Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 29 ΜΑΡΤΗ (10.00 – 3.00 μ.μ.)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ από το προαύλιο του Νοσοκομείου Χαλκίδας στις 10 πμ.


Να δώσουμε μαζική, αγωνιστική απάντηση στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που για τα κέρδη των επιχειρηματιών μας έχουν οδηγήσει σε χρεοκοπία και μας καλούν και σε νέες θυσίες.
Να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή του νέου εφαρμοστικού νόμου και των υπόλοιπων μέτρων για την υγεία - πρόνοια, που προωθούν τον περιορισμό των παροχών υγείας σε ένα στοιχειώδες «βασικό πακέτο». Την αύξηση της συμμετοχής για νοσηλεία, φάρμακα, εξετάσεις. Την κατάργηση δεκάδων νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων. Την γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων με προσλήψεις επικουρικών και εργαζομένων με δελτία παροχής υπηρεσιών. Μαζικές απολύσεις υγειονομικών μέσω των συγχωνεύσεων και της αξιολόγησης. Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς όλων των υγειονομικών, νέα φοροχαράτσια, νέα αντιαασφαλιστικά μέτρα.

Τα δημόσια νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας υφίστανται άγρια λεηλασία των αποθεματικών και των καταθέσεων τους στις τράπεζες, λόγω της υποχρεωτικής μετατροπής τους σε κρατικά ομόλογα και του «κουρέματος» τους κατά 70%.
Οι μεγάλες απώλειες των αποθεματικών των δημόσιων νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων – σε συνδυασμό με τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης – θα αξιοποιηθούν για να επιταχυνθεί η πλήρης λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας ως επιχειρήσεις.
Ήδη, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς μας είναι άθλια. Χιλιάδες υγειονομικοί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις μειώσεις μισθών. Παντού, αυξάνονται οι ελλείψεις προσωπικού και μεγαλώνουν η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε υλικά - φάρμακα, οι απολύσεις στα ιδιωτικά συνεργεία. Αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και των υγειονομικών.
Όλα αυτά τα μέτρα προωθούνται στο όνομα του «εξορθολογισμού», της αντιμετώπισης της σπατάλης και των συμφερόντων στην υγεία. Στην ουσία, στόχος τους είναι να γίνουμε οι εργαζόμενοι πιο φθηνοί και χωρίς δικαιώματα για το κράτος και τους επιχειρηματίες. Να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία ως επιχειρήσεις, να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες στην υγεία και συνολικά τα μονοπώλια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Έχουμε ευθύνη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή των νέων νόμων, να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα που θα έρθουν. Να καλέσουμε σε κοινό αγώνα τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, τις Λαϊκές επιτροπές, τα σωματεία και τις επιτροπές ανέργων των άλλων κλάδων, τους συλλόγους φοιτητών, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τους γυναικείους συλλόγους, τα σωματεία των συνταξιούχων. Να γίνει το ζήτημα της υγείας - πρόνοιας υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Να δηλώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να ενώσουμε την πάλη μας με τους συναδέλφους της ιδιωτικής υγείας, ενάντια στην κατάργηση της κλαδικής Σύμβασης, στις απολύσεις και την τρομοκρατία.

Δεν φταίμε οι εργαζόμενοι για τα ελλείμματα και τα χρέη. Δεν φταίμε για τη κρίση.

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, οι πλουτοκράτες, αυτοί που τη δημιούργησαν.

Απορρίπτουμε τη λογική  «κάνουν ότι μας πληρώνουν, κάνουμε ότι δουλεύουμε». Είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, τη διευκολύνει να μας δυσφημεί στους ασθενείς, να μας εκθέτει. Η απάντηση είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους ασθενείς, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Ενάντια στην πολιτική των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και διώχνει τους ασθενείς που δεν έχουν να πληρώσουν. Ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων των λαϊκών οικογενειών για να εξασφαλισθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ!

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.

Χρόνια, στήριζαν την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας έφεραν εδώ. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει πρόβλημα να εξαγγέλλει απεργιακές κινητοποιήσεις – «τουφεκιές» τις οποίες η ίδια υπονομεύει αλλά και φροντίζει το πλαίσιο αιτημάτων να μην έρχεται σε σύγκρουση με τις βασικές κατευθύνσεις της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αντί για αγώνα ενάντια στις περικοπές στους μισθούς, διαπραγματεύονται σε πόσες δόσεις θα γίνουν οι περικοπές. Αποδέχονται την επιχειρηματική δράση σε Υγεία – Πρόνοια. Να γίνεται, δηλαδή, πηγή κερδοφορίας η εκμετάλλευση της αρρώστιας και του ανθρώπινου πόνου. Συμφώνησαν με τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια, δηλαδή με όσο το δυνατό λιγότερο, φθηνότερο και «ευέλικτο» προσωπικό. 
Μαζί με την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ), την ΑΡΣΙ και την ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ισχυρίζονται ότι για όλα ευθύνεται το Μνημόνιο. Κρύβουν ότι παρόμοια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε έχουν υψηλό είτε χαμηλό δημοσιονομικό χρέος, είτε υπάρχει μνημόνιο είτε όχι. Με ένα και μόνο στόχο: τη διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης για να μπορέσουν τα μονοπώλια της ΕΕ να ανταγωνιστούν τα μονοπώλια άλλων χωρών, όπως η Κίνα και η Ινδία, με πολύ φθηνότερη εργατική δύναμη.
Τα αντιλαϊκά μέτρα είναι απαραίτητα στα μονοπώλια, για να θωρακισθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους και για το λόγο αυτό η μοναδική διέξοδος προοπτικής βρίσκεται στην ανατροπή και ρήξη με την εξουσία τους.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • Να μην περάσουν οι περικοπές του νέου μισθολογίου. Να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα. Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (ώρες, εφημερίες). Να καταργηθούν τα χαράτσια.
  • Να μη συγχωνευτεί- καταργηθεί καμία κλινική, νοσοκομεία ή μονάδα του ΙΚΑ. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί - συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι στους εργολάβους.
  • Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία. Να μην μείνει κανένας άνεργος- ανασφάλιστος χωρίς πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Να καλυφθούν άμεσα από το κράτος το 100% των απωλειών των δημόσιων νοσοκομείων, προνοιακών ιδρυμάτων και ασφαλιστικών ταμείων από το «κούρεμα».
  • Να μην αποχαρακτηρισθούν επαγγέλματα από τα Βαρέα – Ανθυγιεινά. Να επεκταθεί ο θεσμός σε όλους τους υγειονομικούς, που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων που έχουν δάνεια. Να διαγραφούν τα χρέη από τα στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
    ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: