Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

οι ακτινολόγοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ
«Παίζει» με τη ζωή τους
«Η κυβέρνηση παίζει με τη ζωή μας και την ακτινοβολία».

Μ' αυτή τη δραματική διαπίστωση η Ενωση Τεχνολόγων - Ακτινολόγων Ελλάδας και η Πανελλήνια Ενωση Φυσικών των Δημόσιων Νοσοκομείων κατάγγειλαν χτες την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση της άδειας ακτινοπροστασίας. Οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων ανέφεραν ότι η άδεια ακτινοπροστασίας έχει την έννοια της προστασίας των εργαζομένων απ' την ακτινοβολία, οι οποίοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή της επικινδυνότητας. «Η ακτινολογική άδεια δεν είναι θεραπεία. Είναι προστασία απ' την ακτινοβολία».
Με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, δεν προωθείται η προάσπιση της υγείας των εργαζομένων, αλλά η «ανταπόδοση» στη βλάβη της υγείας των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, διεκδικούν να μη φτάσει ο εργαζόμενος στο σημείο να ζητά την αποκατάσταση της βλάβης, που είναι ανεπανόρθωτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν ακτινολόγοι και φυσικοί, οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια πεθαίνουν 5 χρόνια νωρίτερα, καθώς τους χτυπούν λευχαιμίες, λεμφώματα και καρκίνοι του δέρματος. Οι άδειες που παίρνουν οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια είναι 30 μέρες συνολικά πέραν της κανονικής άδειας. Επίσης, διεκδικούνται ένα ρεπό, μετά από τις εφημερίες καθώς οι γιατροί δουλεύουν συνεχώς πάνω από 32 ώρες και οι εργαζόμενοι κάνουν δύο βάρδιες το 24ωρο.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ακτινολόγων και φυσικών σε σχέση και με αυτούς τους οργανισμούς των δημόσιων νοσοκομείων που είχαν υπολογιστεί στη δεκαετία του 1980. Οπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, η επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί υπόκλιση στην επιχειρηματική δραστηριότητα - και ειδικότερα στον ιδιωτικό τομέα - καθώς με τις νέες ρυθμίσεις οι ιδιώτες «θα γλιτώνουν» τις ακτινολογικές άδειες και θα πληρώνουν τους εργαζόμενους με 750 ευρώ...

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: