Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΚΑΡΥΣΤΟΣ Καθολική αντίδραση για το κλείσιμο του νοσοκομείου


Την καθολική αντίδρασή τους στη συγχώνευση του Νοσοκομείου Καρύστου με το αντίστοιχο της Χαλκίδας εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής με τον αποκλεισμό του νοσοκομείου την περασμένη Παρασκευή.
Τον αναβρασμό που επικρατεί στους κατοίκους της περιοχής απ' την υποβάθμιση με τη συγχώνευση του νοσοκομείου μετέφεραν με Αναφορά τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Νίκος Παπακωνστίνου από την 1η Μάρτη.
Τους πρωταίτιους της υποβάθμισης του νοσοκομείου αποκάλυψε με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα: «Εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου η οποία εντείνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Μέσα σε ένα μήνα περίπου έχουμε τη μετακίνηση τριών ιατρών (καρδιολόγος, αναισθησιολόγος και ακτινολόγος) του Νοσοκομείου Καρύστου προς το διασυνδεόμενο ΓΝ Χαλκίδας για κάλυψη εφημεριών, καθώς και του φαρμακοποιού του νοσοκομείου προς νοσοκομείο της Αθήνας, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς τους κατοίκους της περιοχής μας. Μάλιστα, για ένα διάστημα το νοσοκομείο θα μένει χωρίς αναισθησιολόγο, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο σε έκτακτο περιστατικό». Και επισημαίνει: «Καλούμε το λαό της Νότιας Καρυστίας να απαιτήσει: Οχι στην υποβάθμιση όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου».
Επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, με έκτακτο δελτίο Τύπου την Παρασκευή αποκάλυπτε: «Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και της συγκυβέρνησης είναι εγκληματικές γιατί σχεδιασμένα οδήγησαν τις μονάδες Υγείας στην υποβάθμιση και σήμερα μετά την ψήφιση του σχετικού εφαρμοστικού νόμου, που υλοποιεί τα άθλια αντιλαϊκά μέτρα του 2ου μνημονίου για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και άλλα, επιχειρούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα δικαιώματα του λαού... Εχουμε υποχρέωση να πούμε σε όλους τους Ευβοιώτες ότι δεν μπορεί κανείς σήμερα να εμπιστεύεται τα κόμματα, τους βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια ένα και δύο, που ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, και όλα τα αντιλαϊκά κατασκευάσματα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που οδήγησαν την Υγεία στα σημερινά χάλια, επιβάλλοντας επιπρόσθετα πανάκριβα φάρμακα για το λαό».
Ο Γ. Μαρίνος απέστειλε αργά προχτές το βράδυ επείγουσα επιστολή στον υπουργό Υγείας στην οποία τονίζει: «Παίρνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κάρυστο με τις μαζικές αντιδράσεις κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου, θέλω να επαναλάβω πως άμεσα επιβάλλεται να σταματήσει κάθε διαδικασία συγχώνευσης του Νοσοκομείου Καρύστου με το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, να σταματήσει η μετακίνηση του προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία και βεβαίως να ληφθούν τα επείγοντα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: