Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

η ΔΗΠΑΚ για τις εκλογές στον ΙΣΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
Ψήφος για αγωνιστικό βήμα μπροστά
Την Κυριακή και τη Δευτέρα γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ)
Η ψήφος στη ΔΗΠΑΚ υπηρετεί τις ανάγκες και των γιατρών και συνολικά του λαού, γιατί είναι ψήφος κατά της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Σε υπερψήφισή της απ' τους γιατρούς, ώστε να υπάρξει αλλαγή «στους συσχετισμούς στους επιστημονικούς συλλόγους των γιατρών», καλεί η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).Οι εκλογές στον ΙΣΑ γίνονται την Κυριακή και τη Δευτέρα στην αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ. (Η είσοδος του Κέντρου είναι στην οδό Γεωργίου Πιτταρά και Αρτέμιδος). Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν ανανεώσει την εγγραφή του έτους 2011 μέχρι τις 3.6.2011.
Στη διακήρυξή της προς τους γιατρούς η ΔΗΠΑΚ, μεταξύ των άλλων, υπογραμμίζει: «Με την ψήφο σας να κάνετε ένα ουσιαστικό, αγωνιστικό βήμα μπροστά. Να αλλάξετε τους συσχετισμούς στους επιστημονικούς συλλόγους των γιατρών. Να ενισχύσετε την «Πανεπιστημονική», τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που με την κοινωνική συμμαχία διεκδικούν λύση για όλα τα οξυμένα προβλήματα με προοπτική την ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής».
Επίσης, σε άλλο σημείο της διακήρυξης αναφέρεται: «Βασική αρχή της ΔΗΠΑΚ είναι η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Οι θέσεις της είναι: Η πανελλαδική ανάπτυξη ενός αποκλειστικά Δημόσιου Δωρεάν Συστήματος Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δομημένο σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο που να καλύπτει ολόπλευρα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας. Κεντρικός άξονας του συστήματος Υγείας είναι η πρόληψη των κινδύνων, η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων υγείας, η περίθαλψη των ασθενών και η παρακολούθηση της πορείας των χρόνιων νοσημάτων και αναπηριών μέσα από το Κέντρο Υγείας που συνδέεται με τις αντίστοιχες νοσοκομειακές μονάδες, τις υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας και τις δομές πρόνοιας. Ενα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), όπου αναπτύσσονται και συνεργάζονται όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες: υγείας και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, κατ' οίκον νοσηλείας, κοινωνικών υπηρεσιών, εργαστηρίων που δρουν από κοινού, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών, ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων. Οι υπηρεσίες αυτές στελεχώνονται από διεπιστημονικές ομάδες πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών: Οικογενειακοί γενικοί γιατροί, γιατροί άλλων ειδικοτήτων, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, εργαστηριακοί, ψυχολόγοι. Είναι ο δρόμος ανάπτυξης, που στο κέντρο του έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γι' αυτή τη διέξοδο παλεύει η κοινωνική συμμαχία των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα και μέσα σ' αυτούς μεγάλο τμήμα των γιατρών. Απαιτείται σκληρή αντιμονοπωλιακή πάλη για βαθύτερες αλλαγές στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο».
Στις εκλογές παίρνουν μέρος άλλες εννέα παρατάξεις και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: