Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
·     Όλοι την Τετάρτη 22/02 στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, 5:00μμ στην Ομόνοια
·    Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 23/02/2012 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Είμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων και των αστικών τους κυβερνήσεων φέρνουν ακόμη πιο κοντά την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας, τη στάση πληρωμών, την πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές συγκρούσεις.

Οι υποστηρικτές του Μνημονίου Νο 2, μαζί με την ΤΡΟΙΚΑ ανέλαβαν δράση για το ολοκληρωτικό ξεζούμισμα των εργαζομένων, που θα υλοποιηθεί και με τη ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου. Προχωράνε και το νέο νομοσχέδιο για την υγεία που προβλέπει:
 1) νέες  περικοπές ύψους 176 εκ. ευρώ στην κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων που θα οδηγήσουν τα δημόσια νοσοκομεία σε ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία, ακόμη πιο δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και υλικά. 2) μετακινήσεις υγειονομικών ανάμεσα σε νοσοκομεία και υγειονομικές περιφέρειες  3) παραπέρα συγχώνευση – κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας (νοσοκομεία, ιατρεία ΙΚΑ, κέντρα υγείας, προνοιακά ιδρύματα), παραπέρα περικοπές σε φάρμακα, προνοιακά επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις, γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Στόχος τους είναι να περιορίσουν τις παροχές υγείας –πρόνοιας σε ένα ελάχιστο πακέτο. Να αυξηθούν οι πληρωμές των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες κλπ. Να γίνει δηλαδή φθηνότερος ο εργαζόμενος για την εργοδοσία. Να επιβάλουν  την πλήρη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας  - πρόνοιας ως επιχειρήσεις, την επέκταση των μονοπωλίων που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ
Μας απειλούν να δεχτούμε να κάνουμε νέες θυσίες για να παραμείνουμε στο ευρώ και την Ε.Ε.  Μας απειλούν να δεχτούμε να χάσουμε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει για να «μην πτωχεύσει η χώρα» - την ίδια στιγμή που η πολιτική τους οδηγεί τις λαϊκές οικογένειες στη χρεοκοπία. Τους απαντάμε: Αρνούμαστε την εξαθλίωση με ή χωρίς ευρώ. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας με λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποιημένες τις μεγάλες επιχειρήσεις.
‘Όσοι λένε ότι το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση είναι υποτακτική στη Τροϊκα, κρύβουν ότι τα μέτρα είναι πρώτα από όλα απαιτήσεις των ελλήνων βιομηχάνων, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Αυτοί που σήμερα δήθεν κλαίγονται για την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας, ήταν αυτοί που πανηγύριζαν όταν η Ελλάδα παραχωρούσε κυριαρχικά της δικαιώματα για να ενταχθεί στην ΕΟΚ – Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα από μας! Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις στις 12 Φλεβάρη, δείχνουν τον δρόμο. Η μαζικότητα, η οργάνωση, η ατσάλινη πειθαρχία απέναντι στο κράτος των μονοπωλίων και την οργανωμένη προβοκάτσια, τους ενοχλεί και τους φοβίζει. Οι απώλειες που είχαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην ψήφιση του νέου Μνημονίου είναι μία πρώτη μικρή νίκη. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε πόλεμο. Ή Εμείς ή Αυτοί. Απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας, με μεγαλύτερη ορμή στις μάχες που έρχονται. Με οργάνωση από τα κάτω, με πείσμα και αντοχή. Κάθε νοσοκομείο, κάθε χώρος δουλειάς να γίνει το ορμητήριο της αντίστασης, της αντεπίθεσης. Να πολλαπλασιαστούν οι Χαλυβουργίες.
Θυμηθείτε τι έλεγε και κυρίως τι έκανε το Π.Α.ΜΕ. Έγκαιρα προειδοποίησε για την θύελλα που ήρθε. Παλεύει σταθερά για την οργάνωση του αγώνα, την παρεμπόδιση των μέτρων, την ανατροπή και όχι το «φτιασίδωμα» της αντιλαϊκής πολιτικής. Εμπιστεύσου τη μαχητικότητα, τη σταθερότητα του Π.Α.ΜΕ, τη δυνατότητα να οργανώνει και να περιφρουρεί τους αγώνες.
Η οργάνωση του αγώνα είναι υπόθεση του κάθε συναδέλφου! Μην αφήνεις την τύχη σου στα χέρια των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Αξιοποίησε την εμπειρία σου. Μετά τα κροκοδείλια δάκρυα ότι δήθεν παραπλανήθηκαν για τα ψίχουλα που πήραμε στο νέο μισθολόγιο, έδωσαν άλλο ένα δείγμα της «αγωνιστικότητάς» τους στην πρόσφατη πρώτη συνεδρίαση της νέας Ολομέλειας της ΠΟΕΔΗΝ.
 ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ περιέγραψαν την τραγική κατάσταση στην οποία οδηγηθήκαμε (με ευθύνη των κομμάτων τους και δική τους) και αποφάσισαν…… 24ωρη απεργία για τις 23/02, χωρίς οποιαδήποτε συζήτηση για τους στόχους, τα αιτήματα. Διαγωνίστηκαν μόνο σε «φαντασία» για τις μορφές πάλης. Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ μας ενημέρωσαν ότι η απεργία είναι παρωχημένη μορφή πάλης και αυτοί θα κάνουν καταλήψεις και «αυτοδιαχείριση» των νοσοκομείων.
Η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε στην περιγραφή των προβλημάτων και σε προτάσεις για τις μορφές πάλης, ενώ η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρέπεμψε τη συζήτηση για το περιεχόμενο της απεργίας και των αγώνων στο επόμενο συμβούλιο!
 Όλοι μαζί απέρριψαν την πρόταση, τα αιτήματα και τους στόχους πάλης που πρότειναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ειδικά ότι έχει να κάνει με την αναγκαία συμπόρευση και λαϊκή συμμαχία που προτείνει το ΠΑΜΕ, με τα άλλα ταξικά σωματεία, τους φοιτητές (ΜΑΣ), τους γυναικείους συλλόγους (ΟΓΕ), τα σωματεία των συνταξιούχων, τους αυτοαπασχολούμενους (ΠΑΣΕΒΕ) κ.α.        
Προωθούν την υπονόμευση και τον εκφυλισμό των αγώνων. Αρνούνται τη λαϊκή συμμαχία που προτείνει το ΠΑΜΕ, αλλά την ίδια στιγμή σε διάφορους χώρους της υγείας- πρόνοιας προωθούν τα «διάφορα» αυτοαποκαλούμενα συντονιστικά σωματείων ή συνελεύσεων, όπου μια μικρή μειοψηφία προσπαθεί να καπηλευτεί το θυμό και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Θέλουν να διαμορφώνουν αυτοί τις αποφάσεις, χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων. Στην ίδια κατεύθυνση αυτοί που ήταν απεργοσπάστες στη 48ωρη πανελλαδική απεργία, εμφανίζονται να προτείνουν 48ωρη την επόμενη εβδομάδα, όπως π.χ. στον Αγ. Σάββα.  
Μιλούν για ενότητα και την ίδια στιγμή προτείνουν μορφές πάλης όπως «κλειστές εφημερίες» που μας φέρνουν σε σύγκρουση με τον υπόλοιπο λαό, ενώ αφήνει εκτεθειμένους τους αγώνες μας σε κάθε είδους προβοκάτσια. Εμφανίζονται ως  «ανεξάρτητοι». Λένε ψέματα. Κρύβουν την πολιτική τους ταυτότητα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ - μλ). Να μην επιτρέψουμε τέτοιες μεθοδεύσεις και εκφυλισμούς. 
Τώρα πρέπει ακόμη πιο ορμητικά με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να κλιμακώσουμε την πάλη μας. Προχωράμε σε κλείσιμο των ταμείων, περιλαμβανομένων και των απογευματινών ιατρείων. Όπου, οι διοικήσεις των σωματείων αρνούνται την οργάνωση του αγώνα, να αντικαθίστανται, με συλλογικές διαδικασίες, με αγωνιστές εργαζόμενους.
Ø            ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Κατώτερο βασικό μισθό στα 1400 ευρώ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ.
Ø            ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ (πάγωμα δανείων)
Ø            ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – «ΕΦΕΔΡΕΙΑ». Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία
Ø            ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ – ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ. ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ σε όλους τους υγειονομικούς, που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες.
Ø            ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ καμιά δημόσια μονάδα Υγείας – Πρόνοιας, κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι. ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των δημόσιων μονάδων Υγείας – πρόνοιας από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
Ø             ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους – ανασφάλιστους
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: