Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ Δ.Σ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων και των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.
Με τη Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ., που είναι επιλογή της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, ο πόλεμος στα λαϊκά δικαιώματα θα δυναμώσει. Σκοπός και αποστολή αυτής της κυβέρνησης δεν είναι η σωτηρία της χώρας αλλά των κερδών των επιχειρηματικών  ομίλων Αυτό σημαίνει ότι θα επιχειρήσει, δια πυρός και σιδήρου, να καλύψει τις απώλειες του κεφαλαίου από την κρίση και το κούρεμα, φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες μας.

Η καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη βαθαίνει, οι ανταγωνισμοί μέσα και έξω από την ΕΕ οξύνονται, γι' αυτό τα κόμματα της πλουτοκρατίας κλιμακώνουν την αντιλαϊκή επίθεση. 
Σας καλούμε να αξιοποιήσουμε τις εκλογές για εκπροσώπους στο Δ.Σ. του νοσοκομείου για να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης. Να διατρανώσουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι  να πληρώσουμε την κρίση και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Δεν ανεχόμαστε άλλο τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που μας έφεραν ως εδώ.

Δυο λόγια για το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου
Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου αποτελείται από διορισμένα στελέχη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Διορισμένα, με εντολή να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις. Δηλαδή, λειτουργία του νοσοκομείου με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό και με έσοδα που θα προέρχονται από την επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι κρατικός θεσμός, μηχανισμός του κράτους που υλοποιεί την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική. ΟΧΙ μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση, αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο νομικό - πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται το Διοικητικό Συμβούλιο είναι βαθιά αντιλαϊκό. Είναι οι νόμοι για την εμπορευματοποίηση της Υγείας – Πρόνοιας, για την ανατροπή των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των υγειονομικών, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στα νοσοκομεία.
   Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι υποψήφιοι που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ. θα είναι το μάτι και το αυτί των εργαζομένων. Θα αποκαλύπτουν και θα ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων, ενάντια στη λογική της «εργασιακής ειρήνης» και της «συνδιαχείρισης» που προωθούν οι εκπρόσωποι των άλλων δυνάμεων. 
Καμιά αυταπάτη!
Οι υγειονομικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Στις σημερινές συνθήκες, η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, με την οργανωμένη δράση των ίδιων των εργαζομένων. Ο εργατικός - λαϊκός έλεγχος μπορεί να αποκτήσει το πραγματικό του περιεχόμενο μόνο σε συνθήκες όπου ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι τους ανήκει. Η ανάπτυξη έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος των μονοπωλίων, δηλαδή σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας.

Μην πέφτεις στην παγίδα!
Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι οι εκλογές για εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι σαν τις άλλες, ότι εδώ "ψηφίζεις για τον εκπρόσωπο σου", "δεν είναι πολιτικές" κλπ.
Σκόπιμα επιχειρούν να τις αποπολιτικοποιήσουν για να μπορέσουν έτσι πιο εύκολα να σου πάρουν την ψήφο – όσοι εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι – και στο τέλος να μη βγει απ' την κάλπη το μήνυμα της καταδίκης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αξιοποίησε κάθε εκλογική αναμέτρηση
Ψήφισε με κριτήριο τη ζωή σου και τις ανάγκες σου
Είτε ψηφίζεις για εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο είτε ψηφίζεις για το σωματείο σου είτε στις βουλευτικές εκλογές, η ψήφος είναι μία και το κριτήριό της είναι ενιαίο. Είναι ψήφος για τα δικαιώματά σου, τη ζωή σου, το μέλλον σου.

Με την ψήφο σου στις ………………
Καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ
Πες ΟΧΙ στην πολιτική που υποθηκεύει την υγεία του λαού, που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις υγειονομικών, που σε καταδικάζει στη φτώχεια για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων.
Μην υποκύπτεις στους εκβιασμούς και τις απειλές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και της πλουτοκρατίας, ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος. Υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει λύση! Οργάνωση, Κοινωνική Συμμαχία, Λαϊκή Αντεπίθεση.
Με τον αγώνα και την ψήφο σου διεκδίκησε:
u     ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - «ΕΦΕΔΡΕΙΑ». Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία.
u     ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στους μισθούς. Κατώτερο βασικό μισθό στα 1400 ευρώ. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ
u      ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%
u     ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.
u      ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Κανείς άνεργος, ανασφάλιστος χωρίς πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
u     5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς. ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.
u     ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. Άμεση κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα – Ανθυγιεινά.
·         Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ, τη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.
·         Αποδυνάμωσε – τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους εκπροσώπους τους.
·         Μη χαραμίζεις την ψήφο σου σε όσους με «αριστερές κορώνες», ή με δήθεν «ακομμάτιστα» συνθήματα στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτικη σπέρνωντας την αυταπάτη της καλύτερης διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: