Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Απολύουν εργαζομένη με σκλήρυνση κατά πλάκας μετά από οκτώ χρόνια υπηρεσίας στην Λυρική σκηνή


ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9.30πμ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 39.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις σε οποιοδήποτε τομέα σημαίνουν εργασιακό μεσαίωνα, εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, απολύσεις για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ως γνωστό με απόφαση της κυβέρνησης με την στήριξη της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας η Λυρική σκηνή θα περάσει με βάση την προγραμματική συμφωνία που έχει υπογραφεί στο ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου. Για να προωθούν τα παραπάνω σχέδια απολύθηκαν το τελευταίο διάστημα πάνω από 150 εργαζόμενοι ανάμεσα σ’ αυτούς η Κωνσταντίνα Σταφέτα, γυναίκα με αναπηρία που εργάζεται για πάνω από οκτώ χρόνια ανελλιπώς σε θέση υψηλής ειδίκευσης στην λυρική σκηνή. Η παραπάνω απόφαση επιβεβαιώνει ότι η δράση του κεφαλαίου και δικαιώματα των εργαζομένων δεν συμβιβάζονται, διέξοδος από την κρίση προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας είναι σε ευθεία αντίθεση με το δικαίωμα του εργαζόμενου στην μόνιμη και σταθερή δουλεία, για πολιτισμό κτήμα των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι πρώτα θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής είναι οι άνθρωποι με αναπηρίες, ιδιαίτερα οι γυναίκες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο των καλλιτεχνών παλεύουμε και διεκδικούμε:
·        Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις από την Λυρική σκηνή και της εργαζόμενης με σκλήρυνσης κατά πλάκας Κωνσταντίνας Σταφέτα.
·        Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην Λυρική σκηνή.
·        Λυρική σκηνή αποκλειστικά κρατική, να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και το πέρασμά της στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πολιτισμός κοινωνικό αγαθό για τους ανθρώπους του λαού και όχι εμπόρευμα στα χέρια των καπιταλιστών.

Το κέρδος όπως σκοτώνει την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία,
σκοτώνει και τον πολιτισμό.

Πάλη για ανατροπή για μια άλλη κοινωνία και εξουσία λαϊκή.
Η βαρβαρότητα δεν θα περάσει!

Η γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: