Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ανακοίνωση της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ


Αφήνουν τους εργαζόμενους να βγάζουν το μήνα με ψίχουλα

Ανακοίνωση για τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (όπως και όλο το δημόσιο τομέα) εξέδωσε η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ. «Εφαρμόζουν, τονίζεται στην ανακοίνωση, το ενιαίο μισθολόγιο και μας αφήνουν με ψίχουλα να βγάλουμε το μήνα, την ίδια ώρα που μας φορτώνουν με χαράτσια και που κάθε σπίτι έχει να συντηρεί έναν ή και περισσότερους ανέργους και απολυμένους», ενώ σημειώνεται: «Η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) χέρι - χέρι με την ΕΕ - ΤΡΟΪΚΑ οδηγούν τις λαϊκές οικογένειες στη φτώχεια και τη χρεοκοπία για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και στην κρίση, αλλά και μετά», ενώ υπογραμμίζουν: «Οι πλειοψηφίες σε ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ είναι συνυπεύθυνες γι' αυτή την κατάσταση. Πρέπει οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουμε την πλάτη. Τόσο καιρό συνειδητά μας κορόιδευαν ότι οι υγειονομικοί θα ενταχθούμε στα ΒΑΕ και θα πάρουμε και αυξήσεις γιατί είμαστε χαμηλόμισθοι!!! Ηξεραν τι μέτρα θα περάσουν και καλλιεργούσαν στάση αναμονής στους εργαζόμενους για να μην υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Σήμερα, συζητάνε με τους βιομήχανους για να συναποφασίσουν πόσα ακόμα θα χάσουμε».
«Μαζί με τους ασθενείς, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες να πάρουμε πίσω ό,τι μας κλέβουν», υπογραμμίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ: «Να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι των απαιτήσεων και συμφερόντων των μονοπωλίων.
Απαιτούμε:
  • Οχι στο νέο μισθολόγιο. Κατώτερο βασικό μισθό στα 1.400 ευρώ. Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
  • Να επιστραφούν τώρα όλα τα παρακρατηθέντα. Να καταργηθούν τα φοροχαράτσια.
  • Αμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που έχουν δάνεια (πάγωμα δανείων).
  • Kαμιά απόλυση - "εφεδρεία". Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία.
  • Να μην αποχαρακτηρισθούν επαγγέλματα από τα βαρέα - ανθυγιεινά. Να επεκταθεί ο θεσμός σε όλους τους υγειονομικούς, που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες.
  • Να μην καταργηθεί κανένα δημόσιο νοσοκομειακό κρεβάτι, νοσοκομείο ή πολυϊατρείο του ΙΚΑ. Πλήρης επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους - ανασφάλιστους.
Κλιμάκωση του αγώνα με γενική απεργία στις 9 Φλεβάρη 2012».
  • Αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στις 11 π.μ. προχωρούν σε συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας και στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών.
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: