Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ στην κατάργηση κρεβατιών και κλείσιμο κλινικών

Εργαζόμενοι και κάτοικοι των Πατησίων διαδήλωσαν χτες το βράδυ ενάντια στη μετατροπή του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στα Ανω Πατήσια (Αγ. Βαρβάρα) σαν άμεση αντίδραση στο σχέδιο της κυβέρνησης να μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, με 110 κρεβάτια, σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής που εκλέχτηκε στη Γενική Συνέλευση γιατρών και εργαζομένων στο νοσοκομείο. Συγκεντρώθηκε πλήθος εργαζομένων του νοσοκομείου και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Πήραν το λόγο εκπρόσωποι τουλάχιστον είκοσι φορέων που ζήτησαν να μην κλείσει το νοσοκομείο. «Εμείς ζητάμε να αναπτυχθεί το νοσοκομείο και όχι να κλείσει, γιατί εξυπηρετεί 1.000.000 ανθρώπους στο 5ο και 6ο Διαμέρισμα, στη Φιλαδέλφεια, στη Χαλκηδόνα, στους Αγ. Αναργύρους, στο Γαλάτσι,στο Καματερό και Ιλιον», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Βάσω Φιλιπάττου, η οποία κατήγγειλε την κυβέρνηση για την ανάλγητη πολιτική της.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εκφράζουμε με τη συμμετοχή μας σε αυτή την κινητοποίηση την ανάγκη η εναντίωση στο σχέδιο συγχωνεύσεων νοσοκομείων, που είναι αντίστοιχη με το σχέδιο κατάργησης σχολείων, που μαζί με το κλείσιμο παιδικών σταθμών πάει μαζί με την επίθεση στο εισόδημα της πλειοψηφίας του λαού μας, να πάρει γενικευμένο χαρακτήρα. Το θέμα δεν είναι να μην κλείσει μόνο το Νοσοκομείο Πατησίων. Το θέμα είναι να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης γιατί δημιουργεί εκατομμύρια θύματα στο βωμό της κρίσης ενός συστήματος που δε λογαριάζει τίποτα.
Η συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αγία Βαρβάρα
Την ίδια ώρα που ο υπουργός κλείνει χιλιάδες κρεβάτια και κλινικές στο όνομα, τάχα, να αντιμετωπιστούν συμφέροντα και βολεμένοι, την ίδια ώρα ανακοίνωνε ότι σε κάθε νοσοκομείο Αθήνας και Πειραιά θα λειτουργήσει μονάδα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, μονάδα χορήγησης μεθαδόνης. Δηλαδή την ίδια ώρα που καταργούν κρεβάτια, την ίδια ώρα κόβουν τη δυνατότητα θεραπείας, συντηρούν εξαρτημένους χιλιάδες ανθρώπους, δημιουργούν δεκάδες πιάτσες στις γειτονιές μας. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα την οποία πρέπει δει ο λαός μας και πρέπει μαζικά να αντιδράσει. Να απαιτήσουμε ο δήμαρχος της Αθήνας να πάρει θέση εναντίωσης. Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο φιλοκυβερνητικός συνδυασμός του έχει βάλει πλάτη σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, είτε αφορούν κλείσιμο σχολείων, είτε κλείσιμο σταθμών, συμφωνεί με τη μεταφορά μονάδων υποκατάστασης στα νοσοκομεία, αλλά αποφεύγει να πάρει θέση για το κλείσιμο αυτού του νοσοκομείου. Η εναντίωση στο κλείσιμο πρέπει να εκφραστεί στο δρόμο, πρέπει να εκφραστεί με μια πολιτική που εναντιώνεται στο σύνολο της βαρβαρότητας η οποία δεν έχει ημερομηνία λήξης και δεν αφήνει κανένα πεδίο της ζωής και της καθημερινότητάς μας ανέγγιχτο. Σαν δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, σαν ΠΑΜΕ, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα γιατί θεωρούμε ότι είναι υπόθεση όλου του λαού και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να φέρει αποτελέσματα», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.Χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας, του Παραρτήματος Οικοδόμων 5ου-6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και από το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων και Κυψέλης.
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας
«Να μην καταργηθεί κανένα κρεβάτι και να μη συγχωνευτεί καμιά κλινική», απαίτησαν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά στην παράστασή τους στο υπουργείο Υγείας.
Η παράσταση έγινε στη διάρκεια της τετράωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ενάντια στο σχέδιο συγχωνεύσεων στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης απαίτησαν να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα και πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με βάση τις ανάγκες.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: