Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Από χθες οι ειδικευόμενοι ιατροί του Γ.Ν.Χαλκίδας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω των αδικαιολόγητων ομολογουμένως καθυστερήσεων της καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών από τον μήνα Δεκέμβριο του 2011.
Η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας βρέθηκε από την αρχή στο πλευρό των συναδέλφων εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα που κάνουν.Επίσης με προσωπική παρέμβαση του εκπροσώπου της ΔΗΠΑΚ στην Διοίκηση έθεσε επιτακτικά το θέμα προς άμεση ικανοποίηση.H Διοίκηση αφού διεμήνυσε ότι υπάρχουν νομικές ευθύνες για την νομιμοποίηση των επισχέσεων εργασίας,δηλαδή φοβιστική πολιτική για την αποθάρρυνση των συναδέλφων,δεσμεύτηκε να πληρώσει μέσα στον Μάρτη τις εφημερίες του Δεκεμβρίου τόσο για τους ειδικευόμενους όσο και για τους ειδικευμένους Ιατρούς του Νοσοκομείου.Παραμένει όμως το πρόβλημα της πληρωμής των εφημεριών του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012 που σκοντάφτει στα μειωμένα κονδύλια που χορήγησε το Υπουργείο και η Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου για την πληρωμή των εφημεριών.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η Διοίκηση σε συνεργασία με γνωστούς κύκλους ιατρών επεξεργάζεται σχέδια περικοπής πραγμάτωσης εφημεριών αλλά και περικοπής ήδη δεδουλευμένων εφημεριών από Κέντρα Υγείας αλλά και τμήματα του Νοσοκομείου με το πρόσχημα της μη αναγκαίας εφημέρευσης συγκεκριμένων ειδικοτήτων και το πρόσχημα της μη προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών "πρώτης γραμμής".
Δηλώνουμε ότι το γεγονός των "τσεκουρεμένων" κονδυλίων για εφημερίες των Ιατρών που υπηρετούν στα Νοσοκομεία  και ΚΥ του Νομού μας είναι άλλη μια επίθεση στο Δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας και πλέον στρέφεται στα θεμέλια του που είναι το σύστημα εφημέρευσης που είναι η ακρογωνιαία λίθος κάθε νοσοκομειακής παροχής Υγείας.Κάθε περικοπή από το σύστημα εφημέρευσης πριονίζει άμεσα την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών από τα Νοσοκομεία και ΚΥ του Νομού μας με άμεσες πλέον συνέπειες στην Υγεία των συμπολιτών μας διότι εφημερία = επείγοντα και όταν δεν υπάρχει ή καταστρατηγείται αυτή η θεμελιώδης αρχή τότε καταλύεται η έννοια αυτού καθεαυτού του όρου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου και το υπουργείο του Λοβέρδου για την όποια επίπτωση θα έχει το γεγονός των επισφαλών εφημεριών στα ΚΥ και Νοσοκομεία του Νομού μας και τους καθιστούμε αποκλειστικά και νομικά υπεύθυνους για τις όποιες "παράπλευρες απώλειες" θα έχει ο πόλεμος που έχουν κηρύξει τόσο απέναντι στους νοσοκομειακούς Ιατρούς αλλά και απέναντι στην δημόσια Υγεία που από τώρα πλέον είναι σε άμεσο κίνδυνο.
Η ΔΗΠΑΚ καλεί όλο τον Ευβοϊκό Λαό να ξεσηκωθεί και να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα που κάνουν οι Ιατροί του ΕΣΥ στο Νομό μας και να στηρίξει δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας που μαζί με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας θα κλιμακωθούν εντός των ημερών.
Όλοι αύριο στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων και των Ιατρών στο δώμα του Νοσοκομείου!!
Διεκδικούμε:

 -Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.
- Απαρέγκλιτη τήρηση προγραμμάτων ασφαλούς εφημέρευσης για τα ΚΥ και Νοσοκομεία του Νομού.
-Αύξηση των κονδυλίων εφημέρευσης έτσι που να καλύπτουν τα ασφαλή προγράμματα των κλινικών   και  τμημάτων.
-Να μη συγχωνευτεί και να μη καταργηθεί ούτε ένα δημόσιο νοσοκομείο και νοσηλευτικό κρεβάτι. 
-Νοσοκομεία ανοιχτά, δωρεάν για τους άνεργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.
- Καμία απόλυση εργαζόμενου μόνιμου, επικουρικού, συμβασιούχου ή εργαζομένων στους εργολάβους. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι εργαζόμενοι στους εργολάβους. 
-Να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους. 
-Να καταργηθούν οι πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία. 
-Να διαγραφούν τα χρέη από τα στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.


ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: