Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ




ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.
- Απαρέγκλιτη τήρηση προγραμμάτων ασφαλούς εφημέρευσης για τα ΚΥ και Νοσοκομεία του Νομού.
-Αύξηση των κονδυλίων εφημέρευσης έτσι που να καλύπτουν τα ασφαλή προγράμματα των κλινικών   και  τμημάτων.
-Να μην περικοπεί κανένας μισθός υγειονομικού.
-Να μην καταργηθεί κανένα νοσοκομείο, κέντρο Υγείας, δημόσια μονάδα υγείας
-Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών
-Να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός – μαζικές προσλήψεις προσωπικού
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Η επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια σε όλα τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών εντείνεται και μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου.. Μας οδηγούν στη χρεοκοπία, για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ήδη, χιλιάδες οικογένειες ανέργων είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη, αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές στο ταμείο τους, συνταξιούχοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τα φάρμακα τους. Με τον ΕΟΠΥΥ, οι παροχές υγείας περιορίζονται σε ένα στοιχειώδες «βασικό πακέτο» και από εκεί και πέρα πληρώνει ο ασθενής αυξημένα ποσά προκειμένου να αγοράσει τις αναγκαίες υπηρεσίες. Αυξάνεται η συμμετοχή  για νοσηλεία, φάρμακα, εξετάσεις.
 Στις δημόσιες μονάδες υγείας, οι πληρωμές των ασθενών αυξάνονται διαρκώς, η αναμονή και η ταλαιπωρία επίσης.  Τα πολυιατρεία του ΙΚΑ υποβαθμίζονται λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά και κινδυνεύουν με κλείσιμο. Χιλιάδες υγειονομικοί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις μειώσεις μισθών και την απλήρωτη δουλειά. Αυξάνονται οι ελλείψεις προσωπικού και μεγαλώνουν η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε υλικά - φάρμακα, οι απολύσεις στα ιδιωτικά συνεργεία. Αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και των υγειονομικών.
Στον ιδιωτικό τομέα υγείας, πίσω από την όποια πολυτέλεια στις υποδομές και την ιλουστρασιόν διαφήμιση, κρύβεται η εργασιακή βαρβαρότητα, η εργοδοτική τρομοκρατία, η ληστεία σε ασθενείς και εργαζόμενους. Η εκμετάλλευση της αρρώστιας και του ανθρώπινου πόνου για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες. Οι εργοδότες έχουν καταγγείλει την κλαδική συλλογική σύμβαση. Επιδιώκουν την κατάργηση τους. Θέλουν τους εργαζόμενοι να δουλεύουν με μισθούς πείνας.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο άθλια. Με τον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία – Πρόνοια:
          αυξάνονται ακόμη περισσότερο οι περικοπές για τις δημόσιες υγειονομικές, φαρμακευτικές και κοινωνικές παροχές. Δηλαδή, θα πληρώνουμε περισσότερα για υπηρεσίες υγείας, που θα έπρεπε να μας τις παρέχει δωρεάν το κράτος.

          καταργούνται ουσιαστικά 50 δημόσια νοσοκομεία που χαρακτηρίζονται ως παραρτήματα. Καταργούνται 5 ψυχιατρικά νοσοκομεία, στο όνομα της «αποασυλοποίησης». Ανοίγει ο δρόμος για αθρόες απολύσεις υγειονομικών με τις συγχωνεύεις και την αξιολόγηση. Δηλαδή, θα υπάρχουν λιγότερα δημόσια νοσοκομεία, νοσοκομειακά κρεβάτια, λιγότεροι υγειονομικοί για την περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών. Θα αυξηθεί η ταλαιπωρία. Θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Χιλιάδες υγειονομικοί θα μείνουν χωρίς δουλειά.

          προωθείται η κατάργηση πολλών προνοιακών ιδρυμάτων και η σύνδεση των προνοιακών παροχών αποκλειστικά με τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα και από τη μεταφορά της πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας. Χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες θα  βρεθούν στο δρόμο. Εργαζόμενοι στα ιδρύματα θα απολυθούν. Οι οικογένειες των ατόμων με αναπηρίες θα πληρώνουν για τη συντήρηση όσων ιδρυμάτων επιβιώσουν.
Όλα αυτά προωθούνται στο όνομα του «εξορθολογισμού», της αντιμετώπισης της σπατάλης και των συμφερόντων στην υγεία. Στην ουσία, στόχος είναι να γίνουμε οι εργαζόμενοι πιο φθηνοί και χωρίς δικαιώματα για το κράτος και τους επιχειρηματίες. Να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία ως επιχειρήσεις, να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες στην υγεία και συνολικά τα μονοπώλια. Μοναδικό κριτήριο για την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή είναι το κόστος και τα κέρδη και όχι οι ανάγκες των ασθενών και τα επιστημονικά κριτήρια.
Τα μέτρα αυτά παίρνονται σε συνθήκες που ή όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και η αντιλαϊκή πολιτική, προς όφελος των μονοπωλίων, καταδικάζει μαζικά τις λαϊκές οικογένειες στην ανεργία, στη φτώχεια, σε δουλειά ως τα 70 με ταυτόχρονη υπερεντατικοποίηση. Δηλαδή σε συνθήκες που επιδρούν άμεσα στην επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των λαϊκών οικογενειών.
Στην άθλια κατάσταση στην Υγεία – πρόνοια που μας έχει οδηγήσει η αντιλαϊκή πολιτική, μας προτείνουν την φιλανθρωπία και τα υποκατάστατα των ΜΚΟ. Αυτή δεν μπορεί να είναι η λύση.       Ευθύνες για την άθλια κατάσταση έχουν και οι πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμφώνησε με τους εργοδότες στη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή στην μείωση των δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών. Οι πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών αποδέχονται την επιχειρηματική δράση σε Υγεία – Πρόνοια. Να γίνεται, δηλαδή, πηγή κερδοφορίας η εκμετάλλευση της αρρώστιας και του ανθρώπινου πόνου. Συμφώνησαν με τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια.  
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους να συμπαραταχθούμε για να οργανώσουμε τον κοινό μας αγώνα. Να μην επιτρέψουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των λαϊκών οικογενειών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. 
Να συζητηθούν τα προβλήματα σε γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο και μαζικό φορέα, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να παρθούν αποφάσεις για κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να οργανώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ιδιωτικής υγείας, ενάντια στην κατάργηση της κλαδικής Σύμβασης, στις απολύσεις και την τρομοκρατία.
Να γίνει το ζήτημα της υγείας - πρόνοιας υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Αυτός ο κοινός αγώνας και ο αυτός ο συντονισμός είναι που μπορεί:
ü            να εξασφαλίσει την πραγματική ενότητα, την δύναμη και τη μαζικότητα που απαιτείται για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την ανατροπή της αθλιότητας που επιβάλλει στο λαό να πληρώνει για την υγεία του, να κινδυνεύει από την έλλειψη προσωπικού, φαρμάκων και υλικών, να  θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες
ü            να δώσει απάντηση στο κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση ότι δήθεν οι αγώνες των υγειονομικών ταλαιπωρούν τους ασθενείς.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
u      Να μη συγχωνευτεί - καταργηθεί καμία κλινική, νοσοκομείο ή μονάδα του ΙΚΑ.
u     Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Να μην μείνει κανένας άνεργος- ανασφάλιστος χωρίς πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του.
u      Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό,

u      Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία- πρόνοια.
u   Ανάπτυξη κρατικών Κέντρων Υγείας σε κάθε πόλη και Δήμο που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες. Τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας.
u      να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζόμενων στα εργολαβικά συνεργεία.
u  Να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και οι μειώσεις μισθών. Να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα. Άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων με δάνεια.
Προχωράμε από κοινού στα νοσοκομεία και τις Λαϊκές Επιτροπές:
·                        Στάση εργασίας και κινητοποίηση κοντινών νοσοκομείων – μονάδων υγείας και συγκέντρωση - πορεία στις γειτονιές, σε μονάδα του ΕΟΠΥΥ
·                        Σε κλιμάκωση με απεργία
·                        Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: