Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ και 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 
   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ– ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, Κ.Υ, ΠΡΟΝΟΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ. Μόνιμοι, συμβασιούχοι, επικουρικοί, εργαζόμενοι στους εργολάβους, γιατροί, νοσηλευτές και κάθε ειδικότητα. Αποφασίζουμε μέσα από γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, μαζική αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου.

Δεν φταίμε οι εργαζόμενοι για τα ελλείμματα και τα χρέη. Δεν φταίμε για τη κρίση. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, οι πλουτοκράτες, αυτοί που τη δημιούργησαν.
·         Με τον εφαρμοστικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, συγχωνεύονται δημόσια νοσοκομεία. 50 νοσοκομεία, 5 ψυχιατρικά νοσοκομεία θα καταργηθούν παρά τις τεράστιες λαϊκές ανάγκες. Όσα νοσοκομεία απομείνουν θα λειτουργούν με ακόμα πιο ισχυρά τα επιχειρηματικά τους χαρακτηριστικά, κλείνοντας την πόρτα σε όποια δεν έχει να πληρώσει.
·         Ανοίγει ο δρόμος και διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για μετακινήσεις των εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις μέσω της αξιολόγησης.
·         Γενικεύεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με προσλήψεις επικουρικών, με εργαζόμενους που θα πληρώνονται με δελτία παροχής υπηρεσιών. Ποιος νέος και ποια νέα μπορεί να ζήσει με μισθούς πείνας και για λίγους μήνες; Ποιος υγειονομικός μπορεί να δουλεύει μέσα στη εντατικοποίηση, εφτά μέρες της εβδομάδας, χωρίς ρεπό;
·         Οι άγριες περικοπές στο νέο μισθολόγιο εξαναγκάζουν πολλούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην μπορούν να καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες για την επιβίωσή τους. Δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία.
·         Οι μισθοί για τους νέους εργαζόμενους μειώνεται στα 511€ μεικτά.
Ετοιμάζονται νέες μισθολογικές μειώσεις, περικοπές στους μισθούς των γιατρών, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και φοροτεχνικά μέτρα.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ αγρότες, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Απορρίπτουμε τη λογική  «κάνουν ότι μας πληρώνουν, κάνουμε ότι δουλεύουμε». Απορρίπτουμε αυτή τη λογική γιατί είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Διευκολύνει τη κυβέρνηση να μας δυσφημεί στους ασθενείς, να μας εκθέτει.
Οι εργαζόμενοι παρά τις αντίξοες συνθήκες που εργαζόμαστε είμαστε δίπλα στον άρρωστο. Δίνουμε τη μάχη δίπλα στον άνεργο και στον ανασφάλιστο, στο νέο, στη γυναίκα να μπορούν να κάνουν εξετάσεις και ότι άλλο χρειάζονται στα νοσοκομεία και να μην τους διώχνουν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Δίνουμε μαζί τη μάχη για δωρεάν υγεία, για προσλήψεις, να σταματήσουν οι περικοπές στους μισθούς και όχι σε πόσες δώσεις θα γίνουν οι παρακρατήσεις. Δίνουμε τη μάχη ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ! ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.
Ακολουθούν τη γνωστή λογική τακτική  «του μη χείρον βέλτιστον». Το «εφικτό». Αποδέχονται την επιχειρηματική δράση στην υγεία και στην πρόνοια, που είναι η αιτία των προβλημάτων μας. Καμιά εμπιστοσύνη στη παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ».Κινείται στη λογική του μικρότερου κακού.Στηρίζει τη συνύπαρξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας-Πρόνοιας.
 Έχουν τεράστια ευθύνη γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα στην υγεία βρέθηκε απροετοίμαστο και αδύναμο  να ορθώσει σοβαρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή 16 Απρίλη απέρριψαν   την πρόταση των εκλεγμένων με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για στάση εργασίας στις 21/3/2012 και 24ωρη στάση στις 4/4/2012. Απέρριψε το διεκδικητικό πλαίσιο δράσης.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΖΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
ΓΙΑ:
1.      Να μη συγχωνευτεί και να μη καταργηθεί ούτε ένα δημόσιο νοσοκομείο και νοσηλευτικό κρεβάτι. Νοσοκομεία ανοιχτά, δωρεάν για τους άνεργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.
2.      Καμία απόλυση εργαζόμενου μόνιμου, επικουρικού, συμβασιούχου ή εργαζομένων στους εργολάβους. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι εργαζόμενοι στους εργολάβους.
3.      Να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Να δωθούν αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους.
4.      Να καταργηθούν οι πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία.
5.      Να διαγραφούν τα χρέη από τα στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
                        ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ø21/3/2012 11π.μ. – 3μ.μ. ανοιχτή συγκέντρωση. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεζόδρομο στην ΚΟΡΑΗ. 11:30π.μ. Κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ.Λ.Κ. και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αναπτύσσουμε ανάλογες πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια.
Ø      29/03/2012 5ωρη Πανελλαδική Στάση εργασίας 10π.μ. – 3μ.μ. Συγκέντρωση στη Πλατεία Μαβίλης 11:30π.μ. και πορεία διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ. Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες  σε κάθε πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: