Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Κινητοποιήσεις ενάντια σε υποχρηματοδότηση - υποβάθμιση


Ξεκίνησε χτες η 48ωρη απεργία των γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών. Συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης
Από παλιότερη κινητοποίηση συνταξιούχων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά νοσοκομεία της χώρας ενάντια στην υποχρηματοδότηση της Υγείας, που έχει σαν αποτέλεσμα τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα υλικά, τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων ή τμημάτων τους, καθώς και τις απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες του προσωπικού των νοσοκομείων.Ξεκίνησε χτες η 48ωρη απεργία των γιατρών του Νοσοκομείου Σερρών με συγκέντρωση το πρωί στο χώρο του νοσοκομείου, διεκδικώντας, ανάμεσα σε άλλα: Ασφαλή προγράμματα εφημεριών, άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων, δημόσια, δωρεάν Υγεία πλήρως χρηματοδοτούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, μονάδων του ΕΟΠΥΥ ή προνοιακών ιδρυμάτων.
Να θυμίσουμε πως η προσαρμογή των εφημεριών του Νοσοκομείου Σερρών στο μειωμένο κονδύλι του υπουργείου έχει ως αποτέλεσμα τις καθημερινές να μην εφημερεύουν νευρολόγοι, πνευμονολόγοι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ουρολόγοι, ορθοπεδικοί, ενώ μετά τις 9 το βράδυ δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο ούτε μικροβιολόγοι, αιματολόγοι, ακτινολόγοι, ιατροί αξονικού. Τα Σαββατοκύριακα βρίσκονται σε εφημερία ετοιμότητας όλες οι παραπάνω ειδικότητες. Εν ολίγοις τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η υγεία και η ζωή του πληθυσμού της περιοχής.
Συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» έκαναν χτες το πρωί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, απαιτώντας να λυθεί το θέμα των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και των απλήρωτων δεδουλευμένων (εφημεριών - βραδινών - αργιών) εδώ και 5 μήνες. Το σωματείο των εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο» συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος δεσμεύτηκε να απαντήσει σήμερα στα αιτήματά τους, ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν και σήμερα το πρωί σε συγκέντρωση.
Κινητοποίηση στο Ναύπλιο πραγματοποίησαν χθες το βράδυ δυνάμεις των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ναυπλίου ενάντια στη συγχώνευση του νοσοκομείου με αυτό του Αργους. Με πανό που έγραφαν «Λαϊκή Αντεπίθεση - Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους» και «Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο Ναυπλίου», εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: