Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της αποπληρωμής των εφημεριών (μείωση κονδυλίων,μείωση ωρομισθίου) και μετά τις υπαναχωρήσεις του υπουργείου για τον τρόπο πληρωμής (εντάλματα επιτρόπου και όχι όπως η διαδικασία για τον μισθό) των εφημεριών, δηλώνουμε ότι οι συνάδελφοι δεν πρέπει να έχουν πλέον καμία αυταπάτη και αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση ,η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ μέχρι πριν λίγο), είναι κυβέρνηση εμπαιγμού ,διάλυσης και άκρατης εμπορευματοποίησης και απαξίωσης του Δημόσιου συστήματος Υγείας.
Επίσης η συνεχής υποβάθμιση των περιφερειακών αλλά και του κεντρικού Νοσοκομείου του νομού μας,μέσω των προμηθειών φτηνών και αναξιόπιστων υλικών,με ελλείψεις και καθυστερήσεις σε απαραίτητα υλικά όπως ράμματα,αναλώσιμο επιδεσμικό υλικό,βελόνες ραχιαίας αναισθησίας επιβεβαιώνει την πορεία των πραγμάτων.
Η απαξίωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας θα επιδεινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με την συνταξιοδότηση πολλών συναδέλφων και την μη αναπλήρωση των κενών θέσεων με νέους λόγω του παγώματος των προσλήψεων νέων ιατρών! Ήδη κρίσιμα τμήματα του Νοσοκομείου όπως το Παιδιατρικό,το Χειρουργικό , το Αναισθησιλογικό ,το Ορθοπαιδικό,το Ουρολογικό, είναι σε συνεχή φθίνουσα υποστελέχωση και η Διοίκηση και το Υπουργείο προσπαθεί με μπαλώματα (μετακίνηση συναδέλφων από ΚΥ και περιφ. Νοσοκομεία) να στελεχώσει αποσπασματικά τα τμήματα αυτά,χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί την λύση του προβλήματος.
Το υπουργείο του Λοβέρδου και η διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας,προχώρησε αντίθετα με γοργούς ρυθμούς την συνεχή τιμολόγηση των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών με πρώτο και κύριο το εισιτήριο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων (5 ευρώ) , την καθιέρωση των ΚΕΝ (τιμολόγηση νοσηλίων)  το ηλεκτρονικό φακέλωμα - τιμολόγηση των παραπεμπτικών των εξετάσεων και την συμμετοχή των ασφαλισμένων σε παροχές όπως οι τοκετοί τα εμβόλια και φάρμακα που συνεχώς επιβαρύνουν το ήδη πενιχρό εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων.
Ταυτόχρονα καταδικάζουμε την συμπεριφορά των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ,που με τρόπο ύπουλο και μεσοβέζικο προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για τις επιλογές της κυβέρνησης, χωρίς να καταδικάζουν τις επιλογές του υπουργείου, καλλιεργούσαν αυταπάτες για δήθεν αυξήσεις μισθών (ενιαίο μισθολόγιο-Βαρέα ανθυγιεινά-εφεδρείες) στους εργαζομένους και δημιουργούσαν κλίμα εφησυχασμού.
Οι συνάδελφοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων δεν θα τους αφήσει στο περιθώριο καθώς επέρχονται νέα μέτρα (μειώσεις μισθών,μετακινήσεις-λάστιχο από περιοχή σε περιοχή,) και μαζί πλέον με τις τοπικές λαϊκές επιτροπές , τα ταξικά συνδικάτα, σε άμεση συμμαχία και όχι ξεκομμένοι από τα λαϊκά στρώματα,να παλέψουν ,οργανωμένα και άμεσα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών που προωθούνται.
Να διεκδικήσουν τώρα μέσα από Γενικές Συνελεύσεις :

-ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Κατώτερο βασικό μισθό στα 1400 ευρώ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ.

Ø            ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ (πάγωμα δανείων)
Ø            ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – «ΕΦΕΔΡΕΙΑ». Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία
Ø            ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ – ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ. ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ σε όλους τους υγειονομικούς, που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες.
Ø            ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ καμιά δημόσια μονάδα Υγείας – Πρόνοιας, κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι. ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των δημόσιων μονάδων Υγείας – πρόνοιας από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
Ø             ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους – ανασφάλιστους
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: