Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

Νέοι γιατροί, άνεργοι ,ειδικευόμενοι, μισθωτοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι με μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τη συναίνεση στην οποία καλούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι έτοιμοι να συνεργαστούν, δήθεν για τη «σωτηρία της χώρας», αλλά στη πραγματικότητα προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα εφοπλιστών, βιομηχάνων και τραπεζιτών, που γίνονται πιο επιθετικοί σε βάρος του λαού όσο η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει.

Είτε με ανασχηματισμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε με συνεργασία (μετεκλογική ή προεκλογική) ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και όσων άλλων δηλώνουν διαθέσιμοι, θα προσπαθήσουν να εντείνουν την επίθεση, να πάρουν και άλλα βάρβαρα μέτρα… Η πρόταση για «αριστερή κυβέρνηση» στο πλαίσιο της Ε.Ε. που θα «επαναδιαπραγματευτεί το χρέος» συμβάλει και αυτή στη προσπάθεια χειραγώγησης των εργαζομένων γιατί αναγνωρίζει το χρέος ως πρόβλημα του λαού και σπέρνει αυταπάτες για αλλαγές στο πλαίσιο της Ε.Ε.
Μόνο ο  οργανωμένος αγώνας και η αποφασιστική σύγκρουση μπορεί να βάλει φρένο στα μέτρα που και στον τομέα της υγείας  θα διευκολύνουν και θα επιταχύνουν την ισχυροποίηση και απόλυτη κυριαρχία των μεγαλοκλινικών και των αλυσίδων διαγνωστικών κέντρων και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Καμιά εμπιστοσύνη, κανένας φόβος σε όσα λένε τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αλλάζουν προσωπείο για να παγιδεύσουν το λαό, δεν αλλάζουν δρόμο. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν αντιμετωπίζεται με αυταπάτες και συναίνεση. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για το λαό. Να κάνει αποφασιστικό άλμα μπροστά. Να απεγκλωβιστεί πολιτικά και ιδεολογικά από τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ.


Συνάδελφε, σε καλούμε να βγάλεις συμπεράσματα και από τις τελευταίες εξελίξεις…

Στο μέλλον που μας ετοιμάζουν έχουν την στήριξη των συνδικαλιστικών φορέων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Καμία εμπιστοσύνη στην ΠΑΣΚ που συνεχίζει να στηρίζει με την στάση της την κυβερνητική πολιτική, παρότι παριστάνουν ταυτόχρονα και τους «αγανακτισμένους πολίτες». Καμία εμπιστοσύνη στη ΔΗΚΙ, που με κάλπικη αγωνιστικότητα διεκδικεί την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης από τους γιατρούς επιχειρηματίες – μεγαλομετόχους… Καμία εμπιστοσύνη στους συμμάχους της ΔΗΚΙ, την ΑΡΣΙ και την ΑΕΓ που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να στηρίζουν μαζί με την ΔΗΚΙ, κοινό διεκδικητικό πλαίσιο μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων γιατρών και της λαϊκής οικογένειας. Συμβάλουν στον αποπροσανατολισμό των κινητοποιήσεων, αποθεώνουν δήθεν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για να εκφυλίσουν τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων και να δυναμιτίσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και την οργανωμένη πάλη.
Σε αντιπαράθεση με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους συνοδοιπόρους τους, η ΔΗΠΑΚ καλεί να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να οργανώσουμε την πάλη μας, να δυναμώσουμε τον ριζοσπαστικό πόλο στους γιατρούς, να πρωτοστατήσουμε στην διαμόρφωση μετώπου για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία μαζί με όλους τους υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες.
Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση συσπειρωμένοι, παλεύοντας για πραγματικά ριζικές αλλαγές, για ανατροπή της εξουσίας και κυριαρχίας των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ.

Στείλε μήνυμα αντεπίθεσης,
ισχυροποιώντας στις εκλογές του ΙΣΑ την ΔΗΠΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: