Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Απεργία αύριο στα δημόσια νοσοκομεία


Με απόφαση της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 πμ
Με 24ωρη απεργία αύριο και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας απαντούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης που εντείνεται με το τελευταίο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Τις αποφάσεις για τις απεργίες πήραν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας θα γίνει στις 11 πμ. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα κάνουν και συγκεντρώσεις στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών. Στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα κάνουν συγκέντρωση στο «Θεαγένειο» νοσοκομείο στις 12:30 το μεσημέρι.
Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οσοι λένε ότι το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση είναι υποτακτική στην τρόικα, κρύβουν ότι τα μέτρα είναι πρώτα από όλα απαιτήσεις των Ελλήνων βιομηχάνων, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Αυτοί που σήμερα δήθεν κλαίγονται για την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας, ήταν αυτοί που πανηγύριζαν όταν η Ελλάδα παραχωρούσε κυριαρχικά της δικαιώματα για να ενταχθεί στην ΕΟΚ - ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα από μας..! Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε πόλεμο. 'Η Εμείς ή Αυτοί. Απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας, με μεγαλύτερη ορμή στις μάχες που έρχονται. Με οργάνωση από τα κάτω, με πείσμα και αντοχή. Κάθε νοσοκομείο, κάθε χώρος δουλειάς να γίνει το ορμητήριο της αντίστασης, της αντεπίθεσης. Να πολλαπλασιαστούν οι Χαλυβουργίες».
Συγκέντρωση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) κηρύσσουν στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη, από τις 10:30 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου εργασίας και καλούν την ίδια μέρα στην προσυγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 11 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και τη ΓΣΕΕ.
Τα ΚΠ για το 2010 και το 2011 χρηματοδοτήθηκαν κατά 50% λιγότερο απ' τις ανάγκες τους και για το 2012 έχουν εγγεγραμμένο στον Κρατικό Προϋπολογισμό το 25% της συνολικής χρηματοδότησής τους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: