Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ Διπλασιάστηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διπλασιάστηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Διπλασιάστηκε το ποσοστό των ταξικών δυνάμεων. Το αποτέλεσμα είναι όπλο στην πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών σε Υγεία-Πρόνοια
Η ενίσχυση του ΠΑΜΕ είναι όπλο για την άμυνα αλλά και την αντεπίθεση των εργαζομένων (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)
Με την ανάδειξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε δεύτερη δύναμη και την απώλεια της αυτοδυναμίας της ΠΑΣΚΕ για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ομοσπονδίας (το 1978) έληξαν οι πρόσφατες εργασίες του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).Η μεγάλη άνοδος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών (ΑΣΥ) - στηρίχτηκε απ' το ΠΑΜΕ - αποτελεί κρίσιμο όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων του κλάδου και μαζί των ασθενών, όλου του λαού, για να δυναμώσει η πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων σε Υγεία - Πρόνοια. Οπλο στην πάλη για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αφού μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν και τα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά κτλ. δικαιώματα των υγειονομικών. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί κατάληξη της επίμονης δράσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που σε συμπαράταξη με τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους αντιτάχτηκαν στις βάρβαρες ανατροπές που προώθησαν τα δύο τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τώρα η τρικομματική κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.
Εκτός απ' την απώλεια της αυτοδυναμίας της ΠΑΣΚΕ, εκτοπίζεται στην τρίτη θέση - απ' τη δεύτερη που κατείχε - η ΔΑΚΕ, η παράταξη που στηρίζεται απ' τη ΝΔ καθώς μειώθηκε σε ποσοστό και έδρες.
Τα αποτελέσματα
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το Γενικό Συμβούλιο (στις παρενθέσεις είναι τα αντίστοιχα αποτελέσματα απ' το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ το 2009) έχουν ως εξής:
Για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ: Ψήφισαν 771 (έναντι 937), στοιχείο που αποτυπώνει εν μέρει και τη μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και το πάγωμα των προσλήψεων στα δημόσια νοσοκομεία.
Βρέθηκαν 754 έγκυρα (932) ψηφοδέλτια, που κατανέμονται ως εξής:
ΠΑΜΕ: 154 (109) ψήφοι, ποσοστό 20,42% (11,69%) και 7 (4) έδρες. ΠΑΣΚΕ: 354 (498) ψήφοι, ποσοστό 46,94 % (53,43%) και 16 (18) έδρες. ΔΑΚΕ: 147 (251) ψήφοι, ποσοστό 19,49% (26,93%) και 6 (9) έδρες. Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς (στηρίζεται, κυρίως, απ' την Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΝ): 59 (53) ψήφοι, ποσοστό 7,82% (5,68%) και 3(2) έδρες. (Την τρίτη έδρα την πήρε με κλήρωση καθώς ισοψήφησε στο υπόλοιπο ψήφων με τη ΔΑΚΕ). Πρωτοβουλία (δεν κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές) 27 ψήφοι, ποσοστό 3,58% και 1 έδρα. Παρέμβαση: 13 (21) ψήφοι, ποσοστό 1,72%(2,25%) και 0 (0) έδρες.
Για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ: ψήφισαν 771 (936) και βρέθηκαν 750 έγκυρα ψηφοδέλτια, που κατανέμονται ως εξής:
ΠΑΜΕ: 150 (107) ψήφοι, ποσοστό 20% (11%) και 21 (15) αντιπρόσωποι. ΠΑΣΚΕ: 352 (495) ψήφοι, ποσοστό 46% (53%) και 49 (67) αντιπρόσωποι. ΔΑΚΕ: 144 (251) ψήφοι, ποσοστό 19% (26%) και 20 (34) αντιπρόσωποι. Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς: 60 (61) ψήφοι, ποσοστό 8% (6%) και 8(8) αντιπρόσωποι. Πρωτοβουλία: 27 ψήφοι, ποσοστό 3% και 3 αντιπρόσωποι. Παρέμβαση: 19 (18) ψήφοι, ποσοστό 2%(2%) και 2 (2) αντιπρόσωποι.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας έδωσαν και δίνουν τη μάχη, ώστε οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων μαζί με τους ασθενείς και τις λαϊκές οικογένειες να συσπειρωθούν σε ένα κοινό μέτωπο για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και την Πρόνοια, ενάντια στα νοσοκομεία - επιχειρήσεις και στην αγοραπωλησία των υπηρεσιών υγείας είτε από το κράτος, είτε από ιδιώτες και για να μην περάσουν οι σαρωτικές ανατροπές των εργασιακών κατακτήσεων. Εργαζόμενοι και ασθενείς απέκλεισαν μαζί τα ταμεία των νοσοκομείων, όπου πληρώνονται το 5ευρω εισιτήριο και οι εξετάσεις, διεκδίκησαν αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς, οργάνωσαν τη μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών κ.ά. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν σκληρό αγώνα με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), ώστε να γράφονται στα σωματεία όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα. Αυτή η γραμμή πάλης αναδείχθηκε σε «αποκούμπι» για εργαζόμενους και ασθενείς. Τα ψηφοδέλτια των ταξικών δυνάμεων εμπιστεύτηκαν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι.
Δεν πέρασαν τα σχέδια ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ
Η άνοδος της ΑΣΥ ήταν μεγάλη παρά τις προσπάθειες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ να μην εκφραστεί πλήρως στον συσχετισμό δύναμης του Γενικού Συμβουλίου αυτή η αυξημένη επιρροή των ταξικών δυνάμεων (σ.σ. διέγραψαν από το συνέδριο 4 εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, επειδή είτε ήταν οι ίδιοι συμβασιούχοι, είτε εκλέχτηκαν από σωματεία όπου ψηφίζουν συμβασιούχοι!).
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών συγκέντρωσε στο συνέδριο αρκετά μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από αυτόν που είχε πάρει από τις εκλογές στα νοσοκομεία. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί σύνεδροι, που δεν είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, αποφάσισαν στο συνέδριο να συνταχθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: