Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ Κουρελιάζουν τη θέληση των εργαζομένων για να «ξεφορτωθούν» το ΠΑΜΕ



Διέγραψαν τέσσερις συνέδρους που εκλέχτηκαν με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, επειδή είτε ήταν οι ίδιοι συμβασιούχοι είτε εκλέχτηκαν από συμβασιούχους εργαζόμενους!
Η αλλοίωση του συσχετισμού σε βάρος του ΠΑΜΕ εξυπηρετεί όσους στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία (φωτ. από κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας)
Σε ωμή και απροκάλυπτη αλλοίωση του συσχετισμού δύναμης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προχωρούν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, αφού προχτές διέγραψαν από το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ 4 αντιπροσώπους που εκλέγονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και μάλιστα επειδή είτε ήταν οι ίδιοι συμβασιούχοι, είτε εκλέχτηκαν από σωματεία όπου ψηφίζουν συμβασιούχοι! Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στρέφεται με όλα τα μέσα κατά των εργαζομένων, τους θέλει κατακερματισμένους, ανοργάνωτους, εύκολα θύματα του κράτους και των εργοδοτών. Γι' αυτό, θορυβημένοι από την άνοδο και την επιρροή των ταξικών δυνάμεων, επιχειρούν αυτή να μην εκφραστεί στον εκλογικό συσχετισμό, ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα αποδυναμωθεί η γραμμή συσπείρωσης του ΠΑΜΕ που είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων του κλάδου: Υγειονομικοί και ασθενείς μαζί στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, καμία πληρωμή στα νοσοκομεία, Υγεία για όλους δωρεάν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Για τον ίδιο λόγο και στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν απορρίψει επανειλημμένα πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να παλέψουν για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των «εργολαβικών».Συγκεκριμένα, διαγράφηκαν 10 αντιπρόσωποι από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα (οι 3 εκλέχτηκαν με τη στήριξη του ΠΑΜΕ), αρχικά με το πρόσχημα ότι το σωματείο δεν είναι οικονομικά «εντάξει». Οταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες του σωματείου, οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είπαν πως στο σωματείο του νοσοκομείου έχουν ψηφίσει και συμβασιούχοι και εργολαβικοί! Αντίστοιχα για τον εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων από το νοσοκομείο Πύργου ισχυρίστηκαν πως δεν μπορεί να πάρει μέρος στο συνέδριο επειδή είναι επικουρικός και όχι μόνιμος γιατρός! Βέβαια, την ίδια ώρα, αυτές οι παρατάξεις «αξιοποιούν» τους συμβασιούχους όπου τους συμφέρει για να περνά η αντεργατική γραμμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού (π.χ. στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ψηφίζουν συμβασιούχοι και δεν τέθηκε ζήτημα). Επιπλέον, αρκετά σωματεία δεν είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ψήφισαν εργαζόμενοι χωρίς βιβλιάριο ασθενείας ή έγιναν εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο ή διαπαραταξιακή επιτροπή.
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» τονίζει πως «στο σωματείο μας έχουν δικαίωμα ψήφου και συμμετέχουν κανονικά στις εκλογικές διαδικασίες, και για την εκλογή ΔΣ και για την εκλογή αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας όλοι οι συνάδελφοι που απασχολούνται στα σχολεία μας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Μάλιστα, από το δικό μας σωματείο εκλέγεται αντιπρόσωπος στη ΓΣ της ΔΟΕ κι από κει στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ κι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς».
Είναι προφανές πως ο κυβερνητικός συνδικαλισμός επιδιώκει να αποκλείσει εκλεγμένους με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να περιορίσει την εκλογική του δύναμη, νοθεύοντας με κάθε τρόπο το συσχετισμό δύναμης και την ψήφο των εργαζομένων.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: