Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΗΓΕΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Προτείνει να μείνουν χωρίς φάρμακα όλοι οι ασφαλισμένοι

 
 

Σε μορφές πάλης που όχι μόνο δεν προστατεύουν αλλά αφήνουν εκτεθειμένους ασφαλισμένους και ασθενείς επιμένουν οι ηγεσίες των φαρμακευτικών συλλόγων, ενώ οι Φαρμακοποιοί όλης της χώρας προσανατολίζονται σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις, μετά και τις τελευταίες ρυθμίσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, που αφορούν στα φαρμακεία και περιελήφθησαν στον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία.
O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καλέσει τους συλλόγους να συγκαλέσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας ανακοίνωσαν (24.2.2012) ότι απ' την 1.3.2012 θα σταματήσουν την πίστωση προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί η κυβέρνηση δεν εξόφλησε τα χρέη. Στις 29.2.2012 ο ΦΣΑ ανακοίνωσε ότι σταματά την πίστωση στα παρακάτω ταμεία: ΤΑΠ ΟΤΕ, Τράπεζας Πίστεως, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ και Δικηγόρων Αθηνών. Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ηγεσία του ΦΣΑ αναφέρει ότι τη Δευτέρα στη Γενική Συνέλευση θα προτείνει την άρση της πίστωσης σε όλα τα ταμεία καθώς τα χρέη του ΕΟΠΠΥ προς τα φαρμακεία της Αττικής ξεπερνούν τα 150 εκ. ευρώ.
Σταθερά αντίθετη σε αυτές τις αλλοπρόσαλλες τακτικές παραμένει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών υπογραμμίζοντας ότι αποφάσεις που σταματούν τη χορήγηση των φαρμάκων επί πιστώσει στρέφεται ευθέως ενάντια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί τους καλεί να πληρώσουν ολόκληρη τη δαπάνη για την αγορά των φαρμάκων από την τσέπη τους. Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους φαρμακοποιούς να συνεχίσουν να χορηγούν τα φάρμακα με τη χρήση του βιβλιαρίου ασθενείας και να αναπτυχθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με το εργατικό ταξικό κίνημα, τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τις ριζοσπαστικές λαϊκές συσπειρώσεις.
 
 
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Απαίτησαν την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης
Με μια μαζική συγκέντρωση και πορεία στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων απαίτησαν την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης της καθαρίστριας απ' το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας «Αριάδνη Ηλία ΕΠΕ». Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κλαδικού Συνδικάτου Καθαριστριών (που ανήκει και η απολυμένη), της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βύρωνα, των Λαϊκών Επιτροπών Καισαριανής και Βύρωνα, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, της ΠΑΣΕΒΕ. Το ΠΑΜΕ εκπροσώπησε ο Γιάννης Κομνηνός.
Οι συγκεντρωμένοι έκαναν δίωρη παράσταση στη Διοίκηση, όπου ο διοικητής επανέλαβε ότι η καθαρίστρια δε θα απολυθεί αλλά δε δεσμεύτηκε ότι δε θα μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν ότι η μετακίνησή της σε άλλο νοσοκομείο -όπου την καθαριότητα έχει η ίδια εργοδοσία- είναι το επόμενο βήμα για την απόλυση της καθαρίστριας και ζήτησαν απ' το Διοικητή να απαντήσει μέχρι τη Δευτέρα.
Εργαζόμενοι του Κλαδικού Σωματείου που παραβρέθηκαν στην παράσταση έκαναν σοβαρές καταγγελίες για το ιδιωτικό συνεργείο σχετικά με τα ωράρια, τα ένσημα και τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται καθημερινά. Ο Διοικητής δήλωσε άγνοια για όλες τις καταγγελίες.
Την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης της καθαρίστριας ζητά με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Χτες το πρωί με πρωτοβουλία του ΣΕΝΕ έκλεισαν τα ταμεία για την είσπραξη των 5 ευρώ.


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: