Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο που οδηγεί σε χρεοκοπία τις λαϊκές οικογένειες για να διασφαλισθεί η ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, όχι μόνο στην κρίση αλλά κυρίως μετά την κρίση.

Το νέο Μνημόνιο συνοδεύεται με μέτρα που θα μειώσουν παραπέρα την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία – Πρόνοια, θα οδηγήσουν σε συγχώνευση – κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας (νοσοκομεία, ιατρεία ΙΚΑ, κέντρα υγείας, προνοιακά ιδρύματα). Με αποτέλεσμα την απότομη επιδείνωση της υγειονομικής περίθαλψης των λαϊκών οικογενειών, απολύσεις υγειονομικών και εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας για όσους υγειονομικούς παραμείνουν.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους – ανάμεσα τους και χιλιάδες υγειονομικοί – που πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και δεκάδων άλλων πόλεων και απαίτησαν να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο. Οργανωμένα, συγκροτημένα, αντιμετώπισαν το κρατικό σχέδιο προβοκάτσιας και καταστολής. ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν, αλλά απέτυχαν να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα. 
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς και τις απειλές του πρωθυπουργού, των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των εκπροσώπων της Ε.Ε. – ΤΡΟΪΚΑΣ. Κινδυνολογούν, λένε ψέματα ότι αν δεν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, θα υπάρχει έλλειψη σε βασικά προίόντα, σε φάρμακα, κρέας, πετρέλαιο και άλλα. Ότι δε θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.Αυτοί που με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης υποθηκεύουν τον πλούτο της χώρας. Αυτοί που στο πλαίσιο της Ε.Ε. στερούν από το λαό τη δυνατότητα να παράγει προίοντα για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του.Αυτοί που με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, μας αναγκάζουν να ζούμε με ψίχουλα.Αυτοί που αποφάσισαν νέες δραστικές περικοπές στα φάρμακα ύψους 1,4 δις. Είναι οι ίδιοι που απειλούν το λαό με τις συνέπειες που η δική τους πολιτική και το δικό τους σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα προκαλεί.Φτάνει πια.   
Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση του αγώνα.Κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Στο δρόμο της υποταγής στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που μας καλούν να βαδίσουμε, απαντάμε με κλιμάκωση της πάλης με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Ρήξη, ανυπακοή και απειθαρχία.Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος. Για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγεται από την δουλειά μας και μας τον κλέβουν οι καπιταλιστές.  
Όπου, οι διοικήσεις των σωματείων αρνούνται την οργάνωση του αγώνα, να αντικαθίστανται, με συλλογικές διαδικασίες, με αγωνιστές εργαζόμενους.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
         ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΕΞΩ Η Ε.Ε. – ΤΡΟΪΚΑ                  
 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: