Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΗ

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια στις 20 Ιούλη για την Υγεία

Στην Ομόνοια στις 7 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στους μετανάστες, στη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να οργανώσουν την αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και την αντεπίθεση για την ανατροπή της, στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις σχολές και τα χωριά απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις στους επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες, οι σπουδαστές, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων καλούν σε συλλαλητήρια την Τετάρτη 20 Ιούλη, για την προστασία της Υγείας των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο ορίστηκε στην Ομόνοια στις 7 μ.μ. Διαδηλώνουν κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην Υγεία - Πρόνοια, διεκδικούν σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίας Υγείας - Πρόνοιας για όλους και επισημαίνουν την αναγκαιότητα της κοινωνικής συμμαχίας και της οργάνωσης του αγώνα.

«Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού κ.ά., κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας.

Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι γιατί μετατρέπουν τη λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην πρόνοια, σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απρόσιτο για όλο και περισσότερους.

Η κατάργηση 3.000 κρεβατιών και 330 κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία, η παραχώρηση 500 κρεβατιών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων, η μείωση του υγειονομικού προσωπικού, έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα μέτρα που αύξησαν τις πληρωμές για φάρμακα και εξετάσεις. Ολα αυτά συνιστούν ραγδαία επιδείνωση των λαϊκών αναγκών στην Υγεία. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες», επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Καλούν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να μη νομιμοποιήσουν, να απορρίψουν την πολιτική «που βάζει υποθήκη την υγεία μας, προκειμένου να σωθεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, με ακόμα πιο ισχυρή την πλουτοκρατία και με ισοπεδωμένα τα δικαιώματά μας» και καταλήγουν:

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία. Ολοι στο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 20 Ιούλη, στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: