Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Απέσπασαν αγωνιστικά το κονδύλι για τις εφημερίες


Μια πρώτη νίκη απέσπασαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών, που μετά από απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις την περασμένη βδομάδα πίεσαν το υπουργείο Υγείας και κατάφεραν να εγκριθεί επιπλέον κονδύλι εφημεριών ύψους 270.000 ευρώ για τους μήνες Γενάρη - Μάρτη για την αποπληρωμή του συνόλου των εφημεριών.
Να θυμίσουμε πως η προσαρμογή των εφημεριών του Νοσοκομείου Σερρών στο μειωμένο κονδύλι του υπουργείου (σ.σ. σε 280.000 ευρώ το μήνα, από 360.000 ευρώ το μήνα) είχε ως αποτέλεσμα να μην εφημερεύουν ζωτικές ειδικότητες και να τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η υγεία και η ζωή του πληθυσμού της περιοχής. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου Σερρών προχώρησε σε 48ωρη απεργία και κινητοποιήσεις για ασφαλή προγράμματα εφημεριών, άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων, δημόσια, δωρεάν Υγεία πλήρως χρηματοδοτούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, μονάδων του ΕΟΠΥΥ ή προνοιακών ιδρυμάτων.
Μετά τη 48ωρη απεργία η διοίκηση επιδίωξε να διασπάσει τους γιατρούς, καλώντας τον καθένα ξεχωριστά να υπογράψει προγράμματα εφημεριών με μειωμένες εφημερίες προκειμένου να πληρωθεί άμεσα περικομμένες εφημερίες. Ομως, η γενική συνέλευση των γιατρών απέρριψε τον εκβιασμό και αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων.
«Τώρα έχουμε να δώσουμε αγώνα για το πιο δύσκολο κομμάτι, που έχει να κάνει με την πολιτική που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας. Να επισημάνουμε ότι το όποιο αποτέλεσμα είχαμε μέχρι τώρα ήταν αποτέλεσμα της συσπείρωσης των γιατρών γύρω από την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών και τη μαζική και αταλάντευτη διεκδίκησή μας, χωρίς να υποκύψουμε σε εκβιασμούς, γυρνώντας την πλάτη σε όλους που ήθελαν να μας νουθετήσουν, αφήνοντας στην άκρη όλους αυτούς που ήθελαν να δείξουν ότι το πρόβλημα ήταν ανάμεσα σε ειδικότητες ή ανάμεσα στους γιατρούς και τον κακό διοικητή. Σταθερά δείξαμε ότι η μη πληρωμή των εφημεριών μας έχει το ίδιο αίτιο που αλλάζει εφημερίες στο νοσοκομείο, που βάζει σε συλλειτουργία κλινικές, που υποβαθμίζει την παρεχόμενη ποιότητα Υγείας», σημειώνει η Ενωση Ιατρών.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: