Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΗΣ



 KK





Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ προς το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καρύστου και τους μαζικούς φορείς της περιοχής.


Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν το Νοσοκομείο Καρύστου θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής:

Πρώτο, το ΚΚΕ με διαδοχικές παρεμβάσεις πριν ακόμη από την ψήφιση των αντιλαϊκών νόμων για την συγχώνευση των νοσοκομείων και τη γενικότερη υποβάθμιση της υγείας, απαίτησε την κάλυψη των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό όπως δικαιούνται οι Καρυστινοί και δεν τους κάνει κανένας χάρη.
Δεύτερο, το ΚΚΕ αντιτάχθηκε σθεναρά και καταψήφισε το νόμο για τη συγχώνευση των νοσοκομείων, καταδίκασε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Υγείας έλεγε ψέματα όταν υποσχέθηκε ότι το νοσοκομείο Καρύστου, όπως και της Κύμης, δεν θα έχουν αρνητικές συνέπειες από τη συγχώνευση.
Τρίτο, συνεχίζοντας τη γενικότερη προσπάθεια κατά της υποβάθμισης της υγείας, με παρέμβαση στη βουλή και στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό, ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν (απόσταση, οδικό δίκτυο, δραστηριότητες υψηλής επικινδυνότητας κ.α.) και επέμεινε να μην ισχύσει ο νόμος για τις συγχωνεύσεις για το νοσοκομείο Καρύστου, να λυθεί το πρόβλημα με υπουργική απόφαση η τροπολογία.
Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί καμιά άλλη τροπολογία από άλλο κόμμα για το θέμα αυτό.
Σημειώνω ότι τα κόμματα και οι βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο και τα αντιλαϊκά νομοσχέδια έχουν μεγάλες ευθύνες που δεν παραγράφονται με κινήσεις εντυπωσιασμού.
Το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική τροπολογία για τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης με γενικό αριθμό 849 και ειδικό αριθμό 102 με ημερομηνία 20.3.2012. η σχετική υπηρεσία της Βουλής βιάστηκε να χαρακτηρίσει την τροπολογία εκπρόθεσμη αλλά το κόμμα μας θα την επανακαταθέσει σε άλλο νομοσχέδιο.
Σας αποστέλλω την τροπολογία και θα σας κρατάω ενήμερους για κάθε εξέλιξη.



20.3.2012
                                                                                       Γιώργος Μαρίνος

                                     Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ











KKE KOINOBOΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 
ΛΕΩΦ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
Τη.: 2592213, 2592105, 2592193, 2592111, fax: 2592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Τηλ.Βουλής 3708168, 3708169, fax: 3707410, 3707420






ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου: «Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού-Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ-  Προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/28/ΕΚ)-Κριτήρια  αειφορίας βιοκαυσίμων και βιορευστών (ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/30/ΕΚ)»
Αιτιολογική Έκθεση
Η Κάρυστος και τα χωριά του Καβοντόρο, η Κύμη και τα γύρω χωριά είναι σε μεγάλη απόσταση από τη Χαλκίδα και συνεπώς είναι αναγκαία η ύπαρξη νοσοκομείων που θα παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες στους ασθενείς, διαθέτοντας τον αναγκαίο αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την αναγκαία σύγχρονη υποδομή.
Στις περιοχές αυτές διαμένουν χιλιάδες κάτοικοι και ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το οδικό δίκτυο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και είναι πολύ συχνά τα τροχαία ατυχήματα. Η περιοχή της νότιας Εύβοιας αποτελεί βάση επαγγελματικών δραστηριοτήτων μεγάλης επικινδυνότητας.
Για τους λόγους αυτούς, για να σταματήσει η μετακίνηση γιατρών προς το νοσοκομείο της Χαλκίδας και να αποφευχθεί η παραπέρα υποβάθμιση των νοσοκομείων, προτείνεται τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης να λειτουργούν όπως και πριν, ως ανεξάρτητα ΝΠΔΔ και όχι σε οικονομική και υπηρεσιακή διασύνδεση με το νοσοκομείο της Χαλκίδας και επομένως, η τροποποίηση και η μη ισχύς για τα πιο πάνω νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης, από τότε που ίσχυσαν, των προβλέψεων της υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1681Β/28.7.2011 με θέμα τη Διασύνδεση Νοσοκομείων και καθορισμό του τρόπου διασύνδεσης και λειτουργίας τους, καθώς και των σχετικών διατάξεων των νόμων 3984/2011 (άρθρο 66), 3918/2011 (άρθρο 70) και 4053/2012


Τροπολογία-Προσθήκη
Στο σχέδιο νόμου: «Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού-Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ-  Προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/28/ΕΚ)-Κριτήρια  αειφορίας βιοκαυσίμων και βιορευστών (ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/30/ΕΚ)»

Άρθρο
1.  Τα Νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης  λειτουργούν αυτοτελώς ως ανεξάρτητα ΝΠΔΔ και σε καμία οικονομική και υπηρεσιακή διασύνδεση με το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
2. Κάθε αντίθετη διάταξη νόμου, υπουργικής απόφασης ή άλλης  κανονιστικής πράξης καταργείται από τότε που ίσχυσε.
                                                                      
                                                                           Αθήνα 19.3.2012
                                                                   Οι προτείνοντες βουλευτές
                                                                   Γιώργος Μαρίνος
                                                                   Νίκος Παπακωνσταντίνου
                                                                   Μπάμπης Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: