Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

καταγγελία της 5μελούς του ΝΟΣ."ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

5Μελής Επιτροπή Ε.Ι.Ν.Α.Π. «Ευαγγελισμού»
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Στη Συνέλευση των Ιατρών του Νοσοκομείου 10-03-2011, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, του Ιατρικού και συνολικά όλου του Προσωπικού.
1.             Μισθολόγιο: Αυτό που σχεδιάζουν η Κυβέρνηση, τα Κόμματα της πλουτοκρατίας και η Ε.Ε. για μείωση αποδοχών που ξεπερνά το 20%, ειδικά μετά το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, όχι μόνο δεν γίνεται αποδεκτό, αλλά θα βρει τη σφοδρή μας αντίδραση.
2.             Έλλειψη Προσωπικού: Εκκρεμούν εδώ και χρόνια 105 θέσεις Επιμελητών Β΄. Κρίθηκαν μόνο 20! Δεν διορίστηκε ΚΑΝΕΙΣ!! Η Διοίκηση απολύει Επικουρικούς και σχεδιάζει πρόσληψη πάλι κάποιων λίγων Επικουρικών. Αντίστοιχα και στη Νοσηλευτική, Διοικητική, Τεχνική Υπηρεσία. Η αναλογία 5 προς 1 στους διορισμούς θα προκαλέσει κατάργηση Υπηρεσιών (τις αντιλαϊκές συγχωνεύσεις τις ονομάζουν τώρα … λειτουργικές διασυνδέσεις Τμημάτων)!!
3.             Μείωση παροχών: Έχουν κόψει εκατοντάδες εξετάσεις και φάρμακα που πλήρωναν οι ασθενείς μέσω των Ασφαλιστικών Ταμείων. Με την καθιέρωση «Διαγνωστικών» και «Θεραπευτικών» Πρωτοκόλλων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα εισάγουν ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών που θα δυσκολεύει αφάνταστα το επιστημονικό έργο και κυρίως τον ασθενή.
4.             Έλλειψη υλικών: Υπάρχει προφορική εντολή από το Υπουργείο, που μέσω Διοικήσεων διαπερνά τους πάντες, με αίτημα: «Μειώστε τις προβλέψεις υλικών κατά 30%». Αυτό αποτυπώνεται και στους προϋπολογισμούς του 2011. Αποτέλεσμα: ειδικά στα εργαστήρια, ΜΕΓΑΛΗ δυσκολία για εξετάσεις.
5.             Εμπορευματοποίηση: Οι ασθενείς πληρώνουν όλο και περισσότερα στα Ταμεία. Το «ολοήμερο», πέρα από την αφαίμαξη των ασθενών, δυσκολεύει τη δουλειά μας, οι εργολάβοι τσεπώνουν τα εκατομμύριά τους και αποτελούν τους 450 εργολαβικούς εργάτες.
6.             Εξοπλισμός: Υπάρχει σοβαρό θέμα, ειδικά σε μηχανήματα απεικόνισης, ηλεκτρονικού αρχείου, ηλεκτρονικής παραγγελίας φαρμάκων.
7.             Εντατικοποίηση: Στις Γενικές Εφημερίες, οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο αφόρητες για ασθενείς και Προσωπικό λόγω μεγάλης προσέλευσης. Η μόνη λύση είναι τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, δωρεάν για τον κόσμο, και η λειτουργία των Επειγόντων ΟΛΩΝ των Νοσοκομείων, με ξεχωριστό Προσωπικό που πρέπει άμεσα να προσληφθεί. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί όταν θα συνεφημερεύουμε με το «ΑΤΤΙΚΟ», το οποίο κάποιοι από το Υπουργείο και το Πανεπιστήμιο θέλουν να το μετατρέψουν από μισο…ιδιωτικό που είναι σήμερα, σε πλήρως ιδιωτικό.
8.             Εκπαίδευση: Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από τους Γιατρούς, η εκπαίδευση ποδηγετείται από τις Φαρμακευτικές με χορηγίες και μαθήματα για προώθηση συγκεκριμένων φαρμάκων. Ταυτόχρονα κόβονται αναγκαίες εκπαιδευτικές άδειες Γιατρών στο όνομα της λιτότητας. Απαιτούμε να απαγορευτεί η αναγραφή του εμπορικού ονόματος των φαρμάκων και μόνο η δραστική ουσία. Είναι άκρως αντιεκπαιδευτικό και γραφειοκρατικό να επιβαρύνονται οι Γιατροί του «Ευαγγελισμού» με το να είναι ελεγκτές ΟΓΑ για όλο το Λεκανοπέδιο.
9.             Εφημερίες: Εξευτελιστικό ωρομίσθιο (3,50 € την ώρα) μέχρι και 10 εφημερίες το μήνα, εξουθενωτικές, απλήρωτο ένα μέρος λόγω εμπορευματοποίησης, σκόπιμη καθυστέρηση αντικατάστασης όσων τελειώνουν ειδικότητα. Από τον Δεκέμβριο απλήρωτες οι υπερωρίες του Προσωπικού.
10.        Ανασφάλιστοι: Αυξάνουν δραματικά και οι εξωτερικοί ασθενείς και οι νοσηλευόμενοι. Από τα 5,5 εκ. Ευρώ που έπρεπε να χρηματοδοτηθεί ο «Ευαγγελισμός» τα τελευταία χρόνια, πήρε μόνο 350.000 € για κάλυψη της νοσηλείας του. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα εξασφαλίσει από δικά του έσοδα!
11.        Αυταρχική και απαξιωτική προς το Προσωπικό συμπεριφορά της Διοίκησης.



5Μελής Επιτροπή Ε.Ι.Ν.Α.Π.                                                                                               Σ.Ε.Ν.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: