Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΜΙΝΙΑ Κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ


Μαζική παρέμβαση στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια, έγινε χτες το πρωί από τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε όλες τις πόλεις του Πειραιά και τις Επιτροπές Ανέργων Ναυτεργατών, Νίκαιας, Κερατσινίου και άλλους φορείς, ενάντια στα χαράτσια και απαιτώντας να μην κόβεται το ρεύμα στις οικογένειες των ανέργων και συνολικά στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, ακόμα και το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημειώνεται ότι από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια εκδίδονται οι εντολές για τη διακοπή ρεύματος σε όλη την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σωματείο των εργατοτεχνιτών, δηλαδή αυτών που αποτελούν τα συνεργεία που ανάμεσα στα άλλα έχουν αποστολή και τις διακοπές ρεύματος. Από τον εργαζόμενο αναφέρθηκε ότι υπάρχει απόφαση του σωματείου πως δε θα γίνει καμία διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά του Πειραιά και ότι αντίστοιχη απόφαση υπάρχει και από τους εργαζόμενους των ιδιωτικών συνεργείων.
Οι φορείς κατέθεσαν στον υποδιευθυντή του καταστήματος τα εκατοντάδες χαράτσια που είχαν συγκεντρώσει από εργατικές λαϊκές οικογένειες που είτε αδυνατούσαν, είτε αρνήθηκαν να τα πληρώσουν, μαζί με εξώδικη διαμαρτυρία.
Στα Τρίκαλα
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα χαράτσια για τα ακίνητα πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ, εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Τρικάλων. Στα πλαίσια της παρέμβασης παρέδωσαν αποδείξεις πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, με τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ χωρίς την καταβολή του χαρατσιού και υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες εξηγούν ότι δε θα πληρώσουν το φόρο.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Χωρίς τακτικά χειρουργεία και εισαγωγές από το νέο χρόνο
Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό οδηγούν στην υπολειτουργία του, ενώ εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους των Δωδεκανήσων
«Απαγορεύονται μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου».
Αυτή η τραγική εξέλιξη για χιλιάδες ασθενείς θα ισχύει από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με διοικητική πράξη του νοσοκομείου. Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το νοσοκομείο (σ.σ. που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους των Δωδεκανήσων, αλλά και τουρίστες) αναγκάζεται να αναστείλει βασικές και κρίσιμες λειτουργίες του, εξαιτίας της αποχώρησης 40 εργαζομένων ορισμένου χρόνου μέχρι το τέλος του χρόνου, την οριστική αποχώρηση 23 εργαζομένων τον περασμένο Σεπτέμβρη και τη σταδιακή συνταξιοδότηση 49 εργαζομένων τον περασμένο Νοέμβρη, οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν. Επίσης αναφέρεται ότι η απόφαση παίρνεται για «την προστασία της ασφάλειας των νοσηλευόμενων ασθενών».
Η πολιτική που κόβει διαρκώς τις δαπάνες για τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και βάζει τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις έχει σαν αποτέλεσμα τη διαρκή συρρίκνωση, υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, οι οποίες πωλούνται όλο και πιο ακριβά από το κράτος. Ετσι, στο Νοσοκομείο Ρόδου θα λειτουργούν το πολύ 12 κλίνες σε κάθε πτέρυγα, η οποία θα καλύπτεται με 8 άτομα προσωπικό.
Προχθές, η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο απαιτώντας να μην καταργηθεί καμία κλίνη και κλινική του νοσοκομείου και να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες των ανέργων και εργαζομένων του Νομού Δωδεκανήσου. Απαίτησαν, επίσης, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ και να έχουν δωρεάν εξέταση, νοσηλεία και περίθαλψη όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, όλοι οι ανασφάλιστοι.
«Φέρνουν τον λαό σε αυτό που σωστά το χαρακτηρίζει "να πεθάνουμε σαν το σκυλί στ' αμπέλι"», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και καταγγέλλει την κυβέρνηση που «επιβάλλει την παραπέρα συρρίκνωσή της και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, μέσα από τη μείωση των κρατικών δαπανών και την αύξηση της εκμετάλλευσης των ασθενών και των εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες». Επιπλέον, καλεί «τα σωματεία, το ταξικό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, γιατί αφορά όλους μας, να ανατρέψει αυτήν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τους πολιτικούς εκφραστές της για μια λαϊκή εξουσία για να αποτελέσει η Υγεία κοινωνικό αγαθό για όλους».
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Δε δίνουν επίδομα για 8χρονο με ανίατη νευρολογική πάθηση
Επρεπε να αναφέρεται στο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ ότι δεν είναι ικανός να εργάζεται εφ' όρου ζωής!
Χωρίς κι αυτό το πενιχρό επίδομα (500 ευρώ το δίμηνο) άφησαν από το Σεπτέμβρη χωρισμένη μητέρα με 8χρονο παιδί, το οποίο πάσχει από μυική δυστροφία (πολύ σοβαρή ανίατη νευρολογική πάθηση), επειδή στο πιστοποιητικό του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) δεν αναγραφόταν η περιγραφή «ανίκανος προς εργασία εφ' όρου ζωής»! Τα ΚΕΠΑ αποδεικνύονται αναπόσπαστο κομμάτι της εγκληματικής πολιτικής που κόβει τα πάντα από τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες, και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να ζητούν από ένα 8χρονο παιδί «απόδειξη» ότι δεν μπορεί να εργαστεί...
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής διαμαρτυρήθηκαν χθες στο υπουργείο Υγείας για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό. Οπως εξήγησαν στον γγ του υπουργείου Υγείας Γ. Κατριβάνο, το επίδομα κόπηκε από την Υπηρεσία Πρόνοιας Αθηνών, παρά το ότι το παιδί έχει πολύ μεγάλο ποσοστό αναπηρίας (80%), ενώ κατήγγειλαν ότι όλο και πληθαίνουν οι περιπτώσεις περικοπής επιδομάτων από τους δικαιούχους με διάφορες αφορμές και αιτιολογίες, καθώς το πολιτικό πλαίσιο κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, η αντιπροσωπεία απαίτησε να καταργηθεί το παράβολο ύψους 46 ευρώ που επιβάλλουν τα ΚΕΠΑ. Ο γγ του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος από το υπουργείο, ώστε να μην κόβονται σε τέτοιες περιπτώσεις τα επιδόματα μέχρι να συμπεριληφθεί τελική πρόβλεψη στο νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο και την υποβάθμιση
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο και τη συρρίκνωση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και μαζικοί φορείς της περιοχής. Το νοσοκομείο παρ' ότι εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους των Πατησίων, Κυψέλης, Φιλαδέλφειας, Αγίων Αναργύρων, Γαλατσίου και άλλων, και παρότι πρόσφατα έκλεισε και το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στην περιοχή, διαρκώς βαδίζει συνειδητά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στην υποβάθμιση και το κλείσιμο. Με τη συγχώνευσή του με το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι», οι κλίνες του μειώθηκαν από 110 σε 100 και τώρα θα μειωθούν σε 80, ως αποτέλεσμα και της μείωσης του προσωπικού, ενώ στις 15 Γενάρη λήγει η σύμβαση και άλλων 9 επικουρικών γιατρών.
«Το κλείσιμο του νοσοκομείου και η συρρίκνωση των κλινών είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για την Υγεία που προωθούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση. Οδηγούν όλα τα νοσοκομεία της περιοχής στο κλείσιμο. Αυτό το κενό θα έρθουν να καλύψουν επιχειρηματικοί όμιλοι», σημείωσε η Ιωάννα Καραγεωργίου εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, απαιτώντας την «κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία».
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και μαζικοί φορείς της περιοχής, όπως τα παραρτήματα Συνταξιούχων και Οικοδόμων Πατησίων, η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Κυψέλης - Πατησίων, το Στέκι Νεολαίας και Εργαζομένων Κυψέλης - Πατησίων, ο δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος του ΚΚΕ στο Δήμο Αθηναίων Στέλιος Λάμπρου κ.ά. Μετά τις ομιλίες εργαζομένων και συνδικαλιστών ακολούθησε πορεία στους γύρω δρόμους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: