Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΕΚΑΒ Απήργησαν για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα


Μαχητική ήταν η συμμετοχή των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση (φωτ. από την Αθήνα)
Με μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και μαχητική διαδήλωση στη Βουλή οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα κέντρα πρόληψης και τις δομές ψυχικής υγείας απαίτησαν χτες την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται με τον εφαρμοστικό νόμο του υπουργείου Υγείας.
Αξιόμαχη συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία είχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που με τα συνθήματά τους έδωσαν ιδιαίτερο τόνο: Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Για σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία», «Δώστε λεφτά για πρόνοια - υγεία, το κράτος να πληρώσει και η ολιγαρχία», «Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Μετά τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή. Οι διαδηλωτές πέρασαν από τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), όπου οι εργαζόμενοι μπήκαν στην πορεία με το δικό τους πανό.
Μετά την κατάληξη στο Σύνταγμα αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Σταύρος Κουτσιουμπέλης, έθεσε στον πρόεδρο της Βουλής το αίτημα για την απόσυρση των άρθρων που συγχωνεύουν και καταργούν 50 νοσοκομεία και τη μεταφορά της Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας. Εκ μέρους των ταξικών δυνάμεων, η γενική γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Λέττα Μεθωνιού ζήτησε την απόσυρση συνολικά του εφαρμοστικού νόμου του υπουργείου Υγείας. Και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση του προέδρου της Βουλής ήταν τα αιτήματα θα μεταφερθούν στα κόμματα και στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σε άλλες πόλεις
Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο «Θεαγένειο» και στη συνέχεια πορεία στους γύρω δρόμους, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στο πλαίσιο της απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και της στάσης εργασίας που είχε κηρύξει για χτες η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι υπηρεσιών, μαζί με νεολαίους και συνταξιούχους, κατήγγειλαν τα νέα μέτρα σφαγείο και απαίτησαν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Νοσοκομεία και ειδικά κέντρα πλήρως στελεχωμένα με γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους πλήρους σταθερής εργασίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου. Νωρίτερα, υγειονομικοί, πραγματοποίησαν κατάληψη των γραφείων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην οδό Αριστοτέλους. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, από νωρίς το πρωί, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στην πύλη του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου με πανό και μοιράζοντας υλικό, καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην απεργία. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εργαζομένων στο χώρο της Υγείας έξω από το κτίριο της ΔΥΠΕ.
Στα Χανιά αντίστοιχα έγινε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από την πύλη του Γενικού Νοσοκομείου και εν συνεχεία παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΑΔ (Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου). Στο Ρέθυμνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με παρουσία από νωρίς το πρωί καλούσαν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην απεργία.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: