Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

να που οδηγούν οι συγχωνεύσεις των Δημόσιων Νοσοκομείων

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ
Μετανάστρια έβαλε τα κλάματα κι έφυγε επειδή δεν είχε τα 5 ευρώ
Σε απόγνωση ασφαλισμένοι που πήγαν χτες στο 3ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ και μην έχοντας να πληρώσουν τα χαράτσια, έφευγαν χωρίς να εξεταστούν!
Τραγικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν χτες στο 3ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ, που συγχωνεύτηκε με την Πολυκλινική Αθηνών, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης για την ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, καθώς ξεκίνησε η είσπραξη των 5 ευρώ για τους ασφαλισμένους και έπεται συνέχεια και με τις πληρωμές για τις εργαστηριακές εξετάσεις.
Χτες οι ασφαλισμένοι και ασθενείς που έφταναν στο 3ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ για τα προγραμματισμένα ραντεβού τους καλούνταν να πληρώσουν 5 ευρώ προκειμένου να εξεταστούν.
Μετανάστρια που είχε ραντεβού έβαλε τα κλάματα μπροστά στο Ταμείο του νοσοκομείου, γιατί δεν είχε να πληρώσει τα 5 ευρώ και έφυγε χωρίς να εξεταστεί!
Πολλοί ήταν οι ασφαλισμένοι και χαμηλοσυνταξιούχοι του ΙΚΑ που διαμαρτύρονταν για το 5ευρω. Κάποιοι αρνούνταν να πληρώσουν και αποχωρούσαν χωρίς να εξεταστούν, ενώ σε μια άλλη περίπτωση που ασθενής δεν είχε να πληρώσει, οι εργαζόμενοι του Ταμείου έβαλαν τα χρήματα απ' την τσέπη τους. Οσοι ασφαλισμένοι είχαν κλεισμένα περισσότερα από ένα ραντεβού με γιατρούς την ίδια μέρα καλούνταν να πληρώσουν και να ξαναπληρώσουν το 5ευρω χαράτσι.
Χτες, στο 3ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ, μοιράστηκαν στους εργαζόμενους όλων των τμημάτων τρία έγγραφα, με τα οποία ενημερώνονταν ότι όλοι οι «προσερχόμενοι στα τακτικά πρωινά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και στα Κέντρα Υγείας καταβάλλουν αμοιβή πέντε ευρώ ως αμοιβή εξέταστρων».
Οι ασφαλισμένοι δεν πλήρωναν χτες για τις εργαστηριακές εξετάσεις, όμως γινόταν αναλυτική καταγραφή των εξετάσεων, αφού όπως έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι για όσες εξετάσεις δεν υπάρχει σύμβαση του Δημοσίου με το ΙΚΑ, θα πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς απ' την τσέπη τους και στη συνέχεια να εισπράττουν με την απόδειξη απ' το ΙΚΑ, το 85% των χρημάτων που έδωσαν. Με γοργούς ρυθμούς προωθείται η είσπραξη των χαρατσιών και στα άλλα 4 νοσοκομεία του ΙΚΑ που εντάσσονται στο ΕΣΥ, σύμφωνα και με το υπουργείο Υγείας.
Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής
Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής οργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιούνη, στις 8 π.μ., στο 3ο Νοσοκομείο, κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις - κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών και μονάδων, στα χαράτσια που επιβάλλονται στους ασθενείς.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: