Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Η κυβέρνηση επιμένει στην κατάργησή του!

Με ανακοίνωσή της, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια επιχειρεί να συγκαλύψει την πολιτική υποβάθμισης από τις κυβερνήσεις, ρίχνοντας τις ευθύνες στην έλλειψη συντονισμού των γιατρών του Κέντρου

ICON
Την αντιστροφή της πραγματικότητας, ρίχνοντας τα βάρη στους γιατρούς, επιχειρεί η κυβέρνηση για την απόφασή της να κλείσει το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών (ΕΚΑΣΚ) στο «Αγία Σοφία», το οποίο οδήγησαν στην υποβάθμισή του με τις πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Η ουσία είναι ότι γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται σε απόγνωση, αφού βλέπουν ότι η ζωή των παιδιών τους κινδυνεύει άμεσα!

Ετσι και χτες το υπουργείο Υγείας επανήλθε - μετά την περασμένη Παρασκευή - με ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), η οποία - ευφυολογώντας ανεπίτρεπτα - αναφέρει ότι «η διοίκηση του "Αγία Σοφία" με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης ΥΠΕ αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ελλείμματος του Ειδικού Κέντρου προς όφελος της υγείας των μικρών ασθενών μας, της "υγείας" των οικογενειακών προϋπολογισμών και της "υγείας" των ασφαλιστικών τους ταμείων». Στη συνέχεια, προσπαθώντας να ανατρέψει την κατακραυγή εργαζομένων, γιατρών και γονιών καρδιοπαθών παιδιών, υποστηρίζει ότι το «έλλειμμα λειτουργίας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο έλλειμμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ όλων των γιατρών του Κέντρου». Δηλαδή, οι ελλείψεις και η υποβάθμιση του Κέντρου με διάφορα μέτρα που πάρθηκαν - ή δεν πάρθηκαν - δε φταίνε. Φταίνε μόνο οι γιατροί, τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως πρωταίτιους και για το λόγο αυτό διεξάγει Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).
Βέβαια, το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να επαναλάβει ότι θα προσλάβει τρεις καρδιοχειρουργούς αποκαλύπτει και το μέγεθος της υποβάθμισης απ' τις υπάρχουσες κενές θέσεις. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τόσα χρόνια δεν έγιναν οι προσλήψεις και προωθούνται τώρα με επείγουσες διαδικασίες;
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι από τις 14.10.2011 οι «ανάγκες των μικρών ασθενών (νεογνών και παιδιών) χρονίων και επειγόντων περιστατικών καλύπτονται ήδη από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» - επιλογή με την οποία διαφωνούν οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών. Μάλιστα, όπως κατάγγειλαν γιατροί, με δηλώσεις τους, σε ορισμένες περιπτώσεις άπορα και ανασφάλιστα παιδιά δεν καλύφτηκαν με τη διαδικασία της συνεργασίας με το ΩΚΚ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: