Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

κάλεσμα του ΠΑΜΕ υγείας-πρόνοιας για συμμετοχή στη στάση εργασίας την Τετάρτη 18 ΜΑΗ

ΟΧΙ στην απλήρωτη εργασία – ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών
ΟΧΙ στην αύξηση του ωραρίου εργασίας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Συζητείται στις 19 Μάη, στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λεγόμενη «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση». που αυξάνει τις ώρες εργασίας από 2 ½ ώρες τη βδομάδα και φτάνει σε ορισμένους κλάδους τις 10 ώρες. Ήδη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισαν τη διάταξη που αυξάνει τις ώρες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς αύξηση των αποδοχών
Κοινός παρονομαστής του κυβερνητικού νομοσχέδιου είναι οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων. Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπ.  Εσωτερικών ότι «δουλεύοντας μισή ώρα παραπάνω είναι σαν προσλαμβάνουμε 45.000 υπαλλήλους».
H κατάσταση θα χειροτερέψει με την ψήφιση του λεγόμενου «ενιαίου» μισθολογίου (Ιούνιος-Ιούλιος). Φέρνουν νέο μισθολόγιο, που προβλέπει 700-800 ευρώ βασικό μισθό. Συνδέουν το μισθό με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα. Καταργούν εξ’ ολοκλήρου το 13ο και 14ο μισθό (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας). Καταργούν όλα τα επιδόματα.
 Κυβέρνηση και ΤΡΟΪΚΑ. φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα φουσκώνουν με νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές τις τσέπες των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.
Μην αναγνωρίζεις το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα σαν δικό σου. Δεν έχεις καμία ευθύνη.
Το χρέος είναι όλο «παράνομο». Αποτυπώνει τις προκλητικές επιδοτήσεις των καπιταλιστών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, τους υπέρογκους νατοϊκούς εξοπλισμούς, τις αντιπαραγωγικές δαπάνες των ολυμπιακών αγώνων.
Η κερδοφορία τους προκάλεσε την κρίση. Τώρα, σε καλούν να ξαναπληρώσεις. Δεν έχουν τέλος τα μέτρα. Κάθε λίγο θα παίρνονται και νέα, με πρόσχημα τα ελλείμματα. Θέλουν να τσακίσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να φτάσουν οι μισθοί στο επίπεδο αυτών της Κίνας και της Ινδίας (απόφαση συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης 24-25 Μάρτη 2011).
Καμιά εμπιστοσύνη σε ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ) που συναποτελούν την πλειοψηφία σε ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία και κατάργηση στην πράξη της αύξησης του ωραρίου εργασίας.
Προπαγανδίζουν ότι αιτία της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων είναι το χρέος και ψάχνουν ποιο μέρος του χρέους είναι «νόμιμο» για να το πληρώσει ο λαός. Κρύβουν την αλήθεια, ότι τα αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνονται στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί ικανοποιούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για φθηνότερους – ευέλικτους εργαζόμενους.
Οργάνωση, κοινωνική συμμαχία, λαϊκή αντεπίθεση με το ΠΑΜΕ!
u Καμιά αύξηση στο ωράριο εργασίας. 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο. Κατώτερος μισθός στα 1400 ευρώ
u Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
u Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.
Καλούμε τους εργαζομένους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τα αντιλαϊκά μέτρα. Μέσα από συλλογικές αποφάσεις ομοσπονδιών και σωματείων, να μην αποδεχθούμε την αύξηση του ωραρίου εργασίας, να την καταργήσουμε στην πράξη.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΗ
και στη Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ
στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: