Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε την μαζική και δυναμική κινητοποίηση (συγκέντρωση και πορεία στον ΕΟΠΥΥ) των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας και την δυναμική συμπαράσταση στην κινητοποίηση αυτή των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρύστου,που έγινε την ΠΕΜΠΤΗ 29.03.2012.
Παράλληλα δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε με όλες της μορφές κινητοποίησης που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τόσο του Συλλόγου εργαζομένων όσο και της ΕΙΝΕΥΒ.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Να μην περάσουν οι περικοπές του νέου μισθολογίου. Να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα. Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (ώρες, εφημερίες). Να καταργηθούν τα χαράτσια.
  • Να μη συγχωνευτεί- καταργηθεί καμία κλινική, νοσοκομεία ή μονάδα του ΙΚΑ. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί - συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι στους εργολάβους.
  • Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία. Να μην μείνει κανένας άνεργος- ανασφάλιστος χωρίς πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Να καλυφθούν άμεσα από το κράτος το 100% των απωλειών των δημόσιων νοσοκομείων, προνοιακών ιδρυμάτων και ασφαλιστικών ταμείων από το «κούρεμα».
  • Να μην αποχαρακτηρισθούν επαγγέλματα από τα Βαρέα – Ανθυγιεινά. Να επεκταθεί ο θεσμός σε όλους τους υγειονομικούς, που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων που έχουν δάνεια. Να διαγραφούν τα χρέη από τα στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
    ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: