Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ Καμιά εφεδρεία και διεκδίκηση μαζικών προσλήψεων


Παρέμβαση ενόψει της κινητοποίησης της Πέμπτης που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ

Με το σύνθημα «Οχι στην εφεδρεία. Μαζικές προσλήψεις. Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) και αυξήσεις στους μισθούς» οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Δημόσια Υγεία-Πρόνοια στην ΠΟΕΔΗΝ καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ) την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Δεκέμβρη 2011. Την απόφαση για τη μεθαυριανή κινητοποίηση την πήρε το Γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Στην ανακοίνωσή τους οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισημαίνουν:
«Να σημάνει συναγερμός! Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων να ορίσουν Γενικές συνελεύσεις. Καλούμε επίσης σε επιτόπου Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή Προνοιακό Ιδρυμα για να πάρουν αποφάσεις: Ενάντια στην εφεδρεία, ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων και των επικουρικών. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους βασικούς μισθούς. Να μην αποχαρακτηρισθούν επαγγέλματα και ειδικότητες (εκτός όσων έχουν εκλείψει) από τα ΒΑΕ. Να διευρυνθεί ο θεσμός των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες (ομοιογενείς συνθήκες), ανεξάρτητα από ασφαλιστικό ταμείο, χωρίς καμιά πληρωμή επασφάλιστρου. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.
Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) - πλουτοκρατία - ΕΕ δεν διστάζουν να γυρίσουν το λαό της χώρας μας στο νέο εργασιακό μεσαίωνα, προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι και τα κέρδη τους. Κυβέρνηση-Τρόικα-Τραπεζίτες και Βιομήχανοι βγάζουν στην εφεδρεία, απολύουν χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους. Μέχρι το 2013 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σχεδιάζουν να απολύσουν 200.000 εργαζόμενους.
Εκατοντάδες συνάδελφοι που εργάζονται με συμβάσεις, τους ετοιμάζουν για απολύσεις την ίδια στιγμή που το υπάρχον νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών. Αποχαρακτηρίζονται δεκάδες επαγγέλματα και ειδικότητες από τα ΒΑΕ, ενώ ελάχιστοι είναι οι εργαζόμενοι στην υγεία-πρόνοια, που θα ενταχθούν. Αν δεν οργανωθούμε, αν δεν αντισταθούμε θα μας ισοπεδώσουν όλους!
Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον αγώνα στις πλειοψηφίες των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ. Είναι μέρος του προβλήματος. Είναι οι κοινωνικοί εταίροι της Τρόικας! Ούτε μπορούμε να εμπιστευτούμε τον αγώνα στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ. Χρόνια τώρα στηρίζουν κάθε κυβερνητική, αντιλαϊκή πολιτική. Οσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τόσο καλύτερα για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν δικαιούμαστε να λέμε ας απολυθεί ο διπλανός μας, εγώ να εξαιρεθώ. Οταν απολύεται ο συνάδελφός μας έρχεται η σειρά μας. Η εφεδρεία επεκτείνεται και αφορά όλους τους κλάδους, όλους τους εργαζόμενους. Στην ενότητα, στην αλληλεγγύη και στην οργανωμένη πάλη βρίσκεται η δύναμή μας.
Ηρθε η ώρα να δώσουν λογαριασμό όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για τα μεγάλα ψέματα που λέγανε για τα «καλά» της ΕΕ και του ευρώ. Η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου, δεν αλλάζει, μόνο ανατρέπεται! Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας. Αυτή είναι η λύση! Να μην περάσει καμιά εφεδρεία-καμιά απόλυση. Μαζικές προσλήψεις. Καμιά εφεδρεία - καμιά απόλυση. Αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο και δωρεάν σύστημα υγείας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τα κόμματα της πλουτοκρατίας».
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ»
Φάρμακα με πίστωση και πληρωμή από τον προϋπολογισμό
Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών καλεί τους φαρμακοποιούς να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία, αλλά να χορηγούν φάρμακα με τη χρήση τη βιβλιαρίου ασθενείας στους αρρώστους και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με το εργατικό κίνημα και τις συνταξιουχικές οργανώσεις στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των οφειλών των Ταμείων με επιχορήγησή τους απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στην τακτική οικονομική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), που έγινε στις 10.12.2011, η πλειοψηφία που στηρίζεται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ αποφάσισε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για αύριο (14.12.2011) και την άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1-1-2012. Ο λόγος που επικαλούνται είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις να τους αποδοθούν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων.
Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους φαρμακοποιούς να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία, αλλά όσον αφορά την άρση της πίστωσης τονίζει:
«Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, που πλήττει κυρίως τους φαρμακοποιούς με χαμηλά εισοδήματα και μάλιστα σε μία περίοδο, που οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, επικαλούμενες την κρίση, αρνούνται ή δημιουργούν δυσκολίες να χορηγήσουν φάρμακα επί πιστώσει στα φαρμακεία.
Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΦΣ να σταματήσουν οι φαρμακοποιοί τη χορήγηση των φαρμάκων επί πιστώσει στρέφεται ευθέως ενάντια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί τους καλεί να πληρώσουν ολόκληρη τη δαπάνη για την αγορά των φαρμάκων από την τσέπη τους, τη στιγμή μάλιστα που η αντιλαϊκή πολιτική τούς οδηγεί στη χρεοκοπία. Δε στρέφεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του "μαύρου μετώπου", που επιδιώκει να πληρώνουν οι ασθενείς όλο και περισσότερα από την τσέπη τους για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες κλπ. Την πολιτική που οδηγεί τα Ταμεία στη χρεοκοπία.
Την απάντηση σε αυτή την κατάσταση πρέπει να την δώσουν οι φαρμακοποιοί με χαμηλά εισοδήματα, μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, διεκδικώντας άμεσα να χρηματοδοτηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να έχουν οι εργαζόμενοι, οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους δωρεάν φάρμακα και οι φαρμακοποιοί να πληρώνονται έγκαιρα για τα φάρμακα, που χορηγούν στους ασθενείς. Με κρατική ευθύνη οι φαρμακοποιοί να αποδίδουν το ΦΠΑ και τις οφειλές τους στις εταιρείες αφού έχουν εξοφληθεί πρώτα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους φαρμακοποιούς να συνεχίσουν να χορηγούν τα φάρμακα με τη χρήση του βιβλιαρίου ασθενείας και να αναπτυχθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με το εργατικό ταξικό κίνημα, τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τις ριζοσπαστικές λαϊκές συσπειρώσεις».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: