Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΚΑΡΥΣΤΟΥ-ΚΥΜΗΣ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας μετά την σύσταση της γραμματείας του ΠΑΜΕ υγείας-πρόνοιας στην Εύβοια προχώρησε στην από κοινού με τις ταξικές δυνάμεις ανασύνταξη της δυναμικής οργάνωσης και διεκδικητικής παρουσίας στα συνδικαλιστικά όργανα των Ιατρών , όπως ο Ιατρικός Σύλλογος η Ε.Ι.Ν.Ευβ. και η 3μελής του Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την εκλογή μέλους στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου για πρώτη φορά με την στήριξη της ΔΗΠΑΚ καθώς και την ανάδειξη μέλους της γραμματείας μας στην 3μελή επιτροπή του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Αυτό αποτελεί κατάκτηση των ταξικών δυνάμεων των Ιατρών μέσα στην ολοένα κλιμακούμενη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του Μαύρου μετώπου απέναντι στους Νοσοκομειακούς Ιατρούς και στο ΕΣΥ γενικότερα.
Σήμερα που τα προβλήματα επιβίωσης του Λαού μας μεγαλώνουν καθώς και τα ολοένα κλιμακούμενα αδιέξοδα της κρίσης των δυνάμεων του κεφαλαίου και της ΕΕ αυξάνουν , γιγαντώνεται και η βάρβαρη επίθεση τους ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων που καλούνται για πολλοστή φορά να πληρώσουν το  "μάρμαρο"  της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.
Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας συνεπής στο αγώνα μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ δηλώνει ότι αγωνίζεται για να μην περάσει η βάρβαρη επίθεση και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ιατρών του ΕΣΥ στην κατεύθυνση της Δωρεάν και αποκλειστικά Δημόσιας υγείας με την ταυτόχρονη καταδίκη κάθε προσπάθειας εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας και την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ.
Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Υγείας με τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, τα χαράτσια για εξετάσεις, το κλείσιμο προνοιακών μονάδων, την μείωση δημόσιων κρεββατιών, τον "οικονομικό εξορθολογισμό" των νοσηλείων, το όλο και μεγαλύτερο τσεκούρεμα μισθών, την επαπειλούμενη εφεδρεία, κλπ, αποτελούν την κλιμάκωση ουσιαστικά της επίθεσης στον χώρο της δημόσιας Υγείας.
Καλούμε τους Ιατρούς σε αυξημένη αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση και σε ανοικτή συμμαχία με τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας σε συστράτευση με τα ταξικά σωματεία για να μπορέσουν να αντιπαλέψουν την επίθεση του Μαύρου Μετώπου, της Τρόϊκας και της ΕΕ.
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,
Στις 19 Δεκέμβρη οι Ιατροί των Νοσοκομείων και των Κέντρων υγείας καλούνται να εκλέξουν αντιπρόσωπο στο ΔΣ του διευρυμένου πλέον οργάνου που θα αποφασίζει για τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού μας. Μέχρι σήμερα η εκπροσώπηση των Ιατρών στο όργανο αυτό υπήρξε αναιμική και αφανής χάρις στις προσπάθειες των πρασινομπλέ εκπροσώπων που με την "παρουσία" τους απλά διακοσμούσαν την ολομέλεια του ΔΣ του Νοσοκομείου.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι οι εκάστοτε εκπρόσωποι των Ιατρών συμμετείχαν στις συνελεύσεις του ΔΣ του Νοσοκομείου  για την λήψη σημαντικών για τους Ιατρούς αποφάσεις και αποφάσιζαν είτε ερήμην της ΓΣ των ιατρών είτε ερήμην των συνδικαλιστικών οργάνων. Επίσης η παρουσία των εκλεγμένων αυτών, κατά τα άλλα, εκπροσώπων μας στις εκάστοτε Γενικές Συνελεύσεις του σώματος των Ιατρών ήταν από ελλιπής έως ανύπαρκτη.
Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας αποφάσισε σε κοινή σύσκεψη με την γραμματεία του ΠΑΜΕ υγείας-πρόνοιας Εύβοιας την στήριξη της υποψηφιότητας του συναδέλφου-συναγωνιστή Αντώνη-Πάρι  Σώτου ορθοπαιδικού Επιμελητή Α΄ της Ορθοπαιδικής κλινικής του ΓΝΝΧ και μέλους της 3μελούς της ΕΙΝΕΥΒ για την ανάδειξη αιρετού  εκπροσώπου των Ιατρών στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης και Κέντρων Υγείας του νομού Εύβοιας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ και του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας τόσο στο ιατρικό όσο και στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στις εκλογές της 19 Δεκέμβρη. Υπενθυμίζουμε ότι βάζουμε ένα σταυρό στα δεξιά ή αριστερά του ονόματος του υποψηφίου με μπλέ ή μαύρο στυλό.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: