βαρβάρα) γιατί με τα σχέδια της κυβέρνησης το Νοσοκομείο Πατησίων - με 110 κρεβάτια - μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 20 Ιούλη 2011 με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 12 το μεσημέρι, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως είχε εξουσιοδοτηθεί απ' το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Ομως η ΠΟΕΔΗΝ απορρίπτει τα σχέδια των συγχωνεύσεων με εντελώς λογιστική και όχι πολιτική λογική.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: